همه آنچه باید درباره برنامه ریزی کنکور بدانید
کنکور یک آزمون سراسری و کشوری در ایران می باشد که برای ورود به مقاطع تحصیلی بالاتر دانش آموزان طراحی شده است. سوالات کنکور برگرفته از دروس سه پایه دهم، یازدهم و دوازدهم در رشته های مختلف از جمله علوم ریاضی، علوم تجربی، علوم انسانی، هنر، زبا های خارجه، و برای کنکور کاردانی به کارشناسی از دروس گرافیک، حسابداری و... می باشد. کنکور از حیاتی ترین و مهم ترین آزمون ها برای دانش آموزان می باشد که سرنوشت و آینده تحصیلی آن ها را رقم می زند. رتبه کنکور در ورود دانش آموزان به دانشگاه ها نقش بسیار مهمی دارد. از همین جهت دانش آموزان از هیچ تلاشی برای کسب رتبه بهتر جهت موفقیت در کنکور دریغ نمی کنند.
طبق اعلام سازمان سنجش کشور، کنکور سال 1401 در اوایل تیرماه برگزار می شود و دانش آموزان کنکوری تنها چهار ماه دیگر برای درس خواندن و افزایش مهارت تست زنی خود فرصت دارند. اما چطور برنامه ریزی صحیح و درستی در فصل بهار داشته باشیم، از عید تا تیر چگونه برای جمع بندی مطابق خوانده شده و دروس باقی مانده برنامه ریزی کنیم. ما در ادامه این مقاله به تمامی سوالات فوق توسط یک روانشناس و مشاور در اراک پاسخ می دهیم، پس برای داشتن برنامه ریزی صحیح و موفق ادامه مطالب را با دقت مطالعه بفرمایید.
چگونه از عید تا تیر برای کنکور برنامه ریزی کنم؟
کنکور ترکیبی از مهارت تست زنی و تسلط به دروس و دارا بودن دانش لازم برای پاسخگویی به سوالات می باشد. پس برنامه ریزی جهت موفقیت در کنکور مستلزم داشتن برنامه مطالعاتی قوی و همچنین تقویت تست زنی می باشد. زمان عید نوروز تا تیر ماه روزهای سرنوشت سازی برای یک کنکوری محصوب می شود. در صورتی که از این زمان خوب استفاده نمایید موفقیت دور از دسترس نمی باشد. تعطیلات عید یکی از فرصت های طلایی برای دانش آموزان کنکوری شمرده می شود که در صورت داشتن برنامه ریزی درست می توانند دروس عقب افتاده را جبران کنند و در آخر رتبه ای خوب کسب نمایند.
در فصل بهار و در فاصله عید نوروز تا تیر ماه که زمان کنکور است روی این نکات می بایست تمرکز کنید :
- نهایی سازی مطالعه در دروس عمومی
- تمرکز بیشتر بر روی تست زنی
- رفع نقایص و درس های جا افتاده
- جمع بندی و نهایی سازی کلی
تا الان (عید نوروز) حتما می بایست با برنامه ریزی های انجام شده از قبل دروس عمومی خود را به مراحل پایانی مطالعه نزدیک کرده باشید. توصیه می شود در عید نوروز با مرور تست های های دروس عمومی کنکور های سال گذشته که در قالب کتاب های زرد عمومی قلم چی، چند کنکور عمومی انتشارات خیلی سبز، کنکوریم عمومی انتشارات مهر و ماه کار درس های عمومی را یکسره کنید و تا حدی خیال خود را از جانب آنها راحت کنید.
پس از این مرحله از اوخر فروردین ماه تا اردیبهشت ها می بایست مرور پایه به پایه را آغاز کنید ، به عنوان مثال مرور پایه دهم را هدف قرار می دهید و در کنار مطالعه تست زنی را شروع می کنید تا گام به گام پیش روید. برای بالا بردن قدرت تست زنی، حتما به صورت روزانه چندین تست از دروس اختصاصی و عمومی کار کنید تا نقاط قوت و ضعف خود را شناسایی کنید.
نکته بعدی که می بایست برای برنامه ریزی مد نظر قرار دهید در بازه زمانی عید تا کنکور باید ساعات مطالعه را افزایش دهید تا نتیجه بهتری کسب نمایید. به عنوان مثال اگر روزانه 6 ساعت مطالعه داشتید، اکنون در کنار 6 ساعت مطالعه، 2 ساعت نیز تست کار کنید.
رفع نقایص و سرفصل های جا افتاده را نیز هر چه سریعتر در زمان های مطالعه خود بگنجانید. البته این موضوع می بایست بر اساس بودجه بندی سوالات در کنکور باشد. بعنوان مثال برخی فصل ها اصلا در کنکور اهمیت ندارند و نیازی نیست روی انها وقت گذاشته بشه. مشاوران مرکز مشاوره شاداب نو جهت راهنمایی بیشتر کنار شما هستند.
عوامل شکست در کنکور و اشتباهات اصلی کنکوری ها چیست؟
- عجله: از اصلی ترین علل شکست بسیاری از کنکوری ها، عجله در هنگام مطالعه و همچنین عجله در هنگام پاسخگویی به سوالات در زمان کنکور می باشد. این دسته از افراد برای خواندن دروس صبر و حوصله به خرج نمی دهند یا به عبارت دیگر دروس را به صورت عمیق مطالعه نمی کنند. سطحی خواندن دروس با عجله و بدون درک عمیق، مطالب را به حافظه بلند مدت منتقل نمی کند و در آخر سبب فراموش تمامی مطالب خوانده شده، می شود. سیاری از داوطلبان در زمان کنکور عجله ی زیادی می کنند؛ می خواهند در همان دوره ی اول مطالعه تمامی سؤالات را پاسخ دهند. این کار یکی از بزرگ ترین خطاهای کنکوری است
- تنبلی: دومین علت ناکامی بسیاری از دانش آموزان در کنکور تنبلی می باشد.این دسته افراد ساعات بسیاری کمی را به مطالعه اختصاص می دهند و همچنین تست زنی و مطالعه را به بعد موکول می کنند. موکول کردن سبب عقب افتادن از دروس می شود و در آخر با کمترین مطالعه وارد جلسه کنکور می شوند و شکست می خورند. تنبلی و بی برنامگی دو موضوع کاملا وابسته به یکدیگر می باشند.
- روش مطالعه سینوسی: روش مطالعه مطلوب، پیوسته و صعودی می باشد تا مطالب در ذهن تکرار شود و به فراموشی سپرده نشوند. بسیاری از دانش آموزانی که شکست می خورند، روش مطالعه اشتباهی دارند. به صورتی که چند روز بدون وقفه مطالعه می کنند، اما با گذشت زمان مطالعه و تست زنی را رها می کنند.
- نداشتن برنامه ریزی کنکور: داشتن برنامه ریزی کنکور به صورت اصولی و صحیح از مهم ترین عوامل موفقیت در کنکور می باشد. چه بسا افرادی که به صورت پیوسته و مدام مطالعه می کنند اما به دلیل نداشتن برنامه ریزی کنکور صحیح، در کنکور شکست می خورند.
- نداشتن اعتماد بنفس: باور نداشتن خود از دیگر علت های ناکامی در کنکور می باشد، زیرا همواره انرژی منفی را جذب می کنید. پس برای موفق شدن در کنکور ابتدا باید توانایی های خود را باور کنید.
البته که بسیاری از شرکت کنندگان کنکوری با اینکه به تمامی دروس تسلط کافی دارند اما به دلیل اضطراب و استرس فراوان در زمان کنکور، تمرکز لازم را برای حل تست ها ندارند و در آخر شکست می خورند. اما راه حل برای کاهش استرس و اضطراب کنکور چیست؟
ترفندهای طلایی برای کاهش اضطراب کنکور
- مدیریت زمان: داشتن برنامه ریزی برای کنکور یکی از گام های اصلی در کاهش استرس کنکور می باشد، پس به داشتن برنامه ریزی توجه داشته باشید.
- تغذیه مناسب: بسیاری از داوطلبان کنکوری با نزدیک شدن به ایام کنکور به تغذیه خود اهمیت نمی دهند.نداشتن تغذیه مناسب در ایام کنکور ضعف جسمانی در آخر استرس و اضطراب را به دنبال دارد.پس در بازه زمانی کنکور به تغذیه خود اهمیت دهید و حتما خوردن مواد غذایی که دارای ویتامین ها و املاح مغذی هستند را به برنامه غذایی خود اضافه کنید.
- ورزش: از دیگر روش ها برای کاهش اضطراب ورزش کردن می باشد، برای کاهش استرس می توانید اوقات استراحت خود را به شنا، پیاده روی، دویدن و... اختصاص دهید.
- استراحت و خواب کافی: خواب و استراحت یکی از نیازهای اصلی بدن است.برای نداشتن استرس و اضطراب در کنکور به استراحت و خواب خود اهمیت دهید و همچنین از مصرف دمنوش های آرامش بخش غافل نشوید.
- دریافت مشاوره و راهنمایی از روانشناسان: مشورت با مشاوران و روانشناسان در راستای کاهش اضطراب و استرس کمک بسیار شایانی به این موضوع می نماید.
جمع بندی طلایی در فرصت باقی مانده
بازه زمانی عید تا کنکور بهترین فرصت برای جمع بندی دروس می باشد. اما چطور جمع بندی طلایی برای دروس در این زمان داشته باشیم و در آخر موفق شویم؟
- در مرحله نخست برای جمع بندی باید مباحثی را که به صورت کامل تا به امروز مطالعه کردید طبقه بندی کنید.
- در مرحله دوم باید دروسی را که به آن تسلط کافی دارید از دیگر دروس جدا کنید.
- در مرحله بعد باید برای دروسی که در آن مشکل دارید، تلاش کنید تا اشکالات را رفع کنید.
3 سال پیش
3 سال پیش