الگوریتم اثبات کار (PoW) چیست و چگونه کار می‌کند؟

  شنبه، 28 آبان 1401
الگوریتم اثبات کار (PoW) چیست و چگونه کار می‌کند؟
ساعدنیوز: الگوریتم اثبات کار (PoW) چیست و چگونه کار می‌کند؟ شبکه‌های بلاک چین، از روش‌های متفاوتی برای اجماع کاربران و تأمین امنیت خود استفاده می‌کنند. یکی از این راه‌ها، استفاده از الگوریتم اثبات کار (Proof of Work) است که به طور خلاصه، PoW نامیده می‌شود.

شبکه های بلاک چین، از روش های متفاوتی برای اجماع کاربران و تأمین امنیت خود استفاده می کنند. یکی از این راه ها، استفاده از الگوریتم اثبات کار (Proof of Work) است که به طور خلاصه، PoW نامیده می شود. بسیاری از رمزارزهای معروف مانند بیت کوین، دوج کوین، بیت کوین کش، لایت کوین و مونرو از این الگوریتم استفاده می کنند.

در این مقاله قصد داریم به توضیح اثبات کار بپردازیم و با شیوه کارکرد آن آشنا شویم. به علاوه، به مزایا و معایب آن خواهیم پرداخت؛ پس با ما در آبان تتر همراه باشید. همچنین می توانید برای خرید آنی تتر، همین حالا به سایت صرافی آبان تتر مراجعه کنید.

تصویر

اثبات کار (Proof of Work) چیست؟

اثبات کار یکی از روش هایی است که برای اعتبارسنجی تراکنش های انجام شده در یک شبکه بلاک چین به کار می رود. برای اینکه بلاک جدیدی در زنجیره ایجاد شود و له شبکه افزوده شود، لازم است اعضای شبکه در مورد معتبر بودن تراکنش های آن بلاک جدید اجماع داشته باشند. اجماع بر سر اعتبار تراکنش های یک بلاک، به واسطه الگوریتم اثبات کار (Proof of Work) انجام می شود.

در واقع، الگوریتم اثبات کار یکی از روش هایی است که به اعضای یک شبکه غیرمتمرکز اجازه می دهد به اجماع و توافق دست یابند. این اجماع فوایدی برای کل شبکه دارد؛ به طور مثال این مکانیزم از اینکه یک کاربر بتواند کوین های خود را دو بار خرج کند جلوگیری می کند، شبکه را در مقابل حمله های سایبری یا دست کاری و سوءاستفاده مقاوم می کند.

با استفاده از الگوریتم اثبات کار، همچنین بر سر این موضوع اجماع صورت می گیرد که کدام یک از اعضای شبکه به عنوان یک ماینر می تواند داده های جدید را تأیید کند. زمانی که ماینر بدون فریب دادن شبکه، با دقت به تأیید داده ها می پردازد، در ازای این فعالیت محاسباتی خود پاداش دریافت می کند.

الگوریتم اثبات کار (PoW) چگونه کار می کند؟

همان طور که می دانید، اثبات کار توسط بیت کوین و برخی دیگر از بلاک چین ها به کار رفته است. آمائوری سچت (Amaury Sechet)، بنیان گذار ای کش (eCash)، اثبات کار را این گونه تعریف می کند: "اثبات کار یک الگوریتم نرم افزاری است که توسط بیت کوین و سایر بلاک چین ها برای اطمینان از معتبر بودن بلاک ها، در زمانی که سیستم نیاز به مقدار مشخصی از قدرت محاسباتی داشته باشد، استفاده می شود". در واقع، چنین الگوریتمی، به کاربران ناشناس یک شبکه غیرمتمرکز این فرصت را می دهد که به یکدیگر اعتماد کنند.

الگوریتم اثبات کار از اعضای یک شبکه می خواهد که توان محاسباتی سیستم های خود را برای حل یک معمای ریاضی به کار ببرند. در این راستا، ماینرها وارد یک فضای رقابتی می شوند تا بتوانند اولین کسی باشند که معماهای ریاضی را حل می کند. هر کس که زودتر موفق به انجام این کار شود، می توانید داده های جدید به دست آمده را به بلاک چین اضافه کند. پس از اضافه شدن داده های جدید، در صورتی که دیگر اعضای شبکه اعتبار آن داده ها را تأیید کنند، ماینر می تواند پاداش خود را دریافت کند.

الگوریتم اثبات کار به طور گسترده برای اعتبارسنجی تراکنش ها در شبکه و استخراج توکن های جدید به کار می رود. استفاده از الگوریتم اثبات کار باعث می شود تبادل بیت کوین یا دیگر ارزهای دیجیتال، به صورت همتا به همتا (P2P) و بدون نیاز به نهاد نظارتی یا شخص ثالث انجام شود.

الگوریتم اثبات کار (PoW) و مشکل دو بار خرج کردن (Double Spending)

الگوریتم اثبات کار اولین بار توسط ساتوشی ناکاماتو، در سال 2008 معرفی شد. ناکاماتو در وایت پیپر بیت کوین به این موضوع اشاره کرد که ارز دیجیتال بیت کوین، از پروتکلی به نام اثبات کار استفاده می کند که امکان تراکنش های همتا به همتا و بدون نیاز به شخص ثالث را، در عین امنیت فراهم می کند.

یکی از موانعی که پیش از بیت کوین، سد راه توسعه ارزهای دیجیتال شده بود، مشکل دو بار خرج کردن بود. همان طور که می دانید، ارزهای دیجیتال، تنها داده هایی هستند که هیچ نمود خارجی ندارند. همین موضوع باعث می شود راه حلی وجود داشته باشد تا از خرج کردن واحدهای مشابه در مکان های مختلف جلوگیری کند.

برخلاف پول کاغذی که هرگز نمی توان یک واحد از آن را دو بار خرج کرد، یک پول دیجیتال که در قالب داده هایی بر روی کامپیوتر موجود است، می تواند بارها کپی شده و بارها خرج شود. الگوریتمی که ناکاماتو معرفی کرد، این مشکل را حل می کرد زیرا در شبکه بیت کوین، لازم است ماینرها قبل از اضافه شدن یک تراکنش به دفتر کل توزیع شده بیت کوین، اعتبار آن را تأیید کنند. این ویژگی از خطر دو بار خرج کردن کوین ها توسط کاربران جلوگیری می کند.

تصویر

الگوریتم اثبات کار چه مزایا و معایبی دارد؟

تا اینجا با مفهوم اثبات کار (Proof of Work) آشنا شدیم و دانستیم که این الگوریتم، چگونه کار می کند. در این بخش قصد داریم به بیان مهم ترین مزایا و معایب آن بپردازیم؛

مزایای اثبات کار (PoW)

  • امنیت؛ برای اینکه هکرها بتوانند به شبکه ای با الگوریتم اثبات کار حمله کنند، لازم است بیش از 51 درصد توان محاسباتی شبکه را در اختیار داشته باشند که این موضوع، در شبکه هایی مانند بیت کوین، تقریباً غیرممکن است؛ بنابراین، الگوریتم اثبات کار امنیت شبکه را تأمین کرده و آن را مقابل حملات سایبری مقاوم می سازد.
  • پاداش؛ ماینرها با شرکت در تأیید داده ها، پس از تشکیل بلاک جدید، پاداش دریافت می کنند.
  • عدم اهمیت میزان دارایی؛ ماینرها در یک شبکه اثبات کار، فقط به توان محاسباتی بالا نیازمندند در نتیجه اهمیتی ندارد که دارایی آنها چقدر است.

معایب اثبات کار (PoW)

  • سخت افزارهای گران قیمت؛ ماینرها برای شرکت در فرایند استخراج بلاک های جدید، به سخت افزارهای خاصی نیاز دارند. این دستگاه ها قیمت بسیار بالایی دارند.
  • مصرف بالای انرژی؛ دستگاه های ماینینگ، از توان محاسباتی بالایی برخوردارند و برق زیادی نیز مصرف می کنند. این موضوع، فعالان محیط زیست را نگران کرده است.
  • محاسبات ریاضی بی مصرف؛ ماینرها توان محاسباتی دستگاه های خود را برای انجام محاسبات ریاضیاتی پیچیده ای به اشتراک می گذارند که منجر به امنیت شبکه می شود. اما این محاسبات ریاضی، در هیچ جای دیگر کاربرد نخواهند داشت.

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها