خیلی وقتها افسوس میخورم که چرا طراحی قالب رو توی وردپرس، زودتر شروع نکردم ! بزارید از اولین قالب های وردپرسی در کل جهان بگم . در ابتدایی ترین حالت ، قالب های وردپرس به صورت یک ایده بیان شد تا کاربران وردپرس بتونند بدون نیاز به نوشتن قالب ، قالب هارو به صورت رایگان یا غیر رایگان تهیه کنند . اولین سایت رسمی برای فروش آنلاین قالب های وردپرسی هم سایت تم فارست (اگر اشتباه نکنم ) بود . حالا جالب اینجاست که مبتدی ترین قالب های وردپرسی ، درامد بسیار خوبی را برای طراحانشون کسب کرده اند . مثلا اولین قالب که با مضمون ولاگ ارائه شد ، چیزی حدود چندین میلیون فروش رفت ! برنامه نویس این قالب بدون اینکه زحمت فروش قالبش رو بکشه ، تونست حدود به این درامد خیلی هنگفت رسید . خوبی این نوع درامدها اینه که شما یک بار تولید میکنید و میتونید میلیون ها بار اون رو بفروشید .
از اینها بگذریم ! فرض میکنیم شما تصمیم گرفته اید که قالب های وردپرسی طراحی کنید . چه قالبی میخواهید تولید کنید ؟ با چه مضمونی ؟ به چه روشی ؟ و هزاران سوال دیگه که ممکنه از خود بپرسید . شما میتونید توی "وبیت" پاسخ همه این سوالات رو پیدا کنید . وبیت یک سایت آموزشی در زمینه های برنامه نویسی ، طراحی سایت ، طراحی قالب ، وردپرس و .... است که شما میتونید به صورت رایگان از آموزش های وردپرسی آن استفاده کنید . اگر طراح قالب های وردپرسی هستید ، اون قدرها باید حساسیت و دقت به خرج بدین که لازمه این کار هم داشتن تخصص در این مباحث است . اگر میخواهید یاد بگیرید چطوری قالب وردپرسی طراحی کنید ، تا انتهای این مقاله ما را همراهی کنید .
نقشه راه طراحی قالب وردپرسی
1 - داشتن استراتژی ، ایده ، هدف
برای اینکه بتوانید یک سایت خوب داشته باشید ، باید قالب خوبی داشته باشید . قالب های وردپرسی اول از شکل گیری ایده ها خلق میشوند . سپس شما با استفاده از استراتژی که برای انجامش دارید ، برنامه خود را به روی کاغذ میاورید . حال زمان آن رسیده است که این مسیر رو همراه با هدف تلقی کنید . در نهایت به مسیر خود استمرار دهید و پیوسته به طراحی یک قالب حرفه ایی فکر کنید .
2 - طراحی فریم ویر (شبیه ساز قالب ) برای ایده ایی که دارید
دومین راه پیش رو شما اینه که بتونید خلاصه (شماتیک کلی) یک قالب با وسعت زیاد رو طراحی کنید . مثلا با ابزارهایی مانند فریم ویر یا ادوبی XD میتونید این کارها را انجام دهید . بعد از اینکه این مرحله را سپری کردید و دقیقا از همه نقاط پروژه مطلع بودید به مرحله بعدی برید !
3 - تجزیه و تحلیل شماتیک کلی قالب وردپرسی
سومین مرحله از این مسیری که در پیش دارید ، اینه که بتونید فریم ویر یا شماتیک کلی قالب خود را ( که صرفا به صورت ایده بود ) تجزیه و نحلیل کنید . در نهایت هم باید بتونید با استفاده از داده هایی که به دست میاورید ، تغییراتی را همان ابتدای کار در پروژه ایجاد کنید . در صورتی که حس میکردید نقشه راه آماده ایی ندارید ، باید برید به سراغ اتاق فکرتون ! (این باعث میشه بهتر تصمیم بگیرید و در نهایت میتونید به یک ایده فوق العاده برسید )
4 - دیگه باید بریم به سراغ بخش فنی پروژه
وقتش شده که به دنبال ابزارهایی برای طراحی این قالب بگردید . مثلا برای طراحی یک باکس سرچ در قالب باید از چه چیزهایی استفاده کنید و چرا ! در ادامه این مقاله بیشتر راجب اینها صحبت میکنیم که بدونید باید برای بخش فنی چیکار کنید . همچنین دقت داشته باشید که برای اطلاع از بخش فنی پروژه باید بخش های قبلی را کامل کنید و یک طرح اولیه و ... به همراه بقیه لزومات داشته باشید .
برنامه نویسی طراحی قالب ! (بخش فنی کار )
طراحی قالب و افزونه همیشه کار سختی نبوده ! اگر کمی تجربه در طراحی و ساخت افزونه داشته باشید ، میدونید که برای طراحی قالب نیاز به یک سری الزامات مانند زبان های برنامه نویسی سمت فرانت ان و بک اند دارید . باید بتونید صفحاتی داینامیک به همراه صفحات استاتیک طراحی کنید تا قالب هایی استاندارد رو طراحی کرده باشید . اگر هیچ دانشی نسبت به دنیای وردپرس یا برنامه نویسی ندارید میتوانید از آموزش های رایگان وبیت که در رابطه با همین موضوعات بیان شده است استفاده کنید . علاوه بر این ، وبیت پشتیبانی بسیار قوی داره که شما میتونید به راحتی از آن استفاده کنید . اگر هم قالب های آماده با مضمون مذهبی و موزیک (از پیش طراحی شده توسط وبیت ) رو میخواهید ، میتونید از قسمت قالب های موزیک وبیت ، اون هارو تماشا کنید . شما وبمستر عزیز برای تشخیص سرور داخلی و خارجی با مراجعه به سایت وبیت و وارد کردن ادرس سایت میتوانید مکان سرور سایت مورد نظر را پیدا کنید.
پیش نیاز های طراحی قالب چیه ؟
HTML : قبل از شروع شما باید مقداری آشنایی با HTML داشته باشید. شما باید بدانید تگ هایی مانند تگ br و یا تگ b و… چکار می کنند. html یکی از رایج ترین زبان های پر کاربرد برای طراحی صفحات وب است.
CSS : همپنین در کنار این زبان برنامه نویسی شما باید با زبان css مقداری آشنایی داشته باشید. باید بدانید که margin و یا padding یا هر کدام از کد هایی css چکار میکنند.
java : علاوه بر این شما باید یک مقدار از زبان های java را بدانید که java script چه جوری کار می کند. و حتی یک مقدار لازم دارید بدانید که some jquery چه جوری کار می کند.
php : حتی در کنار این زبان های برنامه نویسی باید زبان php را بدانید. لازم نیست تمام php را بدانید مقدار کمی کافی است برای اینکه بدانید در کجا و کدام قسمت از این زبان استفاده کنید.
دقت کنید که از الزامات مهم طراحی قالب غافل نشید !
برای طراحی قالب وردپرس شما از قبل باید وردپرس را روی local نصب کرده باشید . همچنین شما به یک text editor احتیاج دارید که بتوانید پوسته وردپرس را ویرایش و کد نویسی کنید که ما در این آموزش از intellij IDEA استفاده میکنیم. که در ادامه به شما می گوییم که از چه IDE استفاده کنید. همین طور شما باید یک کپی از underscores داشته باشد که میتوانید با مراجعه به سایت underscores.me اخرین نسخه آن را دانلود کنید.
جمع بندی مطالب :
در این مقاله از فواید و خوبی های طراحی قالب گفتیم . همچنین به این اشاره کردیم که شما میتونید به راحتی یک بار چیزی را طراحی کنید و میلیون ها بار آن را به فروش برسانید . مثلا بعضی قالب که که توسط شرکت ها و توسعه دهندگان ایرانی ، توسعه داده شده اند ، حدود 4000 هزار بار در سایت هایی مثل راست چین یا ژاکت فروش داشته اند ! این مقدار فروش قالب ، چیزی حدود 400 میلیون تومان درامد برای طراحانش کسب کرده است. بعد از این مطالب ، گفتیم که چطوری نقشه راه رو مشخص کنیم و برای طراحی قالب از چه چیز هایی استفاده کنیم . حالا که به انتهای مطلب رسیدیم ، بهتر است وبیت رو به شما عزیزان یادآوری کنم تا از آن نهایت بهره را ببرید .
3 سال پیش