به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقل از ایسنا، در شرایطی که خبرهای بسیاری درباره تولید انبوه و عرضه واکسن کرونا در جهان منتشر می شود و وزارت راه و شهرسازی نیز آمادگی خود را در زمینه انجام پروازها برای وارد شدن واکسن کرونا اعلام کرده است، این سوال مطرح می شود که بالاخره تا چند ماه، هفته یا روز دیگر نخستین پرواز ایرلاین های ایرانی برای وارد کردن واکسن کرونا انجام خواهد شد؟
طی روزها و هفته های گذشته خبرهای زیادی از چند واکسن کرونا منتشر شده که در حال تولید انبوه و عرضه به بازار هستند و از سوی دیگر بسیاری از کشورها قراردادهای خود را برای پیش خرید این واکسن حیاتی منعقد کرده اند اما این سوال همواره در ذهن بسیاری به وجود می آید که آیا ایران هم می تواند هر چه سریعتر واکسن کرونا را همزمان با کشورهای دیگر وارد کند تا مردم از این حجم اخبار ابتلاء و مرگ میر ناشی از شیوع این ویروس خلاص شوند.
در همین زمینه عصر دیروز خبری منتشر شد درباره اینکه صنعت هوایی ایران آمادگی واردات واکسن کرونا را دارد. شهرام آدم نژاد، معاون حمل و نقل و جانشین وزیر راه و شهرسازی در ستاد مدیریت بحران از برگزاری جلسه آمادگی برای حمل و انتقال واکسن کووید ۱۹خبر داد و گفت: به منظور آمادگی وزارت راه و شهرسازی برای حمل و انتقال واکسن کووید ۱۹ به کشور، جلسه ای با حضور دستگاه های مربوطه برگزار شد و بررسی ها در خصوص شرایط و تجهیزات موردنیاز برای انتقال واکسن به کشور با هواپیما و تامین ابزار و تجهیز فضای لازم در فرودگاه ها برای تخلیه از هواپیما و نگهداری در فرودگاه تا زمان انتقال به مراکز درمانی و محل نگهداری در شهرها، انجام پذیرفت.
او افزود: این جلسه بدین منظور برگزار شد تا در صورتی که ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا تصمیمی برای واردات واکسن کووید ۱۹ به کشور گرفت، سرعت انتقال واکسن به کشور توسط کمیته حمل و نقل با پیش بینی های صورت گرفته برای تامین تجهیزات مورد نیاز افزایش یابد.
پس از پیگیری ها مشخص شد که با هماهنگی های سازمان هواپیمایی کشوری، پنج فروند هواپیمای پهن پیکر از دو ایرلاین آماده شدند و همه شرایط و الزامات مورد نیاز وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز مانند دمای زیر ۶۰ درجه و میزان مورد نیاز یخ خشک در این هواپیماها رعایت شده است.
آدم نژاد در این باره که نخستین پرواز هواپیمای ایرانی برای وارد کردن واکسن کرونا چه زمانی انجام می شود؟ به ایسنا گفت: ما زمان آن را نمی دانیم و تنها از این جهت که حدود ۲۰ روز آماده سازی ایرلاین ها و فرودگاه ها برای واردات واکسن کرونا طول می کشید این کار را انجام دادیم تا به محض اینکه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی آمادگی لازم را پیدا کرده و به ما اعلام کند، اقدمات لازم را برای این پرواز انجام دهیم.
وی با اشاره به اینکه در زمینه واردات واکسن کرونا، تنها انجام پرواز و آماده سازی هواپیماها و فرودگاه ها به ما مربوط می شود، افزود: در حال حاضر آمادگی کاملی در مجموعه وزارت راه وشهرسازی و حوزه حمل ونقل هوایی وجود دارد و امیدواریم هر چه سریعتر این واکسن به کشور ما وارد شود اما از این که نخستین محموله کی به ایران وارد می شود، خبری نداریم.
حال این سوال ممکن است برای هر کسی به وجود بیاید که این ایجاد آمادگی برای انجام پرواز در حوزه هوانوردی به چه دردی می خورد و اساسا نخستین هواپیمای ایرانی برای وارد کردن واکسن کرونا چه روزی به مقصد یکی از کشورهای تولید کننده پرواز می کند؟