همه ما در زندگی نیاز داریم تا با دیگران صحبت کنیم و ناراحتی و نگرانی های خودمان را با کسی درمیان بگذاریم که بتواند ما را تسکین دهد. همانطور که می دانید همدردی کردن نوعی انتقال احساسات و بیان عواطف است که موجب می شود آن را با دیگران به اشتراک بگذارید. اما آیا همدردی و درد و دل کردن همیشه درست است و به نتیجه مطلوب ختم می شود؟ اگر شما نیز در شرایطی قرار دارید که نیاز به بیان احساسات خود دارید، باید ابتدا فردی را انتخاب کنید که می دانید به صحبت های ما گوش می دهد و بدون هیچ قضاوتی سعی در کمک به شما دارد. شما نیاز دارید تا کسی شما را راهنمایی کند و به این شکل احساسات درونی خود را بیان کنید.همانطور که می دانید نیاز همه افراد به هم صحبتی یک نیاز طبیعی است و بسیاری از روانشناسان ان را یک نیاز روانی برای هر انسان می دانند. این نوع از برقراری ارتباط نیز نیاز به مهارت دارد و شما باید بدانید که چگونه به شکل موثر احساسات خودتان را بروز دهید و بیان کنید و در این مقاله به بررسی این موضوع می پردازیم.
آیا درد و دل کردن خوب است؟
درددل کردن از جمله کارهایی است که فرد در زمان برخورد با مشکلات به آن فکر می کند در واقع او سعی دارد از این طریق مشکلات خود را با دیگران بازگو کند و راهنمایی لازم را در این زمینه کسب کند این موضوع برای خیلی از افراد یک بحث چالش انگیز است زیرا موجب می شود تا ترس از بازگو کردن مشکلات و احساسات با دیگران را تجربه کنند بی شک شما در این شرایط فشار روانی زیادی را تحمل می کنید و تصمیم گیری درست در این زمینه برای شما مشکل است.یکی از علت هایی که موجب می شود شما احساسات خود را با دیگران در میان بگذارید این است که دیگران می توانند مشکلات را از زاویه ای دیگر بررسی کنند که شاید شما در شرایط بحرانی توانایی فکر کردن به آن را نداشته باشید و تجربه نشان می دهد که در میان گذاشتن مشکلات با دیگران می تواند به ایجاد راه حل هایی منجر شود که شاید تا به حال به آن فکر نکرده اید.
آداب درد و دل کردن با همسر
تمام افراد در طول زندگی خود دچار برخی مشکلات و چالش هایی خواهند شد که برای کاهش فشارهای ناشی از مشکلات، احساسات و مشکل های خود را برای افرادی دیگر بیان می کنند و به اصطلاح با آن ها درد و دل می نمایند. در اغلب موارد به این دلیل درد و دل می شود که ما گمان می کنیم افراد دیگر می توانند مشکلات و مسائل ما را از زاویه ای دیگر ببینند و به ما کمک رسانی نمایند. درد و در نمودن باعث کاهش فشارهای روانی خواهد شد. اغلب مردم بعد از درد و دل نمودن تا حدی سبک و آرام می شوند و از مقدار ناراحتی شان کمتر می شود، ولی در مورد درد دل نمودن باید فرد مناسبی انتخاب شود. زیرا هر فردی برای درد و دل مناسب نیست و می تواند مشکل را دو چندان نماید.
همانطور که اشاره شد درد و دل نمودن یکی از اعمالی است که وقتی فرد دچار مشکل می شود، انجام می هد. درد و دل نمودن با هر فردی یا با همسر به این معنا است که در مورد مشکلات، دغدغه ها، آرزوها و موارد چالش برانگیز گفت و گو شود. با بیان نمودن مشکلات نزد دیگری و درد و دل نمودن از شدت اندوه کم خواهد شد و حس سبکی در فرد ایجاد خواهد شد. برای کاهش فشارهای روانی درد و دل نمودن گزینه مناسبی می باشد، اما درد و دل کردن با همسر چطور، کار درستی است یا خیر، در اغلب موارد می توان با رعایت آداب مخصوص با همسر درد و دل نمود. در زمان درد و دل کردن با همسر به ویژه شوهر بایستی مواردی رعایت شود تا مشکلاتی جدیدی ایجاد نشود. در این مورد می توان موارد زیر را رعایت نمود.
سربسته حرف نزدن
در زمان درد و دل کردن به همسرتان زبان بی زبانی را فراموش نمایید. همانطور که می دانیم خانم ها با آقایان احساسات بسیار متفاوتی دارند. تفاوت در حدی است است که گفتن شفاف برخی موضوعات می تواند سوء تفاهم های بسیاری در بین آن ها ایجاد نماید چه برسد که بخواهید سربسته صحبت کنید. از این رو بهتر است با زبان چشم و ابرو با همسرتان صحبت نکنید و در زمان درد و دل نمودن همه چیز را شفاف بیان نمایید.
سنجیدن موقعیت در زمان درد و دل نمودن
برای درد و دل نمودن با همسرتان باید زمان مناسبی را در نظر داشته باشید. مثلا وقتی که در حال انجام کار مهمی باشد، یا ورزش مورد علاقه اش را تماشا می کند یا زمانی که خسته از محل کار آمده یا وقتی که همسرتان در حال انجام کارهای ناتمام در خانه می باشد، نباید با او صحبت نمایید. این زمان ها اصلا مناسب نیستند. سعی نماید در شرایطی با همسر خود صحبت نمایید که آرامش روان داشته و فضایی عاطفی بین شما حکم فرما شود.
بیان نمودن احساسات
در صورتی که به دلیل سکوت های طولانی مدت از حس های منفی سرشار شده باشد، گناه آن را بر گردن همسرتان نیندازید و با محکوم نمودن او و متهم کردنش گفت و گو را به اتمام نرسانید. در زمان درد و دل بهتر است احساسات و خواسته های خود را با دلایل آن ها توضیح بدهید. ممکن است مجبور باشید بارها و بارها در مورد آن صحبت نمایید، پس فکر ننمایید که یک گفت و گوی جدید می تواند رابطه شما را بهبود داده و زیر و رو نماید.
سرزنش نکردن
در صورتی که خواسته ای از همسرتان دارید و می خواهید کاری برایتان انجام بدهد، بهتر است به او یادآوری نمایید و مهم بودن موضوع را به شکل شفاف برای همسرتان توضیح بدهید. باید بدانید که در زمان درد و دل نمودن فضای دعوا و سرزنش را نباید فراهم آورید و باید در کمال آرامش با همسرتان صحبت نمایید تا در برابر خواسته ها و درد و دلتان حس مسئولیت داشته باشد.
انتظار حدس زدن از طرف همسرتان را نداشته باشید
از احساساتتان خجالت زده نشوید و فکر نکنید که احساسات شما بی اهمیت می باشند. فکر نکنید که همسرتان باید احساسات شما را حدس بزند. سکوت نمودن او به این دلیل نیست به شما و صحبت هایتان اهمیتی داده نمی شود. ممکن است بعضی از حرف های شما از نظر همسرتان عجیب و اغراق شده باشد ولی باید توضیحات و درد و دل خود را کامل نمایید و بگویید که مسائل چه تاثیری روی شما خواهند داشت.
نتیجه گیری
درد و دل نمودن در عوض سودمند بودن می تواند زیان بار شود. از این رو باید با افرادی درد و دل نمایید که شما را داوری و قضاوت نکند. قضاوت و داروی شدن از طرف افراد دیگر یا همسر باعث می شود تا فرد تنهایی و گوشه گیری را تجربه کند و به منزوی شدن او بیانجامد.برخی از افراد بر این عقیده هستند که درد و دل نمودن مشکلات را رفع نخواهد کرد، بلکه بر شدت آن اضافه می کند. این موضوع کاملا نادرست می باشد. درد و دل نمودن می تواند به ارزیابی وضعیت کنونی پرداخته و مشکلات را حل نماید