به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، رادیاتورهای اتومبیل شایع ترین علت خرابی اتومبیل محسوب می شوند، اما در عین حال نگهداری از آنها به طرز خارق العاده ای ساده است. هنگامی که یک موتور در حال کار است، پیستون های آن در هر نقطه بین ۱۵۰۰rpm در حالت موتور بیکار و ۸۰۰۰rpm در مسطح حرکت می کنند که این باعث ایجاد گرما و اصطکاک می شود. تنها راه خنک نگه داشتن آن ها این است که آب از طریق کانال در بلوک موتور جریان یابد و وارد رادیاتور شود.
رادیاتور موتور ماشین شما را خنک نگه می دارد و درستی عملکرد آن را می توان از طریق دماسنجی که در داشبورد ماشین وجود دارد، مشاهده نمود. چنانچه این نشانگر از ۹۰ درجه بالاتر رود و یا اینکه بوی سوختگی و یا بخار از زیر کاپوت به مشام تان رسید، می بایست از حرکت بازبایستید و دلایل کم شدن آب رادیاتور را جست وجو نمایید.
خرابی درب منبع انبساط
خراب شدن درب منبع انبساط یا همان رادیاتور ، یکی از علت های اصلی کم کردن آب رادیاتور پژو ۴۰۵ است. درب منبع انبساط شامل دو سوپاپ است: سوپاپ فشار و خلع. این دو سوپاپ در کنار هم وظیفه دارند مانع تبخیر آب داخل رادیاتور شوند. اگر درب منبع انبساط، سالم باشد ولی به درستی در جای خود بسته نشود نیز آب رادیاتور به بیرون نشت می کند.
خرابی فن
مقدار زیادی از حرارت موتور خودرو توسط فن یا همان پروانه ی خنک کننده کاسته می شود. فن خودرو ممکن است بنا به دلایلی مثل سوختن فیوز نتواند به وظیفه ی خود عمل کند؛ در این صورت، موتور خودرو جوش می آورد و آب رادیاتور سر ریز می کند. به طور کلی، جوش آوردن خودرو (به هر دلیلی) می تواند علت کم کردن آب رادیاتور پژو ۴۰۵ باشد.
خرابی قمقمه آب رادیاتور
به دفعات مختلف دیده شده است که علت کم کردن آب رادیاتور پژو ۴۰۵ و به طور کلی، عملکرد نادرست سیستم خنک کاری، خرابی قمقمه آب رادیاتور است. چنانچه آب موجود در رادیاتور کم باشد، رادیاتور می تواند از آب ذخیره شده در قمقمه استفاده کند. این قطعه به عنوان نوعی نگهدارنده ی جانبی آب و ضدیخ است. جوش آوردن خودرو، ترک برداشتن بدنه و عدم بست صحیح درب قمقمه از جمله عوامل خرابی آن است.
بروز ایراد در سیلندر
ترک خوردن بلوک سیلندر و یا دفرمه شدن سر سیلندر، از جمله بزرگترین دردسرهایی هستند که ممکن است هنگام بررسی علت کم کردن آب رادیاتور پژو ۴۰۵ با آن مواجه شوید. ورود آب به داخل سیلندر یا خروج آب از آن، پس از آسیب دیدن سیلندر و سر سیلندر ، مسئله ای طبیعی است.
در چنین شرایطی اگر مایع خنک کننده حاوی ضد یخ نباشد، با دردسرهای دیگری از قبیل رسوب آب در منافذ موتور هم مواجه می شوید.
خرابی ترموستات
یکی از علت های نشت آب و ضد یخ از قسمت زیرین خودرو، خراب شدن ترموستات، یکی از اجزای سیستم خنک کننده است. وظیفه ی ترموستات، پایین آوردن دمای موتور تا حد تعادل است. بهترین دما برای کارکرد موتور، ۹۵ درجه سانتیگراد است. یکی از مهمترین تاثیرات خرابی ترموستات، بالا رفتن بیش از حد دمای موتور و سر ریز کردن آب و ضد یخ است. استفاده از ضد یخ بی کیفیت و یا زنگ زدن ترموستات از عوامل اصلی خرابی آن است.
خرابی واتر پمپ
وظیفه ی واتر پمپ، پمپاژ آب و ضد یخ به سمت موتور و کاهش دمای آن است. در صورتی که واترپمپ خراب شود، دمای موتور قابل کنترل نخواهد بود و به سرعت بالا می رود. بدترین شرایط برای موتور، کار کردن در دمای بالاست. از علائم خرابی واتر پمپ، کاهش آب رادیاتور، نشتی آب و ضد یخ از خودرو، بالا رفتن آمپر آب و روشن شدن چراغ ضد یخ است.