کارهایی که نباید جلوی کودکان انجام دهید
کودکان بسیار باهوش و در عین حال تاثیرپذیر بوده و از هر رفتار درست یا نادرست والدین خود الگو می گیرند و به تدریج عادت هایی در آنها نهادینه می شود.
والدین باید توجه داشته باشند که در مقابل چشم کودکان خود اقدام به رفتارهایی کنند که قصد دارند در دراز مدت این عادات و رفتار را در فرزندان خود تثبیت کنند.
به کار بردن الفاظ نامناسب در حضور کودک
گاهی والدین در حین رانندگی، در خانه و یا محل کار ممکن است بر اثر فشارهای روحی کنترل خود را از دست داده و از الفاظ نامناسب استفاده کنند، اما باید توجه کرد که از بکاربردن این الفاظ در مقابل کودکان کار به شدت اشتباهی است.
بی احترامی به دیگران
والدین کودکان باید از هر گونه رفتار، کلامی یا غیر کلامی (رفتاری) که نوعی بی احترامی به دیگران محسوب می شود، خودداری کنند.
پرهیز از ایجاد تنش و درگیری با اطرافیان
والدین باید در مقابل کودکانشان از هر گونه اعمالی که سبب ایجاد تنش و ناآرامی می شود، پرهیز کنند و تا حد امکان آرامش خود را حفظ کنند.
نداشتن انعطاف در روابط بین فردی
والدین باید توجه داشته باشند که در روابط بین فردی، به خصوص در حضور کودکانشان با برخورد با اطرافیان انعطاف پذیر بوده و سازگار باشند.
بکارگیری الفاظ رکیک
والدین باید توجه کنند که به هیچ عنوان حتی در صورت استفاده دیگران از الفاظ رکیک، آنها را بکار نبرند، چرا که کودکان سریعا آنها را به خاطر سپرده و از آنها استفاده می کنند.
قدردانی نکردن از دیگران
هنگامی که والدین در مقابل خدمتی که دیگران به آنها می کنند، قدردانی نمی کنند، کودکان نیز از رفتار آنها الگو می گیرند و همواره اقداماتی که دیگران برای آنها انجام می دهند را وظیفه آنها می دانند.
بی اعتنایی به معنویات و واجبات دینی
بی توجهی والدین به امور و وظایف دینی و شرعی همچون نماز و غیره سبب بی اعتنایی کودکانشان به این امور و دوری از معنویات در آنها می شود.
عدم ابراز علاقه به درس و مطالعه
اگر والدین به مطالعه و ادامه تحصیل علاقه و اهمیت نشان ندهند، کودکان آنها نیز برای علم اندوزی و کسب دانش ارزشی قائل نمی شوند و در نتیجه کودکان آنها نیز برای ادامه تحصیل بی انگیزه خواهند شد، بنابراین والدین باید با مطالعه روزانه و تشویق فرزندان خود برای ادامه تحصیل، این علاقه را در آنها ایجاد کنند.
شرکت نکردن در فعالیت های داوطلبانه و انسان دوستانه
شرکت نکردن والدین در امور اجتماعی و فعالیت های خیرخواهانه (درختکاری، کمک به سالمندان، کمک به نیازمندان و غیره) سبب انزوا و اجتماع گریزی کودکان آنها می شود و سبب عدم رشد و بلوغ اجتماعی آنها می شود و در آینده اجتماعی آنها مشکلات متعددی ایجاد خواهد کرد.
عدم مدیریت و برنامه ریزی در امور روزانه
بی نظمی و عدم مدیریت والدین در امور روزانه، نوعی بی نظمی و بی برنامگی را در شخصیت کودکان آنها نهادینه می کند بنابراین والدین باید در امور روزانه خود مدیریت و برنامه ریزی صحیحی داشته باشند تا کودکان از عادات صحیح آنها الگوبرداری کنند.
نشان دادن ضعف در روابط با کودک
والدین هنگام برخورد و مکالمه با کودکان خود باید از کارهایی که ضعف و عجز آنها را نشان می دهد همچون گریه کردن، اظهار عجز و لابه کردن و غیره اکیدا خودداری کنند چرا که با این رفتارها سبب از بین رفتن اعتماد به نفس در کودکان خود می شوند به طوری که فرزندانشان در آینده قدرت برخورد با مشکلات را از دست می دهند.
آنچه که اهمیت دارد این است که والدین باید بدانند کودکان بسیار باهوش و تاثیرپذیر بوده و با انجام هر کدام از 11 رفتار یاد شده الگوهای رفتاری کودکان خود را شکل می دهند، بنابراین والدین باید در رفتارها و برخوردهای خود در مقابل کودکانشان دقت زیادی به خرج دهند.
4 سال پیش
4 سال پیش
4 سال پیش
4 سال پیش