به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، همه ی ما زمان زیادی را صرف نگرانی در مورد پرداخت صورتحساب، انجام دادن کار ها به بهترین نحو ممکن و کمک به عزیزانمان می کنیم اما اغلب اوقات خودمان را نادیده می گیریم. زمانی که با خود مهربان باشیم زندگی راحت تر می شود و روابط ما در خانواده و محیط کار بهتر می شود.
ما در این مقاله راه ها و روش های ساده ای را ارائه کرده ایم که به شما آموزش می دهد چگونه با خود مهربان باشید.
چگونه با خود مهربان باشیم ؟
در ادامه مراحلی را ذکر می کنیم که به شما کمک می کند با خود مهربان باشید. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید از خدمات مشاوره روانشناسی استفاده کنید:
قدم اول: تمرین کنید تا همان قدر که می توانید با دیگران لحن آرام و مهربانی داشته باشید، با خودتان نیز این گونه صحبت کرده و مشوق خود باشید.
قدم دوم: فراموش نکنید که همه انسان ها نقص هایی دارند. پس نقص ها و محدودیت های خود را بپذیرید و در جهت کمرنگ کردن آن ها قدم بردارید.
قدم سوم: نسبت به احساسات و هیجان های خود آگاه باشید، پس بدون اجتناب یا تحت سلطه گرفتن هیجان های خود، عواطف تان را بپذیرید. اولین کاری که باید بعد از انجام یک اشتباه یا خطا انجام بدهید، این است که با خودتان صادق باشید، با مهربانی و آغوش باز خود را دلداری دهید. این یعنی به احساسات تان اهمیت داده و به خودتان حق می دهید که در این شرایط سخت ناراحت باشید. خود را بابت این خطا ملامت نمی کنید. شکست، بخشی از زندگی هر انسانی است.
راهکارهای مهربان بودن با خود
با انجام برخی کارهای ساده می توانید مهربان بودن با خود را در وجودتان پرورش دهید و کمی بیشتر به خود درونی تان رسیدگی کنید. این کارها عبارتند از:
1. اختصاص دادن زمانی به خود
در میان تمام کارها و مشغولیت هایتان زمانی را برای خود کنار بگذارید و به انجام کار مورد علاقه تان بپردازید. با اختصاص دادن یک زمان مشخص به خود، می توانید کمی با خودتان مهربانانه تر رفتار کنید.
2. قدردانی از خود
حتما برایتان پیش آمده که پس از شنیدن خبر موفقیت یکی از آشنایان سریعا به او تبریک بگویید. همان قدر که موفقیت های دیگران را تحسین می کنید به دستاوردهای خود نیز بها دهید و بابت تلاشی که برای آن کرده اید از خود تشکر کنید.
3. پرورش وکیل مدافع
صدایی که با کوچک ترین اشتباه شروع به سرزنش و تحقیر می کند. برای مقابله با آن می توانید وکیل مدافع درونتان را قوی کنید تا با شروع انتقاد و سرزنش از جا بلند شود و از شما دفاع کند.
4. خود را ارام کنید
پس از یک روز سخت و حتی بد به جای فکر و خیال در مورد آن روز و اتفاقات ناگوارش به خودتان برسید. دوش آب گرم بگیرید و با خوردن یک نوشیدنی داغ، خستگی را تنتان بیرون کنید. حتی می توانید به خواندن کتابی لذت بخش یا تماشای فیلم بنشینید تا درون تان آرام شود.
5. تقویت حس ارزشمندی
برای همه افراد پیش آمده که خود را ناکافی و غیر ارزشمند دانسته اند. اگر به هر دلیلی این حس به سراغتان آمد، جلوی آینه بایستید و به خودتان بگویید که من به قدر کافی ارزشمند و دوستداشتنی هستم و باید شاد و خوشحال باشم.
6. قبول بی نقص نبودن
قبول کنید که شما بی نقص و بدون مشکل نیستید. افرادی که می خواهند کاملا بی عیب و نقص باشند در واقع به استقبال شکست خود می روند. هیچ انسانی بدون نقص و مشکل نیست و تنها با قبول این واقعیت است که می توانید پیشرفت کنید و با خودتان مهربان تر باشید.