معرفی مجموعه روانشناسی
تا قرن نوزدهم بیشتر روانشناسان به مطالعه و شناخت روان و روح انسان میپرداختند و عكسالعملهای درونی و ذهنی،خاطرات، تصورات، احساسات و عقاید فرد را زیرنظر میگرفتند. اما از اوایل قرن بیستم، همزمان با پیشرفت دو رشته فیزیك و زیستشناسی علاوه بر موارد قبل مطالعه و مشاهدهی رفتار انسان به شیوههای علمی و بصری در اولویت كار روانشناسی قرار گرفته است، هر چند در كشور ما هنوز بسیاری از مردم طالعبینی، كفبینی، چهرهشناسی را جزء مفاهیم اصلی روانشناسی میدانند! همه میدانیم منابع انسانی مهمترین ثروت یك جامعه محسوب میشوند و همین دلیل كافیست تا نیازمند دانشی باشیم كه خصوصیات اشخاص را تحلیل كرده و به تبع آن در پی رفع مشكلات و درمان روان و روح انسانها باشد. کارشناسی ارشد روانشناسی تمام این مباحث را مورد بررسی قرار می دهد.
گرایش های کارشناسی ارشد مجموعه روانشناسی
رشته روانشناسی در آزمون كارشناسی ارشد سال 96 دارای هشت گرایش میباشد:
1- روانشناسی
2- روانشناسی بالینی (شامل گرایش های روانشناسی بالینی و خانواده)
3- سنجش و اندازه گیری (روانسنجی)
4- روانشناسی صنعتی و سازمانی
5- روانشناسی بالینی کودک و نوجوان
6- روانشناسی اسلامی (دارای گرایش روانشناسی مثبت گرا)
7- روانشناسی و آموزش کودکان استثنایی
8- روانشناسی تربیتی
موقعیت شغلی کارشناسی ارشد مجموعه روانشناسی
با توجه به اینکه ایران جزء کشورهای در حال توسعه میباشد، لذا آینده شغلی این رشته روشن میباشد، فارغالتحصیلان گرایشهای عمومی و بالینی معمولاً جذب بیمارستانهای عمومی و خصوصی، مراکز بازپروری، مدارس و مراکز آموزشی میشوند. فارغالتحصیلان گرایش روانشناسی بالینی کودک و نوجوان نیز علاوه بر فعالیت در برخی از مراکز فوق میتوانند در مهد کودکها و مدارس پیش دبستانی مشغول به کار شوند. فارغالتحصیلان روانشناسی صنعتی و سازمانی معمولاً در کارخانههای بزرگ دولتی و خصوصی، ادارات دولتی و خصوصی جذب بازار کار میشوند. فارغالتحصیلان روانشناسی کودکان استثنایی معمولاً در مراکز اصلاح تربیت و بازپروری کودکان، مراکز نگهداری بیماران روانی و عقبافتاده ذهنی مشغول به فعالیت میشوند و در نهایت فارغالتحصیلان گرایش روانسنجی به عنوان کارشناس در ارگانهای دولتی و غیر دولتی مانند اداره راهنمای و رانندگی، نیروی انتظامی، مراکز نظرسنجی و غیره مشغول به کار میشوند. هر چند نوع گرایش در اکثر مراکز به طور دقیق متناسب با نوع کار نمیباشد و بعضاً فقط خود مدرک فوقلیسانس برای مدیران سازمانها مهم میباشد.
در رشته روانشناسی موقعیتهای شغلی در گرایشهای مختلف کمی متفاوت است:
ـ فارغالتحصیلان روانشناسی عمومی میتوانند در مؤسسات آموزشی، ندامتگاه، بیمارستانهای روانی و مراکزی از این قبیل فعالیت کنند.
ـ فارغالتحصیلان روانشناسی بالینی میتوانند در مراکزی از قبیل بیمارستانهای عمومی، مراکر نگهداری بیماران جسمی و روانی و مراکز آموزشی مشغول به فعالیت شوند.
ـ مطالعه بر روی ساعات کار و استراحت کارکنان، عوامل تأثیرگذار مربوط به محیط کار، مثل تأثیر نور و صدا و رنگ بر روی بازدهی کار و کارکنان از جمله فعالیتهایی میباشد که فارغالتحصیلان روانشناسی صنعتی و سازمانی میتوانند انجام دهند.