معرفی رشته علوم و مهندسی شیلات
رشته شیلات یکی از رشته های منابع طبیعی در مقطع کارشناسی می باشد وهدف تربیت افرادی است که با علوم مختلف بیولوژی جانوری وگیاهی و اکولوژی دریا آشنا گشته و به شناخت ابزیان و نحوه تکثیروپرورش گونه ابزیان ببردازند.ووسایل صید وفراورده های ابزیان را بیاموزند.طول دوره 4سال می باشد.که مستلزم گذراندن دروس عمومی .علوم بایه دروس تخصصی وانتخابی است.
فارغ التحصیلان این رشته می توانند به عنوان کارشناس درموسسات اموزشی بژوهشی.سازمان شیلات کشور.سازمان محیطزیست.وزارت جهاد کشاورزی به عنوان مسئول برنامه ها وبروژه ها خدمت کنند.
اهمیت شیلات
امروزه با پیدایی مشکلات زیست محیطی و خطر گرمایش زمین ( Global warming) نگرانی های زیادی در مورد تامین غذا و پروتئین جامعه، رفع آلودگی ها، انقراض گونه ها، بیماری ها و ... به وجود آمده است؛ علم شیلات به عنوان یکی از شاخه های اصلی علوم منابع طبیعی نقش مهمی در برطرف کردن این مشکلات ایفا می کند.
گرایش های رشته علوم و مهندسی شیلات
1- بوم شناسی آبزیان
2- تکثیر و پرورش آبزیان
3- فرآوری شیلاتی
4- صید آبزیان
موقعیت شغلی رشته علوم و مهندسی شیلات
عمدهترین مراکز جذب فارغالتحصیلان این رشته عبارت است
از: کارخانجات تولید فرآوردههای شیلاتی، کارخانجات تولید کننده فرآوردههای وابسته به آبزیان، سازمانهای دولتی، وزارتخانههای مرتبط با نگهداری وتبدیل فرآوردههای شیلاتی و نیز دانشکدهها و موسساتی که در زمینه تبدیل فرآوردههای شیلاتی تحقیق میکنند. فارغ التحصیلان این رشته میتوانند تا سطح کارشناسی ارشد و دکتری در داخل و خارج از کشور ادامه تحصیل دهند. توجه خاص دولت به صنایع غذایی شیلاتی درارتباط با جلوگیری از اتلاف محصولات آبزی پروری، بوجود آمدن کارخانجات جدید تولیدفرآوردههای شیلاتی و اهمیت این رشته در ارتباط با سلامت مردم باعث خواهد شد این رشته رونق بیشتری در آینده داشته باشد