آرام آرام به پایان پاندمی کرونا نزدیک می‌شویم

  یکشنبه، 02 آبان 1400   کد خبر 173921
آرام آرام به پایان پاندمی کرونا نزدیک می‌شویم
ساعد نیوز: روز اول اکتبر ۲۰۲۱ سلاح جدیدی برای مبارزه با بیماری کووید در دنیا معرفی شد و شرکت دارویی مرک نتایج فاز سوم مطالعات درباره داروی مولنوپیراویر را منتشر کرد که سبب کاهش ۵۰ درصدی مرگ‌ومیر و بستری شدن بیماران می‌شود.

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقل از ایسنا، سید محمدرضا هاشمیان، فوق تخصص مراقبت های ویژه بیمارستان مسیح دانشوری و استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و همکارانش که در دوران پاندمی کرونا همراه دیگران تجربیات موفق زیادی در درمان بیماران کووید به دست آورده بودند، درباره دستیابی به اهمیت این دارو در ایران پیش از همه کشورهای جهان و درخواست تحقیقات بر روی این دارو می گوید.

مولنوپیراویر فرم پیشرفته فاویپیراویر است

هاشمیان با اشاره به اینکه داروی مولنوپیراویر در آستانه گرفتن تأییدیه از اروپا و آمریکا است، اظهار کرد: مطالعات خوبی در دنیا در ارتباط با داروی مولنوپیراویر انجام شده است. مولنوپیراویر اولین داروی خوراکی برای درمان کرونا خواهد بود که مجوزهای لازم را دریافت می کند. این دارو با جهش هایی که در ویروس ایجاد می کند (جهش هایی که به نفع ما و به ضرر ویروس است) تکثیر ویروس را دچار اختلال می کند.

وی با بیان اینکه داروی مولنوپیراویر فرم پیشرفته فاویپیراویر است، گفت: این دارو توسط محققان دانشگاه Emory آمریکا طراحی و ساخته شد و شرکت مرک این دارو را تولید کرد و مطالعات آن را انجام داد. مطالعاتی که ثابت کردند مصرف این دارو میزان بستری بیماران مبتلابه کرونا را ۵۰ درصد کاهش می دهد.

پزشک فوق تخصص مراقبت های ویژه با اشاره به اینکه داروی مولنوپیراویر را می توان در همه مراحل درمان برای بیمار تجویز کرد، گفت: موضوع مهم این است که اگر بیمار دارو را زودتر بگیرد هم احتمال بستری کمتری در بیمارستان دارد و هم با کاهش لود ویروس، قدرت زنجیره انتقال ویروس را کم می کند.

به گفته وی، هر سه فاز مطالعاتی مولنوپیراویر به اتمام رسیده و این دارو به زودی در اروپا و آمریکا مجوز خواهد گرفت.

استاد دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه مولنوپیراویر اولین داروی ضدویروس کرونا به صورت قرص است که می توان در منزل نگهداری کرد، گفت: این قرص به مدت ۵ روز مصرف می شود و با ورود در RNA ویروس سبب توقف در فعالیت ویروس می شود. نتایج مطالعات درباره این دارو بسیار امیدوارکننده بوده و به طور معناداری سبب کاهش ریسک بیماری و بستری شدن در بیمارستان و مرگ ومیر شده است، این دارو همچنین بر روی جهش های دلتا، گاما و نیو نیز مؤثر بوده است.

تصویر

هم گام با دنیا برای درمان کرونا

هاشمیان در ادامه با اشاره به اینکه کرونا فعلاً درمان قطعی ندارد، با اشاره به نتایج موفق اولین داروی اختصاصی ضدویروسی کووید۱۹ به نام مولنوپیراویر، یادآور شد: مولنوپیراویر داروی جدیدی برای ما نیست و ما دی ماه ۹۹ در ایران به این دارو و اثربخشی آن در درمان بیماران رسیده بودیم، درحالی که اگر وزارت بهداشت وقت مانع نمی شد، ایران از پیشتازان درمان کرونا بود.

اطمینان از اثربخشی مولنوپیراویر پیش از شروع پیک دلتا

این استاد دانشگاه شهید بهشتی یادآور شد: قبل از شروع پیک دلتا (در روز چهارم اردیبهشت ماه یعنی ۵ ماه قبل) و قبل تر از شروع پیک پنجم و مشکلاتی که در سیستان و بلوچستان وجود داشت پروپوزالی در ارتباط با بررسی تأثیرات مولنوپیراویر تقدیم وزارت بهداشت وقت کردم و اجازه خواستم تا تأثیرات این دارو را بررسی کنم، چراکه من و همکارانم می دانستیم این دارو پتانسیل داوطلب بودن برای درمان (نسبی) کووید را دارد.

وی توضیح داد: در اینجا این سؤال جدی و مهم مطرح است که اگر در پیک پنجم کرونا دارویی را در اختیار داشتیم که در مطالعات ثابت شده ۵۰ درصد از رنج بستری را کاهش می دهد و تأثیر زیادی در کاهش مرگ ومیر دارد چقدر از آمار مرگ ومیر بیماران در کشور کم می شد؟

وی به شروع پیک پنجم کرونا در پنجم تیرماه اشاره و تصریح کرد: تا آن تاریخ مطالعات من تمام می شد و جالب است بدانید که شرکت های ایرانی هم این دارو را تولید کردند و ما می توانستیم بعد از اتمام مطالعات، این دارو را وارد چرخه درمان کنیم.

تجربه پیشگامی در تجویز دگزامتازون و رمدسیویر برای بیماران

هاشمیان با بیان اینکه این اولین بار نیست که چنین اتفاقی در پروتکل درمان کرونا در کشور افتاده، تصریح کرد: همین مشکلات در ارتباط با داروی دگزامتازون نیز وجود داشت. با تجربه و علومی که در درمان سندرم زجر تنفسی بیماران آی سی یو داشتیم، در شروع پاندمی کرونا برای بیمارانم دگزامتازون تجویز می کردیم و به همکارانم توصیه می کردیم این دارو را استفاده کنند، اما وزارت بهداشت و مسئولان وقت بارها در جراید اعلام کردند که این دارو کشنده است. اما در نهایت مقاله انگلیس در مورد داروی دگزامتازون چاپ شد.

این استاد تمام دانشگاه شهید بهشتی هم چنین به داروی باریسیتینیب اشاره و اظهار کرد: از سال قبل این دارو را برای برخی از بیمارانم تجویز کردم، درحالی که باریسیتینیب به تازگی در دنیا برای درمان بیماران استفاده می شود.

هاشمیان با بیان اینکه از ابتدای طرح داروهای خوراکی برای درمان بیماران مبتلا به کرونا در ایران، داروی کلترا در کمیته علمی کرونا مطرح و ماه ها استفاده شد، توضیح داد: این داروی ایدز هیچ فایده ای نداشت، اما داروی دیگر فاویپیراویر بود که توسط کشور ژاپن تولید و اعلام شده بود می تواند تعداد ویروس ها را در ابتدای بیماری کم کند.

وی خاطرنشان کرد: فاویپیراویر در ژاپن تولید می شود و دارویی که در ژاپن تولید می شود از FDA مجوز نخواهد گرفت، به همین دلیل شرکت مرک با انجام تغییرات ساختاری کوچکی آن را تبدیل به مولنوپیراویر کرد.

این پزشک فوق تخصص، از استرالیا به عنوان اولین کشوری نام برد که شاخص درمان را برای داروی خوراکی ضدویروسی مولنوپیراویر گرفت و اظهار کرد: مدارک و شواهد ثبت شده ای وجود دارد که اولین ترایال در دنیا برای مولنوپیراویر توسط ما ثبت شد، آن هم در دی ماه سال گذشته و قبل از اینکه این دارو در استرالیا اجازه مصرف پیدا کند در دو بیمارستان مسیح دانشوری و لبافی نژاد برای آن پروپوزال نوشته شد، اما هیچ گاه وزارت بهداشت اجازه شروع کار تحقیقاتی به ما نداد.

وی با ابراز تأسف از اینکه پروتکل دارویی در کشور همیشه ازنظر زمانی عقب تر از دنیاست و همیشه باید منتظر تجربه کشورهای دیگر باشیم، گفت: این درحالی که است که ما تجربه داروی فاویپیراویر را داشتیم و می دانستیم مولنوپیراویر می تواند به درمان بیماران کمک زیادی کند، شرکت های داخلی هم آمادگی کامل را برای ساخت سریع و زیاد این دارو داشتند، هم چنین در تعداد محدود بیمارانی که این دارو را تجویز کردیم هیچ عوارضی گزارش نشد.

فوق تخصص مراقبت های ویژه بیمارستان مسیح دانشوری درباره علت مخالفت وزارت بهداشت بر انجام تحقیقات در مورد داروی مولنوپیراویر، گفت: وزارت بهداشت وقت اعلام کرد تا وقتی مطالعه دقیقی بر روی این دارو انجام نشود و کد اخلاق نداشته باشد اجازه تحقیق نمی دهیم، و وقتی اجازه تحقیق ندادند، شرکت های داخلی هم نتوانستند دارو را تولید کنند و از دنیا عقب ماندیم، درحالی که بیماران زیادی آسیب دیدند و در موج پنجم کرونا جان خود را از دست دادند.

به پژوهشگران ایرانی اعتماد کنید

هاشمیان گفت: ادعایی در مورد خودم ندارم اما چه زمانی قرار است به پژوهشگران خودمان اعتماد کنیم؟ واکسن های کرونا را چه کسانی ساختند و یا داروهای رمدسیویر و فاویپیراویر و حتی مولنوپیراویر توسط چه کسانی تولید شد؟ محققان این داروها همین دانشمندان ما هستند که زیر بار تحریم های ظالمانه نرفتند و دست ما را خالی نگذاشتند. همین پزشکان و اساتید دانشگاه که همیشه در خط اول مبارزه با کرونا در تلاش هستند.

فوق تخصص مراقبت های ویژه بیمارستان مسیح دانشوری با بیان اینکه به نظر می رسد با کمک دارویی که به زودی تائید خواهد شد و واکسن هایی که تزریق می شوند آرام آرام به پایان پاندمی کرونا نزدیک می شویم، گفت: تا زمانی که مرگ ومیرها به صفر نرسد هم مردم باید پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند و دانشمندان به دنبال دارویی برای درمان قطعی بیماران باشند.

وی با ابراز امیدواری از اینکه مسئولان کشور به پژوهشگران داخلی اعتماد کنند، تأکید کرد: پژوهشگران کشورمان هم راستا با دنیا به پژوهش می پردازند و در بسیاری از موارد حتی ثابت کرده اند از دنیا هم جلوتر هستند.

هاشمیان خاطرنشان کرد: تمام داروها و حتی مولنوپیراویر، داروهایی با اثرات نسبی هستند و قرار نیست جان تمام بیماران را نجات دهند. پس واکسن بزنیم و پروتکل های بهداشتی را همچنان رعایت کنیم تا درگیر این بیماری نشویم.

پایگاه خبری ساعدنیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید.

دیدگاه ها
  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
پربحث های هفته   
تصاویری از عیادت جواد عزتی و هنرمندان از رهبر معظم انقلاب و استقبال گرم ایشان (634 نظر) بازسازی چهره شگفت انگیز زلیخای یوسف در موزه مصر توسط هوش مصنوعی+عکس /چقدر زیباست.. (602 نظر) بازسازی چهره شگفت انگیز یوزارسیف عزیز مصر(یوسف) در موزه مصر توسط هوش مصنوعی+عکس /چه چهره منحصربفردی.. (434 نظر) گرد و خاک افغانی ها در مترو تهران تاریخ ساز شد/ یه همینو کم داشتیم... (386 نظر) کشف تابوت ارزشمند آخناتون با چشم طلا متعلق به مصر باستان+عکس (301 نظر) رونمایی هالک ایرانی (سجاد غریبی) از استاد قَدَرش که یَل بودنش را مدیون اوست+عکس (244 نظر) (فیلم) لحظه هشدار قایق ماهیگیری ایرانی به ناوشکن آمریکایی در خلیج فارس و ورود سپاه به این ماجرا (209 نظر) عکس گریه دار از مجموعه آمپول هایی که یک مادر برای به دنیا آوردن نوزادش زده/ این عشق مادرانه چیه اصلا😢 (199 نظر) کشف شگفت انگیز یک کوه واقعی پر از طلا و گنج از دنیای باستان/ گنجینه هایی که قیمت ندارند+ویدیو (183 نظر) مومیایی شگفت انگیز چشمهای واقعی زلیخای یوسف پیامبر در داخل تندیس +عکس/چه چشمان رنگی دلربایی! (174 نظر) کشف مجسمه فیروزه ای و فوق العاده زیبای دختر کوروش در اطراف تخت جمشید+عکس (166 نظر) تمرینات سخت هالک ایرانی (سجاد غریبی) برای رو کم کنی ستاره های بوکس جهان (165 نظر) (عکس) کشف مومیایی سالم زلیخا، همسر عزیز مصر برای اولین بار/ اگه راس میگی الان خوشگل شو😂 (157 نظر) خبر عجیب و بی سابقه از بزی که بچه انسان زایید/ نوزاد انسان نما حاصل یک جانور در روستا+تصاویر (155 نظر) رفتار نامناسب هادی چوپان با یک نوجوان در مراسم استقبال از بعد از بازگشت به شیراز (151 نظر)
دیگران می‌خوانند   
غش آورترین سکانس علی صادقی و حمید لولایی با ویلچر/ از خنده روده بر میشید!+ویدیو حامد آهنگی با این چند دقیقه بازی جوکر رو منفجر کرد/ صدبارم ببینی بازم میخندی!+ویدیو (فیلم) سکانس جنجالی از فیلم ملاقات خصوصی / برای شوهرش تو زندان مواد برده بود که لو رفت! (فیلم) تخت خواب لاکچری یک اسب در اصطبل / لامصب خیلی از آدما تخت خواب ندارن!😂 شاهکارترین ایده برای جا شدن ماشین ها تو حیاط کوچک خانه ها/ مغز طراحش رو باید طلا گرفت!+ویدیو ماجرای عجیب حلزون گردانی جوانان در شهر اصفهان / قضیه از چه قرار است؟ + فیلم رونمایی از خنده دارترین دوش حمام در ایران/ خلاقیت توش موج میزنه+عکس فال قهوه روزانه با نشان امروز دوشنبه 13 آذر ماه 1402 نحوه جالب آشنایی رهبر معظم انقلاب با استاد شهریار/ اولین باری که ایشان شعر علی ای همای رحمت را شنیدند+ویدیو کشف مرموز و حیرت انگیز اسکلت در مریخ/ آدم هاج و واج میمونه!+عکس پر کردن دندان چیست و چگونه انجام می‌شود؟ کشف کتاب مردگان و شگفت انگیزترین مومیایی مصری که متعلق به کاهن اعظم مصر است+عکس قایقرانی تو شگفت انگیزترین دریای دنیا/ آدم از دیدن این صحنه سیر نمیشه+ویدیو (ویدئو)191 امین تولد پیرترین حیوان دنیا!/ چند مدت بعد مرگ ناپلئون به دنیا اومده😮 یخ زدن کامل دهان، چشم‌ها و گوش‌های یک گوزن+فیلم راهنمایی برای ایجاد یک خط تولید انعطاف‌ پذیر در سر تراشی سی ان سی نحوه ی مشاهده کارنامه در سامانه گلستان دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته+ آموزش تصویری نحوه ی پرداخت شهریه در سامانه گلستان دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته تفاوت کراتین مو با بوتاکس مو در چیست؟ دستگاه لیزر پلاتینیوم چیست ؟(ویژگی، امکانات و قیمت) نحوه ی انتخاب واحد سامانه گلستان دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته+ آموزش تصویری روستایی که همه اهالی اش پرسپولیسی هستند و یا پرسپولیسی به دنیا می‌آیند!+فیلم رونمایی از چهره خوشگل گدای میلیونر بعد از تعقیب +فیلم/ با چهره زشت و پاهای فلج چجوری مردم و گول میزد😐 حضانت فرزند بعد از طلاق با کیست؟ نحوه ی ثبت نام غیرحضوری در سامانه گلستان دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته هر آنچه باید درباره تخته شیشه ای وایت برد بدانید احتمال تعویق بازی پرسپولیس - الدحیل/ سرخ‌ها منتظر تصمیم AFC نحوه ی ثبت نام و ورود سامانه گلستان دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته+ آموزش تصویری (ویدئو) آموزش ساختن هواپیما در یک دقیقه؛ کاردستی هواپیما با چوب بستنی😍 ماجرای جنجالی شاطری که آب دهانش را روی نان میندازد +فیلم چگونه روند پیری را معکوس کنیم و هر روز جوان تر شویم؟ (ویدئو)تصادف وحشتناک تریلی با قطار و نجات معجزه آسای راننده/راننده واقعا خوش شانس بود که تونست جون سالم به در ببره خلاقیت خنده دار پسر ایرانی برای سوار شدن به الاغ حماسه آفرید +فیلم/ لعنتی الاغ قطع نخاع شد🤣 زمان ثبت نام آزمون آیلتس اعلام شد بنر جالب شهرداری برای راننده ها در سطح شهر +عکس/ بهتر از این نمیشد واقعا متقاعدشون کرد... لباس عروس خیره کننده خوشگل ترین دختر ایرانی، نوه چشم رنگی محمود پاک نیت+عکس (عکس) خلاقیت زیبا و جالب در طراحی بیلبورد برای تبلیغات جاروبرقی راز وجود لپ تاب در مجسمه 2 هزار ساله! + عکس (ویدئو) تبلیغ خلاقانه و منحصربفرد قهوه در خیابان استقلال ترکیه! سکانسی از سریال عاشقانه شهرزاد: وقتی قباد برای شهرزاد غریبه شد +فیلم
تیتر امروز   
ماجرای عجیب حلزون گردانی جوانان در شهر اصفهان / قضیه از چه قرار است؟ + فیلم کشف مرموز و حیرت انگیز اسکلت در مریخ/ آدم هاج و واج میمونه!+عکس کشف کتاب مردگان و شگفت انگیزترین مومیایی مصری که متعلق به کاهن اعظم مصر است+عکس احتمال تعویق بازی پرسپولیس - الدحیل/ سرخ‌ها منتظر تصمیم AFC ماجرای جنجالی شاطری که آب دهانش را روی نان میندازد +فیلم زمان ثبت نام آزمون آیلتس اعلام شد ماجرای دستگیری تتلو در ترکیه/ خواننده پر حاشیه به دنبال اقامت آمریکاست؟ بانوان هم تماشاگر داربی می‌شوند غوغای عکس زیبای 2 نفره از مریم مومن و مادرش +عکس /مادر زیباتر از دختر... دانشجوی نخبه فلسطینی در اسارت مدرک کارشناسی خود را گرفت حکم اعدام برای کارگردان جوان به جرم آزار جنسی دختران دانش‌آموز خبر بد برای پرشورها: آتا سنتر زنوزی با سرمایه گذاری 25 هزار میلیارد تومانی به خاطر کارشکنی شهرداری تبریز کأن لم یکن شد؟ جنجال حضور الهام چرخنده و نوید محمدزاده در آهنگ +18 «برادران لیلا»/ تیر ساسی اینبار به سنگ خورد زنان جایی در شهرآورد پایتخت نخواهند داشت! ادعای ناو آیزنهاور آمریکا : پهپاد ایرانی را ساقط کردیم
منتخب روز   
(ویدئو) لحظه کشف سه کوزه پر از طلای هندی و جواهرات گرانبها از زیر زمین کشاورزی ادعای کذب درباره رهبر انقلاب /چه کسی گفته بود یهودی ها را به دریا می ریزیم؟ (فیلم) سکانس خنده دار از هزینه های رحمت برای نوسازی دهن فهیمه در سریال پایتخت/ نقی و ارسطو هاج و واج موندن😅 (ویدئو) انگشت مکیدن خنده دار و بامزه جنین در شکم مامانش هنگام سونوگرافی/ دل آدم قیلی ویلی میره براش😍 ویدئو خنده دار و بانمک از لاک زدن دختر بچه به مرغ زنده که قلب همه رو اکلیلی کرد😍این بچه در آینده ناخنکار میشه احتمالا😂 (فیلم) حضور پلیس راهنمایی و رانندگی با لباس بابانوئل سر چهارراه (فیلم) ایده خلاقانه دانش آموز با استعداد ایرانی با قوطی ساندیس وقتی صدای موتور درمیاره/ لامصب انگار موتور قورت داده😁 (فیلم) خوانندگی راننده سرویس خوش اخلاق به زبان کردی برای دانش آموزان/ فریده کیه انقدر روش تاکید داره؟😂 (فیلم) ابتکار جالب یک رستوران کانادایی در نورپردازی خلاقانه برای جلب رضایت مشتری/ آدم دلش میخواد فقط نگاه کنه😍 تنها شعری که استاد شهریار آن را خواند و گریه کرد/ پیرم و گاهی دلم یاد جوانی میکند+ویدیو (فیلم) ثروتمند ترین کودک کار سرچهارراهی در تهران که ماهانه بیشتر از 50 تا 70 میلیون تومان درآمد دارد! (فیلم) غوغای آوازخوانی آقای دکتر ایرانی با صدای بهشتی در پارکینگ مرکز خرید/ تشویق دسته جمعی کارکنان حق این صدا رو ادا کرد