به گزارش سایت خبری ساعد نیوز و به نقل از راستینه، عبدالله شفیع آبادی پدر مشاوره ایران و استاد دانشگاه علامه در خصوص عوامل دروغ گفتن کودکان بیان کرد: کودکان در زمانی که در رحم مادر خود قرار دارند موجودی پاک و عاری از هر گونه خطا و اشتباهی هستند اما به بروز زمان عواملی همچون تربیت نادرست والدین و هنجارهای اجتماعی زمینه دروغگویی را برای آنها فراهم می کند.دروغ یک نوع انحراف ازسلامت روانی است بدین ترتیب وقتی والدین به صورت منطقی به نیازهای کودک پاسخ ندهند، کودک دروغگو می شود.
وی ادامه داد: والدین باید با بررسی علل دروغ، سعی در رفع کمبودهایی داشته باشند که در حقیقت عامل پناه جستن کودک به دروغگویی است. به طور معمول کودکان در حدود شش تا هفت سالگی، از میزان دروغ های خود می کاهند و در می یابند که دیگر دلیلی برای دروغ گفتن وجود ندارد و فقط در موارد نادر به چنین کاری متوسل می شوند.
شفیع آبادی افزود: هنگامی که والدین با دروغگویی کودکشان مواجه می شوند هرگز نباید با خشونت و رفتارهای تهدیدآمیز با او برخورد کنند و تنها باید تنبیه و پاداش مجزایی برای دروغگویی و راستگویی کودکشان در نظر بگیرند.
وی با بیان اینکه فرصت را برای کودک به گونه ای ایجاد کنید که اگر زمانی کار اشتباهی را که انجام داده است برای شما تعریف کند، افزود: در این شرایط از او قدردانی و حمایت کنید زیرا این عمل شما، او را به راست گویی های بیشتر تشویق می کند. تنبیه در این موارد هم نباید آنقدر شدید باشد که برای رهایی از آن، کودک دروغ بگوید.
وی تصریح کرد: برای جلوگیری از دروغگویی کودک، الگوی رفتاری خوبی برای او باشید. کودکان بسیاری از آموزش ها را به صورت تقلید از اطرافیان یاد می گیرند و والدین نخستین کسانی هستند که کودک از آن ها تقلید می کند. در ضمن کودکی که درست تربیت شده و محبت را حس کرده باشد، در افکارش حقیقت و راستگویی وجود دارد.
شفیع آبادی در پایان یادآور شد: کودکان همواره تحت تاثیر خانواده و جامعه قرار دارند باید با فرهنگ سازی مناسب بکوشیم تا تربیت فرزندان را به نحو احسنت پیش بگیریم.