ساعدنیوز
ساعدنیوز

برای جلوگیری از لخته شدن خون پس از واکسن استرازنکا چه کنیم؟

  شنبه، 16 بهمن 1400 ID  کد خبر 191132
برای جلوگیری از لخته شدن خون پس از واکسن استرازنکا چه کنیم؟
ساعد نیوز: یک متخصص بیماری‌های داخلی با اشاره به اینکه اکنون امیکرون سویه غالب در کشور ما است، گفت: با این وجود هنوز هم با سویه دلتا مواجه هستیم و هر ابتلایی را نباید به پای امیکرون بگذاریم.

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقل از ایسنا، میساء قیم، با اشاره به شروع موج ششم کرونا، اظهار کرد: بهتر است هر علامتی شبیه سرماخوردگی و آنفلوآنزا را کرونا در نظر بگیریم، چون طبق گزارش هایی که داشته ایم این روزها بیماران سرپایی کرونا در تمام مراکز و در تمام شهرهای ایران افزایش زیادی داشته و حداقل ۵ برابر شده اند.

وی با بیان اینکه خوشبختانه در بیشتر مبتلایان به امیکرون علائم شدید نیست و بیماران بدحال نمی شوند، گفت: با این وجود هنوز هم افرادی که واکسن کرونا تزریق نکرده اند، افرادی که بیماری زمینه ای دارند، افرادی که داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی دریافت می کنند و افرادی که وزن بالای ۱۰۰ کیلوگرم و چاقی بدخیم دارند، ممکن است بدحال شوند.

علائم شایع امیکرون چیست؟

این متخصص داخلی در مورد علائم کرونای امیکرون گفت: علائم امیکرون مثل سویه های قبلی کرونا شامل سردرد، سرفه، عطسه، آبریزش بینی، گلو درد، گوش درد، بدن درد و اسهال است، اما بیماران به صورت شایع با گلو درد و بدن درد مراجعه می کنند که ممکن است همزمان با تب همراه باشد. برخی از بیماران نیز به صورت کمتر شایع علائم گوارشی مثل تهوع، سردرد، اسهال و استفراغ داشته باشند.

وی با تاکید بر اینکه بهتر است تمام بیماران به محض شروع علائم حداقل ۴۸ ساعت پیگیر علائم بیماری باشند، افزود: اگر علائم بهتر نشد و یا بیمار تب بالا و تب نزدیک به ۳۹.۵ یا ۴۰ درجه سانتی گراد داشت، یا تب با وجود خوردن مسکن تب قطع نشد، حتما با پزشک مشورت کنند.

قیم، زمان قرنطینه برای همه بیماران کرونایی را طبق پروتکل وزارت بهداشت ایران حداقل ۱۰ روز دانست و تاکید کرد: خروج از قرنطینه و هرگونه بازگشت به کار باید بعد از ۱۰ روز از روز شروع علائم باشد.

ابتلای مجدد افراد به امیکرون

وی در مورد ابتلای مجدد به کرونا در افراد نیز گفت: در بسیاری از افرادی که در پیک های قبلی به کرونای دلتا مبتلا شده بودند، احتمال ابتلای مجدد به امیکرون حتی با وجود تزریق واکسن وجود دارد. اکنون افرادی که قبلا کرونا گرفته اند به میزان قابل توجهی دوباره به بیماری مبتلا می شوند، اما تزریق واکسن کمک زیادی می کند تا علائم بیماری تشدید نشود.

این پزشک متخصص در مورد زمان مراجعه بیماران به اورژانس نیز گفت: با توجه به افزایش مجدد مراجعات بیماران به اورژانس بهتر است به بیماران آموزش دهیم تا مراجعه غیر ضروری به اورژانس را کمتر کنند و در صورت نیاز به پزشکان عمومی یا کلینیک های سرپایی مراجعه کنند. چنانچه علائم بیمار بعد از ۴۸ ساعت بهتر نشد، تب ادامه پیدا کرد، درد قفسه سینه، تهوع و استفراغ، بی حالی و بی اشتهایی و سرفه ها خیلی شدید شد، بیمار باید حتما با پزشک مشورت کند.

وی بر استراحت در منزل، خواب و استراحت کافی، مصرف غذاهای پروتئینی مثل گوشت و مصرف مایعات و به ویژه مصرف آب در دوران بیماری تاکید کرد و افزود: شروع درمان های موثر بر کاهش تکثیر ویروس کرونا در کنار درمان های علامتی توسط پزشکان توصیه می شود.

اهمیت درمان زودرس بیماران کووید

قیم بر درمان زودرس بیماری کووید تاکید و اظهار کرد: درمان زودرس به ویژه در افرادی که سن بالای ۶۰ سال، وزن بالای ۱۰۰ کیلوگرم و سابقه بیماری خاص دارند و یا داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی دریافت می کنند اهمیت دو چندانی دارد. طبق پروتکل وزارت بهداشت چنانچه پزشک صلاح بداند می تواند داروهای قوی تری مثل رمدسیویر را به صورت سرپایی و محدود برای سه روز برای بیمار تجویز کند.

وی با اشاره به شیوع کرونای امیکرون در این پیک، اظهار کرد: در حال حاضر با وجود اینکه امیکرون سویه غالبی در سطح کشور است، اما هنوز هم با سویه دلتا مواجه هستیم. به صورت کلی درگیری ریه در دلتا بیشتر دیده می شود، اما نباید از این غافل شویم که امیکرون هم ممکن است بیمار را بدحال کند و درگیری ریه اتفاق افتد.

این متخصص داخلی با بیان اینکه هنوز هم کرونای دلتا به میزان کمتر در جامعه شیوع دارد، گفت: بنابراین هر ابتلایی را به پای امیکرون نگذاریم، اگرچه امیکرون غالب است. به همین دلیل بر درمان هرچه زودتر بیماری تاکید داریم.

وی با بیان اینکه به صورت کلی بیماران مبتلا به امیکرون در ۴ تا ۵ روز اول ممکن است بدحال شوند، تصریح کرد: بعد از ۴ روز انتظار داریم یک سری علائم در مبتلایان بهتر شود، اما یک سری علائم مثل گرفتگی صدا، آبریزش بینی و گلودرد ممکن است تا یک هفته باقی بماند. چنانچه سرفه ها خفیف نباشد و علائم خطری مثل تب، سرفه های شدید، درگیری به صورت درد بین دو کتف، درد قفسه سینه، یا تنگی نفس، بی حالی و ضعف شدید و تهوع و استفراغ وجود نداشته باشد می توانیم بگوییم روند بیماری رو به بهبود است.

قیم با بیان اینکه در افراد مسن ضعف و بی حالی بیشتر اتفاق می افتد و ممکن است تب را به صورت واضح نداشته باشیم، افزود: در مورد بیمارانی که علائمی مشابه درگیری سینوس ها و خلط داشته باشند تجویز آنتی بیوتیک لازم نیست، مگر اینکه شک قوی به عفونت آنتی باکتریایی وجود داشته باشد.

وی همچنین بر واکسیناسیون کودکان در موج جدید کرونا تاکید کرد و گفت: فعلا در کشور ما دو واکسن سینوفارم و پاستوکووک برای کودکان بالای ۹ سال تزریق می شود. طبق گزارش های اخیر و حضوری شدن مدارس، متاسفانه شاهد این هستیم که خانواده های زیادی از طریق کودکان خود به کرونا مبتلا شده اند و در واقع کودکان ناقل بیماری بوده اند.

ابتلا به کرونای امیکرون در کودکان بیشتر شده است

این متخصص داخلی با اعلام اینکه ابتلا به کرونای امیکرون در کودکان بیشتر از قبل شده است، گفت: کرونای امیکرون در کودکان در بیشتر موارد با تب شروع می شود، اما اگر کودک بیش از ۴۸ ساعت تب یا تب بالا داشت، باید حتما با پزشک مشورت شود. به طور کلی کودکان بیشتر علائمی همچون بی قراری، شکم درد، علائم سرماخوردگی و تب بروز می دهند، اما کاهش سطح بویایی و چشایی را در این پیک کمتر می بینیم.

وی تصریح کرد: بهتر است طبق نظر وزارت بهداشت ایران و همگام با دستورالعمل کشورهای پیشرفته و مطالعات، تزریق دوز سوم واکسن کرونا برای کنترل هرچه زودتر پاندمی کرونا انجام شود. تمام افراد بالای ۱۸ سال بهتر است هرچه زودتر برای تزریق دوز سوم واکسن به مراکز واکسیناسیون مراجعه کنند. همچنین بهتر است مطابق با آخرین دستورالعمل وزارت بهداشت و در صورت موجود بودن سایر واکسن ها، باتوجه به وجود عارضه نادر لخته خون در جوانان، واکسن آسترازنکا فقط برای افراد بالای ۵۰ سال تزریق شود.

این پزشک متخصص با اشاره به اینکه همه واکسن ها ممکن است عوارضی داشته باشند، توضیح داد: برخی عوارض واکسن مشابه سرماخوردگی و طی ۴۸ ساعت تا نهایتا ۷۲ ساعت اولیه بعد از ابتلا به کرونا شایع است. در صورتی که علائم بیش از مدت زمان گفته شده ادامه یابد لازم است بیمار از نظر ابتلا به کرونا بررسی شود.

قیم با بیان اینکه فروکش کردن پاندمی و آرامش نسبی چندماه اخیر را مدیون همه واکسن ها هستیم، گفت: در این مدت تعداد افراد زیادی در کشور ما واکسن سینوفارم تزریق کردند و می توان گفت این واکسن هم ایمنی خوبی داشت، بنابراین الزامی وجود ندارد که کدام واکسن تزریق شود، اما در صورت انتخاب واکسن آسترازنکا یک سری موارد احتیاط وجود دارد که بهتر است همه افراد بدانند.

وی در مورد علائم خطر و نگران کننده پس از تزریق واکسن آسترازنکا توضیح داد: چنانچه بعد از تزریق واکسن آسترازنکا فرد دچار سردردهایی شود که به خصوص با تغییر موقعیت یا خم کردن سر رو به جلو تشدید شود، یا همراهی با تاری دید یا دو بینی باشد، یا همراه با تهوع یا استفراغ یا اختلال سطح هوشیاری یا تشنج باشد باید حتما به پزشک مراجعه کند.

قیم با بیان اینکه بعد از تزریق واکسن آسترازنکا و با شروع هرگونه علامتی فرد باید هوشیار باشد، تصریح کرد: قبل از اینکه عوارض یاد شده تشدید شود، یعنی با سردرد مداوم و شدید و تهوع و استفراغی که نسبت به همیشه متفاوت است باید حتما به پزشک مراجعه شود. این عوارض می تواند خیلی نادر باشد، اما باتوجه به اینکه در کشور ما هم به صورت نادر دیده شده، وزارت بهداشت اعلام کرده افراد زیر ۵۰ سال واکسن های دیگری که در پروتکل وزارت بهداشت وجود دارد، تزریق کنند.

عارضه لخته خون بعد از تزریق آسترزنکا

این پزشک متخصص در مورد عارضه لخته خون پس از تزریق واکسن آسترازنکا توضیح داد: عارضه نادر لخته خون از روز اول بعد از تزریق و معمولا طی یک هفته و ۱۰ روز اول از زمان تزریق ممکن است رخ دهد. اگرچه در برخی مطالعات دنیا این احتمال را به صورت نادر تا ۴۸ روز نیز در نظر گرفته اند.

وی با تاکید بر تزریق واکسن های مورد تایید وزارت بهداشت به عنوان دوز سوم یا بوستر، گفت: با این وجود بهتر است افراد زیر ۵۰ سال با توجه به تاکید اخیر وزارت بهداشت واکسن های دیگری به جز آسترازنکا را به عنوان دوز سوم دریافت کنند، اما چنانچه به هر علتی تمایل به دریافت این واکسن دارند علائم خطر را بدانند و با آگاهی کامل این واکسن را تزریق کنند.

درمان ساده عارضه لخته خون ناشی از تزریق آسترازنکا

قیم با بیان اینکه حتی در صورت بروز عارضه لخته خون، درمان ساده ای برای آن وجود دارد و به راحتی می توانیم بیمار را نجات دهیم، تصریح کرد: متاسفانه در بسیاری از موارد، افراد علائم خطر را جدی نگرفته اند و با وجود توصیه ها، با سردردهای بسیار شدید بعد از ۱۰ روز به پزشک مراجعه کرده اند که متاسفانه خیلی دیر است و پزشکان نمی توانند کاری انجام دهند.

وی با بیان اینکه طبق مقالات، گزارش ها و تجربیات در صورت تشخیص زودرس، امکان درمان عارضه لخته خون ناشی از تزریق آسترازنکا وجود دارد و درمان ها بسیار ساده است، توضیح داد: هرگونه تغییر در سایز ساق پاها، ضایعات پوستی بنفش و صورتی رنگ در اندام ها مثل پاها و بازوها و قفسه سینه، تنگی نفس، درد در قفسه سینه در کنار سردردهای شدید و تهوع و استفراغ باید جدی گرفته شود و فورا با پزشک مشورت شود. در این موارد فورا آزمایش های انعقادی و آزمایش های لازم درخواست و اقدامات لازم انجام می شود، اما اگر افراد بعد از تزریق واکسن هیچ عارضه ای نداشتند نیازی به بررسی و پیگیری ندارد.

این پزشک متخصص داخلی خاطرنشان کرد: افرادی که قبلا واکسن آسترازنکا را تزریق کرده اند، چنانچه هیچ مشکلی نداشتند، بعد از گذشتن دوره حساسی که اشاره شد نباید نگران باشند.

وی با بیان اینکه عارضه لخته خون پس از تزریق واکسن آسترازنکا بسیار نادر است، گفت: اگرچه عارضه تشکیل لخته خون بعد از تزریق واکسن نادر است، اما گزارش هایی در دنیا و همین طور کشور ما از بروز چنین عارضه هایی وجود دارد، بنابراین بهتر است تزریق کنندگان این واکسن کاملا از علائم خطر آگاه باشند و در صورت بروز علائم حتما با پزشک مشورت کنند.


دیدگاه ها


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
رهبر معظم انقلاب: برای صبحانه مهمان داشتیم و پنیری در خانه نداشتیم مجبور شدم از دوستان یک مقدار پنیر بخواهم+ویدیو (465 نظر) (فیلم) استاد تحصیلکرده در آمریکا: اگر در مورد حجاب سخت گیری نشود، ایران تبدیل به سوریه می‌شود! (246 نظر) (ویدئو) مازیار لرستانی: کارِ من شرعی و قانونی و عُرفیه، من کشورمو ترک نمی‌کنم، کار من فرهنگ‌سازیه/ با مازیار خانوم گفتن لج من درنمیاد! (70 نظر) اشعار فارسی استاد شهریار؛ قسمت 1- پیرم و گاهی دلم یاد جوانی می کند+ متن صوتی با صدای اشکبار و پراحساس استاد (51 نظر) (ویدئو) مازیار لرستانی:حتما به وقتش قصد ازدواج دارم، با اینکه 56 سالمه ولی هورمون‌هام اندازه پسر 15 سالست/ بیشتر از جمع‌های زنونه دوست دارم تو جمع‌های مردونه باشم (49 نظر) (ویدئو) سردار تنگسیری: پهپاد جدید ما دنیا را متعجب می‌کند (45 نظر) نفیسه روشن: کل سال برق نداریم من نمیدونم لوازم خانگی ما بسوزه کی میخواد جواب بده (44 نظر) گلوریا هاردی: ساعد وقتی گرسنه هست اصلا تحمل نداره باید سریع غذا بخوره/ من غذاهای فرنگی بلدم اما الان بیشتر غذاهای ایرانی درست می کنم (35 نظر) عاملی از موافقان فیلترینگ در شورای عالی فضای مجازی: دو پسرم در خارج هستند، همسر یکی از آن‌ها ایرانی نیست! (34 نظر) (عکس) بیست و پنجمین جشنواره تجلیل از برگزیدگان پژوهش و فناوری استان آذربایجان شرقی در دانشگاه تبریز (33 نظر) فریبا نادری: تعرض و پیشنهادهای بی‌شرمانه در بین بازیگران سینما وجود دارد اما هرچیزی دو طرفه است/ دخترم تا پیش از سن قانونی حق ورود به سینما ندارد (31 نظر) مریم امیرجلالی خطاب به مازیار لرستانی: برای ادب و شخصیت تو خیلی ها ارزش قائلند خودتو درگیر حرف های احمقانه نکن+عکس (31 نظر) (عکس) نگاهی به باکسِ گل فوق لاکچری و منحصربه‌فرد شب یلدای بهرام رادان و همسرش مینا مختاری/ باکسِ گل با مینا خانوم هم‌قدوقوارست/ چه کرده بهرام خان (30 نظر) (فیلم) گزارش خبرنگار بی بی سی از داخل حرم حضرت زینب (س) (30 نظر) اروند دشت لاله های آرمیده (28 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
کریم باقری: تابستان‌ها شاگرد بنا بودم/ اگر جای علی دایی بودم سرمربی تیم ملی نمی‌شدم/ ما را در منامه چیزخور کردند!
علی اکبریان: به من گفتند تریاک بکش تا دردت کمتر شود/ ظرف سه ماه معتاد، زندانی و قاچاقچی شدم/ در زندان هم به من می‌گفتند روماریو
عابدزاده: بازیکنی که دنبال خوش‌گذرانی است حال تمرین ندارد/ جایی که من باشم، مسخره‌بازی و شوخی‌دستی نداریم
گلوریا هاردی بازیگر سریال کیمیا: من و ساعد نمی‌خواستیم شلوغ کنیم و خبر ازدواجمان را پخش کنیم فکر هم نمی‌کردیم خبر ازدواجمان برای مردم خیلی مهم باشد
خداحافظی کریم بنزما از لیگ عربستان خبرساز شد/ رئال مادرید در انتظار ستاره مسلمان فوتبال جهان!
خبر فوری/ مدارس و ادارات این استان‌ها فردا (27 آذر) تعطیل شد/ اسامی در حال تکمیل است
رهبر انقلاب فردا با حضور بانوان سخنرانی می‌کنند
صادرکنندگان و واردکنندگان غیرنیمایی ملزم به فعالیت در بازار ارز تجاری شدند
دعوت وزیر علوم از صاحبان صنایع برای بهره‌گیری از معافیت مالیاتی
رونمایی از دو محصول درمانگر خود ایمنی و نقص ایمنی در نمایشگاه هفته پژوهش
ضرورت به‌کارگیری هوش مصنوعی برای تسلط در تحقیق و توسعه
اعطای 100 میلیون دلار تسهیلات به دانش‌بنیان‌ها با توافق وزارت اقتصاد و معاونت‌ علمی
صرفه‌جویی 30 درصدی ارزی با تولید قطعات در کشور
اثرات حضور اتباع بیگانه بر بازار مسکن
سر 144000 نفر بی کلاه ماند: فقط هشت هزار نفر در قرعه کشی خودروهای وارداتی برنده شدند
منتخب روز   
نگاهی به خونه زندگی لوکس و اعیانی عایشه گل جوشکون و همسر ارومیه ای اش در جشن سال نو میلادی/ درخت کریسمس، بابانوئل و... خبر فوری/ مدارس و ادارات این استان‌ها فردا (27 آذر) تعطیل شد/ اسامی در حال تکمیل است (ویدیو) الناز ملک، سیمای زخم کاری: بدون اجازه بابام میرفتم تئاتر، ترس عجیبی داشتم جلوی مالک بازی کنم/ من خودم کارگردان بودم بازیگر جوون نمیاوردم وسط سمیرا و مالک تسلط هوش پران مرد ترک زبان بازاری برای توصیف زیبایی های شهر تبریز به یک توریست بلغارستانی همه رو متعجب کرد/ شگفتا! نعیمه نظام‌دوست، حدیث فولادوند و شراره رخام در سالن زیبایی خواهر نعیمه نظام‌دوست+ عکس گشتی در تاریخ/ از ذوق کردن ناصرالدین شاه برای خنده‌ی شیرین «تحفه‌گل» تا کودکی که محبوب سوگلی حرمسرای قاجار بود مقایسه خلاصه و جمع و جور گوشی های میان رده سامسونگ / بخش اول: مقایسه Samsung Galaxy A54 5G با Galaxy A34 5G هدیه باارزش رهبر معظم انقلاب به مهمانشان در بیت رهبری حسادت یک دختر را برانگیخت+ ویدیو تغییر چهره چشم‌نواز لعیا زنگنه و پارسا پیروز‌فر، بازیگران سریال نوستالژی «در پناه تو» در 59 سالگی و 52 سالگی/ قالی کرمون که میگن اینان+ عکس تصاویر دیده نشده از عیاشی های بی‌مهابای محمدرضا پهلوی و جیمی کارتر بهمراه همسرانشان در جشن کریسمس کاخ نیاوران تیوب سواری مردم در یک روز برفی طرقبه خراسان 25 آذر (ویدیو) عایشه‌گل جوشکون، بازیگر مشهور ترکیه‌ای در مصاحبه با رضا رشیدپور: تُرک‌ها از قرمه‌سبزی بدشون میاد/ چرا راننده تاکسی انقدر تعارف می‌کرد😁