به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ساعدنیوز به نقل از فارس، در قلب هالیوود واقع در «لس آنجلس» یک ویلای مجلل به آدرس 10050 Cielo Drive ساخته شده بود که محل سکونت مشاهیر سینمای آمریکا بود. اما این ویلا در ساعات اولیه روز نهم آگوست 1969 میلادی (18 مرداد 1348 ه.ش) محل وقوع یکی از مشهورترین جنایات قرن بیستم آمریکا شد.
ساعت از نیمه شب گذشته بود. قاتلین وارد خانه شدند و به سراغ خانم این عمارت میروند؛ او «شارون تِیت» از بازیگران هالیوود و همسر «رومن پولانسکی» کارگردان مطرح سینمای جهان بود.
شارون هشت ماهی میشد که باردار بود و در آستانه فارغ شدن قرار داشت. او به قاتلین التماس میکند که به خاطر بچهای که در رحم دارد، با او کاری نداشته باشند، اما اثری نداشت. همسرِ کارگردان شهیر تاریخ سینمای جهان با 16 ضربه چاقو کاردآجین شد.[1]
سمت راست: تصویری از شارون تیت در سال 1965 میلادی
سمت چپ: شارون تیت و رومن پولانسکی در مراسم عروسی خود در سال 1969
جنازه کاردآجین شارون تیت که در حال انتقال است | منبع: AP
این اولین قتل درپرونده سلبریتیها در آمریکا نبود. آخرین آن نیز نبود.
جنازه «جورج ریوز» سوپرمن مشهور آمریکا روز 16 ژوئن 1959 درحالی که گلولهای به سرش شلیک شده بود، در اتاق خوابش پیدا شد. روز 15 ژانویه 1947 جسد برهنه «الیزابت شورت» در حالی در لس آنجلس پیدا شد که کاملاً برهنه بود و بدنش را به طرز فجیعی مثله شده بود.
«باب کرین» بازیگر نقش اول فیلم «قهرمانان هوگان» روز 29 ژوئن 1978 بر اثر اصابت ضربات متعدد جسم سخت به سرش کشته شد. «جان لنون» خواننده مشهور و بنیانگذار یک گروه مشهور موسیقیایی روز هشتم دسامبر 1980 با چهار گلوله کشته شد.
«توپاک آمارو شکور» رپر مشهور آمریکایی روز هفتم دسامبر 1996 میلادی با ضرب چهار گلوله در لاس وگاس به قتل رسید. «ربکا شفر» بازیگر آمریکایی در مقابل خانهاش به دلیل اصابت مستقیم گلوله به قلب کشته شد.
«لانا کلارکسون» بازیگر هالیوود روز سوم فوریه 2003 پس از پایان کارش در سالن موسیقی House of Blues در لس آنجلس بر اثر شلیک گلوله در دهانش کشته شد. «کریستینا گریمی» ستاره موسیقی روز 10 ژوئن 2016 به ضرب گلوله کشته شد.
اسامی مذکور بخشی از این پرونده در آمریکاست. بازه زمانی قتلهای ذکر شده نیز پس از جنگ جهانی دوم تاکنون است. این موضوع محدود به جریان سلبریتی نیز نبوده است. پرونده ترور «جان اف.کندی» رئیس جمهور آمریکا یکی بزرگترین رخدادهای قرن بیستم است که پرونده آن کماکان در هالهای از ابهام است و دولت پنهان آمریکا مایل به افشای آن نیست.
منظور از فهرست کردن این اسامی چیست؟
وقوع یکی از موارد مذکور در ایران، از سوی یک طیف خاص، به عنوان فقدان امنیت در کشور خوانش میشود. «داریوش مهرجویی» کارگردان سینما روز شنبه در ویلای خود به قتل رسید. پرونده این قتل پرابهام در اختیار کارآگاهان فراجا قرار گرفت در عرض کمتر از یک هفته، روز پنجشنبه (27 مهر 1402) قاتل او شناسایی و دستگیر شد.
یک دسته از سلبریتیها نظیر حقیقی که اقلیت محض در جریان هنری کشور هستند، به دنبال ایجاد یک گره ذهنی میان این قتل و ماجرای قتلهای زنجیرهای سال 77 بودند. اما راه به جایی نبردند و از ایجاد موج اجتماعی عاجز ماندند.
اما از سوی دیگر، قتل مهرجویی تبدیل به دستاویز سلبریتیهایی نظیر میلانی شد که در صفحه اینستاگرامی خود نوشته بود: «امنیت کجاست؟» پرستویی نیز که در صفحه اینستاگرامی خود نوشت: «امنیت کجایی؟». یکی از سلبریتیهای فراری نیز از آمریکا توئیت زده و با جملات به زعم خود کنایهگونه نوشته است: «عوش امنیت داریم؟»
معادل این اظهارات به مثابه این است که، قتل فجیع شارون تیت در آمریکا را به عنوان مدرکی برای زیر سوال بردن قدرت حاکمیت آمریکا (به عنوان ابرقدرت جهان) در برقراری امنیت داخلی بدانیم. کما اینکه در رده بندی خطرناک ترین شهرهای جهان از نظر نرخ قتل که در فوریه 2023 میلادی منتشر شد، شهر «سنت لوئیس» آمریکا در رده هفتم جهان و شهر «بالتیمور» آمریکا در رده شانزدهم جهان قرار گرفته است. آمریکا قریب به یک قرن است که لقب قدرتمندترین قوای نظامی و اقتصادی جهان را به دوش میکشد.
دو شهر از آمریکا در زمره خطرناک ترین شهرهای جهان | منبع: Statista
سردار «منتظر المهدی» روز پنجشنبه 27 مهرماه اعلام کرد: قاتل اصلی که جزو دستگیرشدگان پلیس بود پس از انجام اقدامات فنی شناسایی و به قطعیت رسید.