به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، همان طور که می دانید رانندگی با خودرو همیشه با خطرهای فراوانی روبه روست و نمی توانیم واقعیت رخداد تصادف در خیابان ها و جاده ها را نادیده بگیریم.
بی شک مواردی برایتان پیش آمده که در حال رانندگی یا زمانی که سرنشین خودرویی بوده اید دچار تصادف شده و آن را تجربه کرده باشید.
دانستن اقداماتی که در آن لحظه باعث کاهش آسیب ها و کم کردن خسارات به وجود آمده شود امری حیاتی است. در ادامه با این اقدامات بیشتر آشنا می شوید.
حوادثی که خسارت مالی به همراه دارد و بدتر از آن حادثه ای که خسارت جانی در پی دارد.
در صورتی که وقوع تصادف، خسارات جانی به همراه نداشته باشد، اولین و بهترین اقدام این است که از صحنه تصادف عکس گرفته و خودرو یا خودرو ها را به کنار جاده هدایت کنید؛ سپس به پلیس 110 تماس گرفته، واقعه را شرح دهید و منتظر رسیدن پلیس راهنمایی و رانندگی بمانید.
طبق قوانین راهنمایی و رانندگی ایران، در صورتی که تصادف منجر به خسارت جانی نشده باشد، رانندگان نباید مسیر خیابان را برای مابقی خودرو ها مسدود نمایند که اگر رانندگان خلاف این قانون عمل کنند و مسیر را مسدود نمایند، پلیس به دلیل سد معبر آنها را جریمه می کند. امروزه با پیشرفت تکنولوژی هر فردی با استفاده از دوربین تلفن همراهش می تواند با گرفتن چند عکس از صحنه تصادف در زاویه های مختلف، تمام واقعه تصادف را برای افسر پلیس شرح دهد، پس در این صورت نیازی به سد معبر مسیر مابقی خودرو ها نمی باشد.
مدارکتان را قبل رسیدن افسر پلیس آماده کنید
بهتر است پیش از آمدن افسر راهنمایی و رانندگی مدارک خود را آماده نمایید ، همچنین بهتر است در زمان وقوع تصادفات رانندگی طرفین به یک توافق برسند و مقصر را تعیین نمایند که در این صورت پلیس راهنمایی و رانندگی با پر کردن یک کروکی سازش، به طرفین این اجازه را می دهد که سریع تر مراحل بعد از تصادف را به انجام برسانید، اما در صورت عدم توافق و یا نقص مدارک طرفین، پلیس مربوطه برگه کروکی عدم سازش را پر خواهد کرد، از این رو طرفین تصادف باید برای رسیدگی و بررسی صحنه تصادف به دادگاه حل اختلاف مراجعه نمایند.
تعیین و دریافت خسارت
در صورت دریافت برگه کروکی سازش یا عدم سازش، پس از تصادف باید به مراکز بیمه برای تعیین خسارت مراجعه نمایید؛ البته بسیاری از افراد پس از گذراندن پروسه رسیدگی به کروکی عدم سازش به مراکز بیمه مراجعه می کنند ، البته گفتنی است بیمه بنابر نظر افسر راهنمایی و رانندگی و کارشناس بیمه از طریق بیمه شخص ثالث راننده مقصر، تا سقف دو میلیون و دویست و پنجاه هزار تومان به فرد خسارت دیده می پردازد.
همچنین در صورتی که خودرو آسیب دیده جزء اتومبیل های نو و یا گران قیمت باشد، مالک خودرو برای دریافت مبلغ افت قیمت خودرو قادر خواهد بود به مراجع قضایی شکایت کند و طبق کارشناسان دادگاه حل اختلاف، میزان افت قیمت خودرو خود را از فرد مقصر تقاضا کند.
نکته ای که بسیاری از هموطنان از آن خبر ندارند این است که در صورتی که به جسمی ثابت برخورد کردید، باز هم فراموش نکنید با پلیس تماس بگیرید در غیر این صورت شما مدرکی برای دریافت خسارت از بیمه نخواهید داشت.