به گزارش سایت خبری ساعد نیوز ، اگر خردسال تان یک جریان الکتریکی را با دست، پا، دهان و... لمس کند، آن جریان از نقطه ای از بدن او عبور می کند. بسته به قدرت، جریان الکتریکی و طول زمانی که کودک تان با آن در تماس باشد، این امر ممکن است باعث به وجود آمدن شوک و حس برق گرفتگی، سوختگی یا آسیب و جراحت جدی به کودک تان شود.
یک شوک الکتریکی ممکن است بسیار مختصر باشد و به هیچ آسیب بلند مدتی منجر نشود. اما از طرفی یک جریان قوی که از نقطه ای از بدن کودک تان وارد شده و از نقطه دیگر خارج شود می تواند تمام بافت های موجود در آن مسیر را تخریب کند.
اگر کودک تان دچار برق گرفتگی یا شوک الکتریکی شود، ممکن است سوختگی پوست، بی حسی یا سوزن سوزن شدن، انقباض عضلانی، درد، ضعف، سردرد یا اختلال شنوایی شود. یک شوک الکتریکی بسیار شدید همچنین می تواند موجب بیهوشی، قطع تنفس، تشنج، ایست قلبی، آسیب به مغز، قلب، اندام های دیگر و حتی مرگ شود.
علائم برق گرفتگی کودکان
برق گرفتگی می تواند با علائمی نظیر سوختگی پوست، بی حسی، مورمور شدن، انقباض عضلانی، سردرد، ضعف و مشکلات شنوایی همراه باشد. اگر جریان برق بسیار قوی باشد این احتمال وجود دارد که کودک هشیاری خود را از دست بدهد و دچار وقفه تنفسی شود. برق گرفتگی های شدید، حمله قلبی، تشنج، آسیب مغزی و حتی مرگ نیز را نیز می تواند به همراه داشته باشد.
هنگام برق گرفتگی کودکان باید چه کارهایی انجام دهیم؟
اگر شاهد برق گرفتگی هستید در اولین گام اگر می توانید منبع برق را قطع کنید. برای مثال وسیله برقی را خاموش کنید یا فیوز برق را بزنید.
برای آنکه کودکتان را نجات دهید با دست های لخت و خیس به او دست نزنید این کار منجر به این می شود که جریان برق به شما نیز سرایت کنید. به جای این کار از وسیله ای غیرفلزی نظیر چوب یا لوله ای کاغذی استفاده کنید تا به کمک آن کودک را از جریان برق جدا کنید.
اگر مدت برق گرفتگی فرزندتان طولانی نبوده ابتدا تنفس او را چک کنید، اگر می بینید که فرزندتان در تنفس دچار مشکل شده سریعاً با اورژانس تماس بگیرید تا به کمک آن ها فرایند احیا و تنفس مصنوعی انجام شود. اگر خودتان نحوه تنفس مصنوعی دادن را بلد هستید می توانید تا زمان رسیدن اورژانس خود این کار را انجام دهید تا فرصت از دست نرود.
اگر کودکتان مشکل تنفسی ندارد، رنگ پوست او را بررسی کنید. اگر او دچار رنگ پریدگی شده حتماً با اورژانس تماس بگیرید. همچنین ببینید که آیا اثری از سوختگی روی پوست او وجود دارد یا خیر. برق گرفتگی می تواند سوختگی های عمیق و بسیار دردناکی را ایجاد کند در حالی که از بیرون خیلی شدید به نظر نمی رسند. اگر روی سطح پوست کودک سوختگی مشاهده کردید هرگز چیزی نظیر یخ روی آن قرار ندهید به جای آن برای دریافت خدمات لازم به اورژانس مراجعه کنید.
راه های پیشگیری از برق گرفتگی کودکان
مراقبت کردن از کودکان در مکان هایی که وسایل برقی وجود دارد مهم ترین کاری است که می توانید انجام دهید. به طور کل از جمله اقدامات موثری که در این زمینه وجود دارد می توان به موارد زیر اشاره کرد.
- تا زمانی که کودک یاد بگیرد از وسایل برقی دوری کند کابل های برقی را با محافظ های مخصوص به خود بپوشانید.
- سیم های لخت را هر چه سریع تر تعمیر کنید.
- هرگونه سیم و وسیله برقی خطرناک را از دسترس کودک دورنگه دارید.
- هرگز اجازه بازی با وسایل برقی را به کودک ندهید حتی در زمانی که برق آن ها قطع شده است. این کار باعث می شود که آن ها فکر کنند وسایل برقی بی خطر هستند و در جاهایی که جریان برق وجود دارد نیز سراغ وسایل برقی بروند.