معرفی رشته علوم و مهندسی محیط زیست
شرط اول و اصلی برای حیات اقتصادی – سیاسی هر كشور وجود نیروهای انسانی متعهد و كاردان است زیرا نیروهای انسانی توانمند میتوانند با استفاده از قوه تفكر خود به تصمیمگیری و استدلال خوبی دست یابند. كارشناسان منابع طبیعی با ایجاد تعادل بین دو عامل منابع خدادادی و نیروی انسانی عامل مهمی در حفظ وگسترش منابع طبیعی هستند.
هدف
هدف از این رشته، آموزش افرادی است که دارای توانائیهای لازم جهت طراحی و نظارت برحسن اجرای پروژه های تخصصی در زمینه های مختلف مهندسی محیط زیست بوده و در ضمن قادر به انجام تحقیقات لازم جهت حل مسائل و مشکلات زیست محیطی کشور باشند. از جمله پروژه های تخصصی در زمینه های مختلف مهندسی محیط زیست کشور عبارتند از:
- شناخت و کنترل آلودگی منابع آب، خاک و هوا
- طراحی تاسیسات آب و فاضلاب شهری، روستایی و صنعتی
- کنترل آلودگیهای حاصل از مواد زائد جامد
- برنامه ریز و مدیریت اجرای طرحهای زیست محیطی
نقش و توانایی
مهندسین تربیت یافته این رشته قادرند با برخورداری از دانش علوم پایه قوی و درک عمیق از فنون و روشهای مهندسی، امر هدایت و اجرای پژوهشهای صنعتی بین رشتهای را عهدهدار شوند. در کنار به کارگیری مهندسین این رشته در بخش R&D صنایع، امکان ادامه تحصیل آنها در رشتههای سنتی مهندسی، به علت ماهیت چند رشتهای بودن آن فراهم است. امکان کار در چند دیسیپلین مهندسی در بازار کار رقابتی امروز، از توانائیهای برتر دانش آموختگان این رشته خواهد بود.
موقعیت های شغلی علوم و مهندسی محیط زیست:
فارغالتحصیلان رشته مهندسی منابع طبیعی گرایش محیط زیست با توجه به علاقه و مهارت خود، توانائی اشتغال در پروژههای ارزیابی اثرات زیست محیطی ، آلودگیهای محیط زیست ، بهداشت و ایمنی محیط زیست و ... را به عنوان پیمانکار، مشاور را خواهند داشت.
گرایش های رشته علوم و مهندسی محیط زیست
1- مدیریت و حفاظت تنوع زیستی
2- ارزیابی و آمایش سرزمین
3- آلودگی های محیط زیست
4 سال پیش