بهترین راه درمان افسردگی در زنان و مردان
افسردگی یک اختلال روانی شایع است که مردان و زنان بسیاری را درگیر کرده است. به طور کلی اگر یک یا چند مورد از علائم زیر را هر روز و به مدت حداقل دو هفته تجربه کنید، به افسردگی مبتلا شده اید:
- احساس یاس و ناامیدی
- داشتن روحیه حساس و تحریک پذیر
- اختلال خواب (کم یا زیاد خوابیدن)
- احساس گناه مداوم
- خود کم بینی
- تغییر در اشتها (خوردن بیش از حد یا کم خوردن)
- افکار، برنامه ها یا رفتارهای خودکشی
- کاهش سطح انرژی و بی انگیزگی برای فعالیت های روزانه
- ...
اگر افسردگی دارید، باید در اولین فرصت، به فکر درمان آن باشید. برای این کار، می توانید از یک روانشناس، روان پزشک یا روانکاو کمک بگیرید. اما قبل از آن، می توانید با تغییر سبک زندگی و انجام برخی از فعالیت ها، برای مدیریت و حتی درمان افسردگی خود، تلاش کنید. ما در ادامه این مقاله، به معرفی بهترین راه های درمان افسردگی در زنان و مردان می پردازیم. لطفا تا انتها با ما همراه باشید.
افسردگی خود را بپذیرید
اولین قدم برای درمان افسردگی بدون دارو این است که بیماری خود را بپذیرید. فراموش نکنید که میلیون ها نفر در سراسر جهان، وضعیت روحی مشابهی با شما دارند و با افسردگی، دست و پنجه نرم می کنند. اگرچه ممکن است علائم شما با سایر بیماران مبتلا به افسردگی یکسان نباشد، با این حال، همه شما در یک وضعیت روحی مشترک، شبیه به هم هستید.
سلامت روان خود را جدی بگیرید و وضعیت روحی الان خود را بپذیرید. قبول کنید که در حال حاضر بیمار هستید، اما قرار نیست برای همیشه در این وضعیت باقی بمانید. پذیرفتن این اصل می تواند زیربنای قدم های بعدی شما برای درمان افسردگی باشد.
احساسات خود را بروز دهید
سرکوب احساسات و عواطف ممکن است راهی استراتژیک برای مقابله با علائم منفی افسردگی به نظر برسد، اما این تکنیک در نهایت ناسالم است. احساس ها و حالات روحی مختلف خود را بروز دهید و ابایی از آن ها نداشته باشید. در مورد آن چه که تجربه می کنید، یادداشت برداری کنید و حالات روحی خود را بنویسید. این اتفاق، باعث می شود راحت تر بتوانید از آن ها عبور کنید.

با علائم افسردگی خود مواجه شده و آن ها را بروز دهید. این موضوع باعث می شود راحت تر بتوانید آن ها را درمان کنید. علاوه بر این، بالا و پایین شدن حالت های روحی مختلف شما، می تواند امید را در دلتان زنده کند. امیدوار بودن به این که این عواطف پایدار نیستند و در صورت مدیریت درست، به راحتی مرتفع می شوند.
بپذیرید که قرار نیست فردا هم مثل امروز باشید
احساسات، افکار و روحیه ای که امروز دارید، به هیچ عنوان نشان دهنده فردای شما نیست! فردا ممکن است کاملا فرد متفاوت و باانگیزه ای باشید. بنابراین هرگز وضعیت روحی خود را پایدار و همیشگی تلقی نکنید. اگر امروز حوصله بلند شدن از رخت خواب را ندارید، لزوما به معنی کس بودن شما در فردا نیست! اگر اهداف خود را امروز از دست داده اید، به یاد داشته باشید که فردا فرصت جبران خواهید داشت.
به خودتان لطف کنید و بپذیرید که فردا می تواند روز دیگری باشد. اگر امروز روز بسیار سخت و بدی را پشت سر می گذارید، به یاد داشته باشید که روزهای بعدی، می توانند بسیار بهتر باشند. پذیرفتن این اصل که وضعیت روحی شما قرار نیست برای همیشه پایدار باشد، یکی از مهم ترین راه های درمان افسردگی در زنان و مردان است.
همچنین بخوانید: افسردگی شدید بعد از زایمان
به جای بررسی کردن کل، به جزئیات توجه کنید
افسردگی باعث می شود نگاه شما به پدیده های اطرفتان تغییر کند. بنابراین در حالی که بسیاری از امور روزانه را با موفقیت پیش برده اید، ممکن است روی یک اتفاق منفی تمرکز کرده و کل روز را زیر سوال ببرید. سعی کنید موضوعات مختلف را از هم تفکیک کرده و آن ها را با هم تعمیم ندهید. برای هر انسانی کاملا طبیعی است که در برخی از اهداف روزانه خود شکست بخورد، با این حال، او قطعا موفقیت هایی را هم در طول همان روز تجربه کرده است. افراد افسرده معمولا تمایل به تمرکز روی شکست ها دارند!

به خودتان فشار بیاورید تا خوبی ها را بیشتر از بدی ها ببینید. در روزهای اول ممکن است این عادت کمی شما را اذیت کند و حتی از مسیر خارج شوید. ولی تحمل این سختی در نهایت، باعث می شود تمرکز شما از روی شکست ها و نقاط منفی، به سمت موفقیت ها و نکته های مثبت حرکت کند. این قدم، یکی از مهم ترین مراحل درمان افسردگی به شمار می رود.
خلاف جهت احساسات و عواطف خود شنا کنید
کسانی که با افسردگی دست و پنجه نرم می کنند، معمولا یک صدای درونی دارند که همواره در حال منفی بافی و سیاه نمایی است. این صدا باعث می شود انگیزه شما برای تغییر به شدت کاهش پیدا کند. اگر بتوانید این صدا را تشخیص دهید، می توانید خلاف جهت آن شنا کنید. شما باید بدانید که این صدا، تنها حاصل بیماری شما است (درست مثل آبریزش بینی که از نشانه های سرماخوردگی است) وقتی که این ماهیت این ندای درونی را بشناسید، می توانید آن را جدی نگیرید.
به عنوان یک مثال ساده، صدای درونی شما مدام می گوید که بیرون رفتن و قدم زدن در هوای آزاد، ارزش وقت تلف کردن ندارد. به عنوان یک فرد افسرده، ممکن است ماه ها به این حرف گوش داده باشید. اما یک بار به این صدا بگویید: شاید حق با تو باشد و پیاده روی واقعا حال مرا بهتر نکند. اما حداقل از اینجا دراز کشیدن و تکرار هر روزه که بهتر است!
برای خود اهداف قابل دستیابی تعیین کنید
به عنوان یک فرد که مدتی است با افسردگی دست و پنجه نرم می کنید، احتمالا آنقدر کارهای انجام نشده دارید که لیست کردن آن ها، باعث ناامیدی بیشتر شما می شود. بنابراین به عنوان یک راه حل جایگزین، یکی دو هدف کوچک را در نظر بگیرید و برای دستیابی به آن ها تلاش کنید. دستیابی به این هدف ها، انگیزه شما را به مرور بیشتر می کند و آماده رسیدن به هدف های بزرگ تر می شوید.
به عنوان مثال، یک کتاب ساده انتخاب کنید و به خود قول دهید در هفته آینده آن را تمام خواهید کرد، یا سعی کنید به فایل های منظم و در هم ریخته تلفن همراه خود، سروسامان دهید. تصمیم بگیرید هفته بعد را هر روز، یک وعده آشپزی کنید و ... موفقیت در این هدف ها، ذهن شما را برای پذیرش اهداف بزرگ تر و مهم تر، آماده می کند.