امروزه با مفهومی تحت عنوان موتور جستجو روبرو هستیم که تمامی مناسبت ها و رفتارهای کاربران اینترنت را تحت تاثیر خود قرار داده است. این موتورها به کاربران کمک می کنند تا هر گونه اطلاعات که نیاز داشته باشند را از طریق آنها به دست بیاورند.
یکی از مواردی که در مشاوره سئو بسیار اهمیت دارد همین موتورهای جستجو هستند. در واقع مهندسان سئو از طریق همین موتورهای جستجو به سایت ها کمک می کنند تا بسیار بهتر از قبل دیده بشوند و اطلاعاتشان توسط کاربران اینترنت مطالعه شود.
اولین موتور جستجو که به وجود آمد آرچی نام داشت که فقط می توانست فهرست و عناوین را به نمایش بگذارد. برای این که کاربر بتواند به نتایج خوبی در این موتور جستجو دست پیدا کند باید بسیار دقیق جستجو می کرد وگرنه به نتیجه خاصی ختم نمی شد و به توفیقی دست پیدا نمی کرد.
بزرگترین مشکل موتورهای جستجوی اولیه این بود که دارای مرکز اطلاعاتی قدرتمندی نبودند و نمی توانستند نیازهای کاربران خود را به خوبی برآورده کنند. الگوهای رفتاری این موتورها بسیار خطی بود و اگر کاربر خارج از آن چهارچوب عمل می کرد به نتیجه قابل قبولی دست پیدا نمی کرد.
در واقع اگر در این مشاوره سئو بخواهیم انصاف را رعایت کنیم باید بگوییم تا قبل از به دنیا آمدن گوگل در سال 1998 هر موتور جستجویی که به فعالیت پرداخت نتوانست پاسخگوی نیاز کاربران اینترنت باشد و مدت زیادی نتوانست دوام بیاورد.
امروزه سوای از گوگل موتورهای جستجوی قدرتمندی مثل یاهو و غیره هم هستند که به فعالیت میپردازند و باعث متصل شدن کاربران به اطلاعات مختلف در سایت ها می شوند. سوای از موتورهای خارجی کاربران ایرانی می توانند از موتورهای جستجوی داخلی هم استفاده کنند.
علیرغم این که در سال های اخیر موتورهای جستجوی ایرانی هم ایجاد شده است ولی هنوز کاربران اینترنت ایران به استفاده از موتورهای جستجوی خارجی مثل گوگل گرایش دارند. شاید بزرگترین دلیل این گرایش به موتور جستجوی خارجی در نحوه عملکرد باشد که در این مقاله به آن خواهیم پرداخت.
موتور جستجو چیست؟
مجموعه ای از نرم افزار و سخت افزار می باشند که به یک سایت خاص مثل گوگل متصل شده اند و دارای یک مرکز اطلاعاتی قدرتمند می باشند و به کاربران اجازه می دهند که به اطلاعات مورد نظر خود در میان میلیاردها سایتی که در جهان وجود دارد دست پیدا کنند.
معرفی چند موتور جستجوی خارجی:
گوگل: قدرتمند ترین موتور جستجوی دنیا می باشد. به علت خدماتی که در بستر اینترنت ارائه می دهد امروزه کمتر کسی است که با آن آشنا نشده و یا از آن استفاده نکرده باشد.
بینگ: متعلق به مایکروسافت است و از بعضی جهات عملکرد بهتری نسبت به گوگل دارد. بنا بر ادعای مدیرانش سه درصد از میزان جستجوها را در فضای وب در اختیار دارد.
یاهو: یکی از موتورهای جستجوی قدرتمند است که بنا بر آمار 1.5 درصد از حجم جستجو را در اختیار دارد. در گذشته سرویس چت ارائه می داد علارقم کیفیتی که دارد نتوانسته است در برابر گوگل عرض اندام کند.
یاندکس: 45 درصد از کاربران کشور روسیه از این موتور استفاده می کنند که یک درصد از حجم جستجوی دنیا را در اختیار خود دارد.
معرفی چند موتور جستجوی داخلی:
گردو: یک جستجوگر ایرانی است که مستقل نیست و اطلاعات اولیه خود را از موتورهای جستجویی مثل گوگل می گیرد و بعد از بهبود آنها را به کاربران نشان می دهد.
جست و جو: یک موتور جستجوی ایرانی که از طریق موتورهای دیگر اطلاعات را گرد می آورد و در اختیار کاربران خود قرار می دهد.
یوز: این موتور در سال 2010 تاسیس شد و نامش از نام یوز پلنگ ایرانی الهام گرفته شد. این موتور جستجو از طریق دولت با بودجه 2 میلیون دلاری حمایت شد و تا الان بیش از یک میلیارد سایت را در مرکز داده های خود لیست کرده است.
ریسمون: مدیران این سایت ادعا دارند که با سرمایه شخصی بدون کمک دولتی در سال 2004 اقدام به ایجادش نموده اند و خود را اولین موتور جستجوی ایرانی می دانند.
موتورهای جستجو برای چه منظوری به وجود آمدند؟
در واقع مشاوره سئو کارش این است که به چنین سوال هایی پاسخ بدهد. این موتورها به وجود آمد کاربران را به سمت نتایج بهتری در اینترنت هدایت کنند تا وقتشان تلف نشود.
دلایل ضعف های موتورهای جستجوی داخلی نسبت به خارجی:
کار مشاوره سئو این است که ضعف ها را ببیند و به آنها اشاره کند تا شاید یکی توجه کند و کمکی به برطرف کردن این ضعف ها نماید. در ادامه به ضعف موتورهای داخلی اشاره می کنیم و مختصر برای شما خوانندگان گرامی شرح می دهیم.
موتورهای داخلی هنوز کاملا مستقل نیستند:
بزرگترین ضعفی که موتورهای جستجوی ایرانی دارند این است که برای ارائه نتایج جستجو به سایت هایی مثل گوگل وابسته هستند. در واقع نتایج جستجوی گوگل را به صورت اصلاح شده در اختیار کاربران خود قرار می دهند که نشان دهنده عدم استقلال این موتورها است.
هنوز برای شناخته شدن خود تبلیغ نکرده اند:
یکی دیگر از ضعف های دیگر موتورهای داخلی نسبت به خارجی به عدم شناخته شده بودن بر می گردد. اگر از یک کاربر ایرانی بخواهی نام یک موتور جستجوی خارجی را بگوید سریع اسم گوگل را خواهد برد ولی حالا اگر از او بخواهی نام جستجوگر ایرانی را ببرد هیچ نامی نمی داند که همین خود نشان دهنده ضعف تبلیغاتی است.
موتورهای داخلی هنوز پاسخگوی نیاز کاربران نیستند:
یکی از بزرگ ترین نیازهای کاربران این است که در زمان جستجو به نتایج درستی هدایت شوند تا وقتشان تلف نگردد. موتورهای جستجوی ایرانی سوای از مستقل نبودن هنوز این توانایی را ندارند که پاسخگوی نیاز کاربران باشند و این ضعف کمی نیست.
هنوز مرکز دیتا سنتر قدرتمندی در داخل وجود ندارد:
یکی از مهم ترین چیزهایی که یک موتور جستجو نیاز دارد مرکز اطلاعاتی قدرتمند است. چنین مرکزی کمک می کند تا کاربران در زمان جستجو به نتایج قابل قبولی دست پیدا کنند. در واقع یکی از ضعف های بزرگ جستجوگرهای ایرانی این است که چنین مرکزی هنوز در اختیار ندارند.
هنوز نیازمند جذب سرمایه هستند:
سایت های جستجوی ایرانی هنوز مشکل جذب سرمایه دارند و هنوز آن سرمایه گذاری که باید بر روی آنها انجام بشود، نشده است. اگر قرار باشد جستجوگر ایرانی با نمونه های خارجی رقابت کند باید سرمایه جذب کرده و خود را به نحو مناسبی توسعه بدهد تا کاربران برای استفاده از آنها راغب شوند.
نتوانسته اند اعتماد مردم را به دست بیاورند:
یکی از دلایل مهمی که کاربران ایرانی ترجیح می دهند از موتورهای جستجوی خارجی استفاده کنند حفظ حریم خصوصی شان است. کاربر ایرانی هنوز به ابزارهای داخلی اعتماد ندارد و نگران این است که حریم خصوصی اش به خوبی حفظ نشود و به خطر بیفتد.
در انتها
همان طور که در مقاله بالا خواندید و دانستید دلیل استفاده نشدن از موتورهای جستجوی داخلی ضعف در عملکرد آنها است. یعنی این که کاربران را به سمت نتایجی که به دنبالش هستند به خوبی هدایت نمی کنند. موتورهای ایرانی بیشترشان هنوز مستقل نبوده و از موتورهایی مثل گوگل برای بهبود نتایج خود بهره می برند که همین قضایا باعث می شود کاربران ایرانی ترجیح بدهند تا بیشتر از موتور جستجوی خارجی بهره ببرند.
در آخر لازم به یاد آوری است که آژانس دیجیتال مارکتینگ رسانتو با سالها تجربه در زمینه مشاوره سئو این آمادگی را دارد تا به صورت ارگانیک وب سایت شما را در نتایج جستجو به صفحات اول برساند. برای به دست آوردن اطلاعات بیشتر با شماره های واحد روابط عمومی ما تماس حاصل فرمایید.