بازگشت یاسمین مقبلی به زمین: هرآنچه باید در مورد مأموریت Crew-7 بدانید
به گزارش ساعدنیوز به نقل از دیجیاتو، سوم شهریورماه 1402 آغاز مأموریت Crew-7 (کرو 7) بود که در آن چهار فضانورد ازجمله «یاسمین مقبلی»، فضانورد ایرانیتبار ناسا، با راکت فالکون 9 به مدار زمین رفتند تا در ایستگاه فضایی بینالمللی (ISS) مستقر شوند.
«آندریاس موگنسن»، «ساتوشی فوروکاوا» و «کنستانتین بوریسوف» از دیگر فضانوردان این مأموریت بودند.
یاسمین مقبلی که فرماندهی مأموریت Crew-7 را بر عهده داشت، پس از رسیدن به ایستگاه فضایی به بخش کنترل مأموریت گفت: «خیلی متشکرم. باید مدام به خودم یادآوری کنم که این یک رؤیا نیست.»
شروع مأموریت کرو 7
رسیدن فضانوردان به ایستگاه فضایی حدوداً 30 ساعت طول کشید. پس از رسیدن، آنها به هفت فضانورد مأموریت قبلی (کرو 6) ملحق شدند که در ایستگاه فضایی حضور داشتند. حالا نوبت بازگشت فضانوردان کرو 6 به زمین و شروع فعالیتهای فضانوردان کرو 7 بود.
فضانوردان کرو 6 از یاسمین مقبلی و تیمش استقبال کردند و پس از چند روز به زمین بازگشتند تا ایستگاه در اختیار فضانوردان کرو 7 قرار بگیرد.
مأموریت کرو 7 با آندریاس موگنسن دانمارکی، کنستانتین بوریسوف روسی، ساتوشی فوروکاوای ژاپنی و درنهایت یاسمین مقبلی ایرانی- آمریکایی یک مأموریت بینالمللی با همکاری سازمانهای فضایی کشورهای مختلف بود.
عملکرد و اقدامات فضانوردان
کرو 7 تحقیقات علمی نوآورانهای را در فضا آغاز کرد تا به تحول دانستههای بشریت کمک کند. این آزمایشها حوزههای مختلف علم، حتی زیستشناسی و پزشکی را شامل میشدند.
برخی از آزمایشها شامل جمعآوری نمونههای میکروبی از فضای بیرونی ایستگاه فضایی و مطالعه آنها، مطالعه واکنش انسان به مدتزمان مختلف پرواز فضایی، بررسی جنبههای فیزیولوژیکی خواب فضانوردان و غشای تصفیه آب حاوی پروتئینهایی به نام آکواپورین در فضا بود. مطالعه خون فضانوردان که در ایستگاه فضایی جمعآوری شده بود، از دیگر فعالیتها بود. دانشمندان عقیده دارند که جمعآوری نمونه خون در ایستگاه فضایی دقت آزمایشات را بالا میبرد. این موارد تنها بخشی از آزمایشهای علمی و نمایشهای فناوری است که در طول مأموریت انجام شد.
از اقدامات دیگر میتوان به کاشت گوجه فرنگی در فضا برای مطالعه مقاومت کاشت گیاهان در محیطی با گرانش ناچیز و استقرار دو CubeSat در ایستگاه فضایی اشاره کرد. CubeSatها ماهوارههای مینیاتوری با ابعاد یک سانتیمترمکعب و وزن حدودی یک کیلوگرم هستند که میتوانند دادههای صوتی و تصویری را به زمین مخابره کنند. این ماهوارهها را دانشآموزان ژاپنی ساختهاند. هماکنون دو CubeSat در ایستگاه فضایی نصب شده است.
عکاسی از پدیدههای جو زمین همانند پدیده «روح قرمز» از دیگر فعالیتهای فضانوردان بود. روح قرمز یک پدیده جوی است که از زمین قابل مشاهده نیست. فضانوردان همچنین از چینخوردگیهای صفحات تکتونیک زمین تصویربرداری کردند تا تحول آن طی میلیونها سال را مطالعه کنند.
یاسمین مقبلی در این مأموریت سعی کرد همکاران خود را با فرهنگ و غذای ایرانی نیز آشنا کند. فضانوردان یک شب برای شام قرمهسبزی میل کردند! او همچنین با نمایش نقاشی کودکان ایرانی با موضوع فضا، لحظاتی بهیادماندنی رقم زد.
پایان یک مأموریت ششماهه
این مأموریت نهتنها به افزایش علم بشر کمک میکند، بلکه میتواند مهارتهای انسان در زندگی در فضا را افزایش دهد و او را برای سفرهای طولانیتر و حتی سفرهای دورتر از مدار زمین آماده کند.
حالا با رسیدن فضانوردان کرو 8 به ایستگاه فضایی، نوبت یاسمین و تیم اوست که به زمین بازگردند. با توجه به شرایط آبوهوایی، فضاپیمای آنها قرار است 21 اسفند از ایستگاه فضایی خارج شود تا سفر به خانه را آغاز کند. جالب است بدانید کپسول دراگون حاوی این چهار فضانورد در هنگام عبور از جو زمین، دمایی تا حدود 1600 درجه سانتیگراد را تجربه خواهد کرد. طبق پیشبینیها، فضانوردان ظهر 22 اسفند در سواحل فلوریدا به زمین خواهند نشست.