به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقل از فرارو،بازار سهام در چهار روز معاملاتی هفته شاهد سه روز مثبت و یک روز منفی و پرعرضه بود، سرانجام نیز شاخص کل بورس با بازدهی نزدیک به ۷ درصدی هفته کاری را به پایان رساند.
از اتفاق های مهم این هفته تداوم رشد نرخ دلار و تثبیت آن در محدوده های بالاتر از ۱۸۵۰۰ تومان می توان نام برد.
طی این هفته رئیس کل بانک مرکزی از پایان گشاده دستی در تامین ارز برای واردات گفت. به گفته عبدالناصر همتی، ارز فقط برای تامین مواد اولیه، دارو و کالا های اساسی اختصاص داده می شود. برخی از فعالان بازار صحبت های رئیس کل بانک مرکزی را در جهت افزایش قیمت در بازار ارز و دیگر بازار ها تعبیر می کنند و با این دیدگاه آینده را پیش بینی می کنند. در مقابل نیز عده دیگری این صحبت ها را در امتداد سیاست های قبلی بانک مرکزی در جهت کنترل و مدیریت بازار ارز می دانند. در حال به نظر می رسد این صحبت ها می تواند در روند معاملات بازار ارز تاثیرگذار باشد.
آخرین هفته بهاری نیز در حالی به پایان رسید که این هفته نیز خبری از عرضه اولیه نبود. اگر پیش از این قول عرضه اولیه های متعددی در فصل بهار داده شده بود، اما اکنون شواهد از این حکایت دارد که عرضه ها به تعویق افتاده است. «پیزد» و «آریا» دو نمادی که به ترتیب آخرین روز اردیبهشت و ۷ خرداد عرضه شدند، هنوز متعادل نشده و معاملات آن ها بعد از زمان عادی معاملات انجام می شود. از سوی دیگر قرار بود این هفته وضعیت واحد های واگذار شده صندوق واسطه گری مالی یکم برای سهامداران مشخص شود. با این حال به نظر می رسد برای مشخص شدن این موضوع و در ادامه، قابلیت انجام معامله آن، تا اوائل تیرماه منتظر باشیم.
و، اما در چهار روز معاملاتی این هفته چه گذشت؟
شنبه های هیجانی
شنبه های هیجانی بورس در ۲۴ خرداد هم بار دیگر تکرار شد، در این میان، اما موج های خرید در میان گروه های بورسی با افزایش سطح تقاضا همراه بود.
به این ترتیب شاخص کل بیش از ۳۶ هزار واحد افزایش یافت. صفوف خرید از دوره پیش گشایش تشکیل شد و در برخی نماد ها با وجود عرضه های سنگین، تا پایان بازار پابرجا باقی ماند. ارزش معاملات خرد در بازار به بیش از ۱۳ هزار میلیارد تومان رسید، اما نکته قابل تامل این بود که بیش از یک سوم معاملات در یک ساعت ابتدایی بازار انجام شد.
با توجه به اینکه صف های خرید برخی نماد ها به خصوص نماد های شاخص ساز تا پایان بازار باقی ماند ارزش معاملات خرد به رقم قابل توجهی نرسید. در بین گروه های بورسی همانند روز های اخیر، گروه سیمان، پالایشی، خودرویی، بانک ها و فلزات اساسی همچنان پرتقاضا بودند. با ۳۹۳ میلیون سهمی که از فولاد مبارکه داد و ستد شد، این شرکت رکورددار ارزش معاملات در روز شنبه بود، اما در مقابل بیش از یک میلیارد از سهام بانک تجارت دست به دست شد تا این بانک بتواند عنوان پرحجم ترین نماد را به خود اختصاص دهد.
یک شنبه؛ مقاومت مهم
در روز دوم هفته خریداران و فروشندگان در تقابل با هم به زورآزمایی پرداختند. آنچه در پایان با رونق همراه شد، جنب و جوش خریداران در برخی از صنایع همچون سیمانی ها بود.
تقابل خریداران و فروشندگان در بازار روز یک شنبه با برتری عرضه ها، به افت ۴۴۸۱ واحدی شاخص کل منجر شد. اگرچه در دقایق ابتدایی بازار، شاخص کل بیش از ۱۰ هزار واحد افزایش یافت، اما در ادامه عرضه ها سنگین تر شد و بسیاری از نماد ها به صف فروش رسیدند. در روزی که «شپنا» با صف خرید چند ده میلیونی پرچمدار گروه پالایشی بود، اغلب نماد های این گروه در محدوده منفی معامله شدند.
اما در گروه فلزات اساسی اغلب نماد ها یا در صف خرید بودند یا در محدوده منفی معامله می شدند، «فملی»، «کویر» و حدوده ده نماد دیگر صف خرید داشتند، اما در مقابل «فولاد»، «ذوب»، «کاوه» و برخی نماد های دیگر افت قیمت داشتند. فولادمبارکه به عنوان لیدر گروه فلزات اساسی اگرچه تا آستانه کف قیمت هم افت داشت، اما در پایان بازار خود را به محدوده صفر تابلو رساند. ذوب آهن اصفهان نیز اگرچه صف فروش سنگین داشت، پس از افشای اطلاعات با اهمیت در زمینه پذیرش ریل ملی در بورس کالا، با استقبال بیشتری از سوی سهامداران روبه رو شد.
سیمان، گروه پر تقاضای این دوهفته همچنان با تقاضای بالایی همراه بود و به جز نماد های «سبزوا» و «سکارون»، بقیه نماد های این گروه صف خرید داشتند و حتی در زمان افزایش عرضه ها، صف خرید آن ها باقی ماند. بیمه ای ها نیز که در میانه بازار با افزایش عرضه مواجه شده و در برخی نماد ها تا آستانه منفی پنج ریزش داشتند، اما در ادامه بازار و با اوج گیری تقاضا در اغلب نماد ها به صف خرید نشستند.
خریداران نیز به گروه بانکی روی خوش نشان دادند. بانک پارسیان برای هشتمین روز پیاپی با صف خرید سنگین و عرضه اندک به کار خود پایان داد. «وبصادر» و «وتجارت» نیز با وجود اینکه در بین سه نماد با بیشترین تعداد معامله قرار داشتند، اما با صف خرید به کار خود پایان دادند.
طبق معمول با افت شاخص کل، عده ای از سهامداران به دنبال دلایل افزایش عرضه ها در بازار بودند و در نهایت اگرچه دلیل قابل توجهی نداشتند، اما سعی می کردند افت شاخص کل را به برخی دلایل ربط بدهند. طی این روز بر خلاف شاخص کل که ۰.۳۸ درصد افت داشت، شاخص هم وزن توانست رشد ۰.۶۵ درصدی داشته باشد.
در واقع این روز ها تنوع سرمایه گذاری سهامداران بالا رفته و دیگر به دنبال خرید نماد های شاخص ساز نیستند. پراکندگی دامنه سهامداری سرمایه گذاران، می تواند به پویایی بازار کمک کند. ارزش معاملات خرد در روز یک شنبه به بیش از ۱۹ هزار میلیارد تومان رسید که بالاترین مقدار در خردادماه بود.
دوشنبه؛ تثبیت در ایستگاه ۱۲۰۰۰۰۰
روند روز یک شنبه بازار سرمایه طی روز دوشنبه نیز تکرار شد. تقاضای بالا در ابتدای بازار، افزایش عرضه ها در میانه بازار و تعادل در انتهای زمان معاملات. البته این بار فشار فروشندگان به قدری نبود که صعود شاخص را به سقوط تبدیل کند و در نهایت شاخص کل با رشد ۱۴۶۹۹ واحدی دقیقا روی مرز یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحد قرار گرفت. طی این روز نیز تفاوت قیمت آخرین معامله با قیمت پایانی زیاد بود، با این تفاوت که آخرین معاملات بسیاری از نماد ها از قیمت پایانی پایین تر بود.
برخی نماد های شاخص ساز در محدوده منفی معامله می شدند و برخی صف خرید خود را حفظ کردند. «فولاد» که در ابتدای بازار در محدوده صفر تابلو معامله میشد در اواخر بازار تا مرز صف فروش هم پیش رفت، وضعیت دیگر نماد های گروه فلزات اساسی نیز دست کمی از فولاد مبارکه نداشت. «شپنا» بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص داد، هم صف خرید را تجربه کرد و هم صف فروش. در نهایت نیز در مرز ۴ درصد منفی به کار خود پایان داد. اما «اخابر» سهمی بود که بیشترین تاثیر مثبت را در صعود شاخص کل داشت و صف خرید آن تا پایان بازار باقی ماند. ارزش معاملات خرد بورس و فرابورس به مرز ۱۷ هزار میلیارد تومان رسید که نسبت به روز یک شنبه رشد قابل توجهی داشته است.
اغلب نماد های گروه خودرو و بانک مثبت و در محدوده صف خرید معامله می شدند. به نظر می رسد بازار از سمت گروه های پالایشی و فلزات اساسی و معدنی به سمت گروه بانک و خودرو جابه جا شد. در واقع بسیاری از معامله گران تمایل دارند برای کاهش ریسک خود از گروه بانک یا خودرو در سبد خود داشته باشند. در میان دیگر گروه های پرتقاضا، سیمانی ها همچنان در صف خرید قفل هستند، اما با توجه به معاملات روز دوشنبه احتمال دارد در معاملات روز های آینده به تعادل برسند. سرمایه گذاری ها نیز با تقاضای بالای همراه بودند به نحوی که نماد های متعددی در این گروه به صف خرید رسیدند.
سه شنبه؛ حسن ختام ۳۰ هزار واحدی
هفته چهارم خرداد امروز برای بازار سرمایه به پایان رسید. شاخص کل با رشد قابل توجه حدود ۳۰ هزار واحدی پرونده این هفته را بست. روند معاملات در روز های اخیر از نوسانات قیمتی حکایت دارد.
طی معاملات روز جاری ورود نقدینگی حقیقی ها به ۸۹۵ میلیارد تومان و ارزش معاملات خرد نیز به محدوده ۱۶ هزار میلیارد تومان رسید.
ارزش صف های خرید در پایان معاملات امروز ۵۳۸۰ میلیارد تومان و ارزش صف های فروش ۲۹۰ میلیارد تومان بود.
نماد های فولاد، کگل، خودرو، وبملت، مپنا، کچاد و فارس بیشترین نقش را در رشد شاخص کل داشتند.
نماگر اصلی نیز امروز توانست با گذر از مرز یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحد در سطح یک میلیون و ۲۲۹ هزار هفته کاری را به پایان رساند.
چرا رشد هفته آینده بورس تضمین شده است؟
عرفان هودی، مدیر معاملات کارگزاری بورس بیمه ایران در گفتگو با همفکران آگاه با اشاره به اینکه شاخص کل و شاخص هم وزن امروز هرکدام با رشد بیش از 2 درصدی کار خود را به پایان رساندند، گفت: اگر قرار باشد بازار را به چهار گروه بزرگ تقسیم بندی کنیم، رشد امروز بازار می تواند مدیون گروه های خودرو، بانک، پالایشی،پتروشیمی و فلزات اساسی باشد که اغلب نمادهای آنها امروز با درصد مثبت و صف خرید همراه بودند.
وی دیگر گروه های مورد توجه بازار را سیمانی، دارویی، غذایی و لاستیک و پلاستیک دانست و افزود: این گروه ها جزو نمادهای پربیننده بودند.
وی که معتقد است این روزها معامله گران در حال تجربه بازاری هستند که تمایل به صعود دارد، گفت: اعداد فعلی شاخص دیگر به هیچ وجه مورد رضایت سهامداران نیست، اهالی بازار چه تازه کارهاو چه قدیمی ها فول سهم در بازار حاضر و با تمام قدرت در حال خرید و فروش سهام هستند.
وی یکی از نکات مثبت رشد شاخص در دو هفته اخیر را اصلاح های محسوس میان هفته ای در مسیر رو به رشد دانست و گفت: به این ترتیب که معمولا طی روزهای میان هفته بازار اصلاح و استراحتی دارد و پس از آن مجددا با قدرت مسیر خودش را ادامه می دهد.
وی ادامه داد: اصلاح یک روزه این هفته بازار اتفاق مبارکی است که می تواند رشد بازار را برای هفته آینده تضمین کند، نکته مثبتی که در روزجاری بازار شاهد بودیم، ارزش نزدیک به 20 هزار میلیارد تومانی کل معاملات بود که اتفاق خوبی است ، این رقم از عدد 6 هزار میلیارد تومان در دوره اصلاح هفته های گذشته به این ارقام رسیده است، اعداد قابل دفاع و مسیر بازار رو به رشد است.
هودی در خصوص نمادهای مورد توجه و گروه های لیدر بازار هم گفت: با توجه به شرایط فعلی بازار در سه ماهه اخیر، نمی توان یک لیدر خاص و مشخص برای بازار اعلام کرد، رشدها به صورت تواما شده است اما برخی گروه ها حتی صنایع کوچک نسبتا ظرفیت پتانسیل خوبی برای رشد دارند به عنوان مثال گروه دارو و گروه سیمان به دلیل مجوزهایی که برای افزایش نرخ قرار است دریافت کنند، از گروه های مورد توجه بازار هستند. گروه لاستیک و پلاستیک هم جزو جامانده های صنایع است. همچنان گروه بانکی هم می تواند پیشتازی را عهده دار باشد.