اگر همسر شما تمایلی به رفت و آمد با خانواده شما را ندارد، قبل از اینکه واکنش نشان دهید و با خانواده او قطع ارتباط نمایید ، ابتدا علت را جویا شوید و با شفافیت در این رابطه با همسر خود صحبت کنید.سوء تفاهم های ایجاد شده را شناسایی و رفع کنید تا پایه های زندگی خود را مستحکم تر نمایید. همچنین اختلاف بین همسرمان و خانواده تان را در اسرع وقت حل کنید زیرا اگر عدم رفت و آمد عادت شود و ممکن است دیگر نتوانید آن را حل کنید.
علت رفت و آمد نکردن با خانواده همسر
رفت و آمد و برقراری تعاملات مرسوم با خانواده همسریکی از موضوعات شایعی است که بسیاری از زوجین جوان بر سر آن اختلاف دارند. عدم تمایل همسر برای رفت و آمد با خانواده طرف مقابل ذهن فرد را درگیر سوالی می کند که چرا همسرم با خانواده ام رفت و آمد نمی کند؟ اگر ذهن شما را نیز چنین سوالی مشغول نموده و نمی دانید که چرا همسر شما تمایل زیادی به رفت و آمد با خانواده تان ندارد، این بخش را مطالعه کنید. ممکن است همسر شما به دلایل زیر تمایلی به برقراری ارتباط و رفت و آمد با خانواده شما نداشته باشد:
مقایسه و تبعیض
در برخی خانواده ها متاسفانه مقایسه عروس ها و دامادها با یکدیگر صورت می گیرد. مثلا ممکن است مادرخانواده یکی از عروس هایش را بیشتر دوست داشته و با بقیه مقایسه کند، در چنین شرایطی که میان عروس ها تبعیض قائل می شوند، فرد احساس حقارت و یا حسادت می کند و علاقه ای به تعامل با اعضای خانواده همسرش ندارد زیرا احساس می کند که اطرافیان بین او و دیگری تبعیض قائل می شوند.
عدم احترام خانواده به همسر
در برخی از خانواده ها که والدین با ازدواج فرزند خود مخالف بوده اند، با ورود عروس یا داماد شروع به زخم زبان زدن و کنایه می کنند و دل عروس یا داماد خود را به درد می آورند، در چنین شرایطی عروس یا داماد خانواده تمایلی به رفت و آمد با خانواده همسر نشان نمی دهد. هنگامی که خانواده همسر به عروس یا داماد خود بی اعتنایی کند و مورد احترام قرار نگیرد، بنابراین شخص تمایلی برای ارتباط ندارد.
تفاوت فرهنگی دو خانواده
زن و مرد با فرهنگ های مختلفی با یکدیگر ازدواج می کنند، عدم تناسب فرهنگ ها سبب می شود یکی از زوجین بعد از ازدواج و سرد شدن عاشقانه ها پی به تفاوت فاحش فرهنگ خانواده خود با خانواده همسرش ببرد. در چنین شرایطی اگر برخی رفتارهای والدین همسر متفاوت با معیارهای او باشد و فردی در خانواده ویژگی های اخلاقی مناسبی نداشته باشد، او تمایلی به رفت و آمد با خانواده همسر از خود نشان نمی دهد.
دخالت خانواده ها در تربیت فرزندان
گاهی خانواده ها خود را مجاب می دانند از سر دلسوزی در امور تربیتی نوه خود و یا سایر امور دخالت کنند بنابراین همسر فرد در چنین شرایطی و کم کردن دخالت ها ترجیح می دهد از خانواده همسرش فاصله بگیرد.
دیدارهای مکرر
در زندگی مشترک ممکن است یکی از زوجین تمایل زیادی به رفت وآمد با خانواده خود داشته باشد. این دیدارهای مکرر، غیرضروری و بدون برنامه ممکن است همسر فرد را خسته کند و او لب به اعتراض بگشاید و مانع رفت و آمد شود و تمایلی به رفت و آمد با خانواده همسر نداشته باشد.
ماندن در خانه والدین همسر
در زندگی مشترک مرد و زن تمایل دارند با خانواده خود رفت و آمد داشته باشند ، رفت و آمد در حد معقول سبب افزایش صمیمیت می شود اما اگر یکی از زوجین تمایل داشته باشد که چندین روز در خانه پدری خود همراه همسرش بماند و به احساس راحتی همسر خود توجه نکند، در زندگی مشترک مشکلاتی به وجود می آید .در اینگونه ارتباطات مرد یا زن به زودی دچار خستگی روانی می شود و تمایل زیادی به رفت و آمد با خانواده همسر خود ندارد.
منزوی بودن و گوشه گیری
گاهی علت فاصله گرفتن همسر از خانواده فرد مقابل رفتار نادرست آنها نیست و بلکه او فردی منزوی و گوشه گیر است که از داشتن روابط اجتناب می ورزد. اگر همسر شما تمایلی به برقراری ارتباط با خانواده تان ندارد ، ارتباط او با سایرین را بررسی کنید.
حضور سرزده خانواده همسر
گاهی خانواده یکی از زوجین بدون اطلاع و سرزده به خانه فرزندش می رود. در چنین مواقعی همسر فرد از حضور همیشگی خانواده همسر احساس نا امنی می کند چرا که حضور دائمی عضو میهمان موجب می شود که او ناخواسته در جریان بسیاری از مسائل خصوصی و یا حتی اختلافات آن ها قرار بگیرد، بنابراین همسر فرد برای کم کردن رابطه با خانواده همسر تمایلی به رفت و آمد با آنها نشان نمی دهد.
مکالمات تلفنی مکرر همسر با خانواده
برخی از افراد حتی در زمانی که درون خانه خود قرار دارند دست از وابستگی شان نمی کشند و حتی در زمان حضور همسر در منزل هم مشغول مکالمات تلفنی طولانی مدت و بازگوکردن مسائل روزمره هستند، همین امر باعث می شود پای والدین به حریم خصوصی زندگی باز شود و همسر فرد فکر کند خانواده همسرش در همه مسائل و تصمیم گیری ها دخالت دارند بنابراین بدبین شده و تمایلی برای رفت و آمد نخواهد داشت.
خود شیفتگی
برخی از افراد خودشیفته خودشان را بالاتر و بهتر از دیگران می دانند و هیچ کسی را جز خودشان قبول ندارند ، این افراد در صورتی که طبقه اجتماعی خودشان بالاتر از همسرشان باشد ، خانواده او را نادیده گرفته و تمایلی به رفت و آمد ندارند.
برآورده نشدن توقعات
گاهی علت اینکه همسر تمایلی به رفت و آمد با خانواده طرف مقابل را ندارد، این است که او توقعات غیر منطقی از خانواده همسرش دارد و برآورده نشدن برخی توقعات (هرچند غیرمنطقی) باعث ایجاد دلخوری او شده است. مثلا ممکن است همسرشما توقع حمایت مالی از خانواده شما را داشته باشد. شما می توانید با گفت وگو این اختلاف و سوءتفاهم را حل و فصل کنید.
رفت و آمد با خانواده همسر باید تا چه میزانی باشد؟
رفت و آمد با خانواده همسر از نیاز های هر زوجی میباشد. ما در اینجا قشر خاصی را مد نظر نداریم. اما افراد در رابطه با خانواده همسر گاهی در دو گروه قرار میگیرند.
- دسته اول افرادی که واقعا در روابط با خانواده ها دچار مشکلات شخصی با همسر خود میشوند. خانواده های نا سالمی که سبب تنش و اختلاف در زندگی شخصی میشوند. در این بین زوجین ترجیح میدهند که برای نجات کانون زندگی خود روابط را قطع کنند یا به حداقل برسانند. اگر هر دو طرف از این اقدام راضی هستند و در زندگی آرامش لازم را دارند مانعی نیست.
- گروهی دیگر افرادی هستند که به قصد آزار و یا خصومت های نابجا میخواهند همسر خود را از خانواده اش جدا کنند. افرادی که بنابر دلایل غیر منطقی، ایجاد اختلاف و ناسازگاری، بی علاقگی و احساس منفی به خانواده همسر مانع از رفت و آمد میشوند.
در مواردی میبینیم این افراد نه تنها با این کار کانون زندگی خود را مستحکم نمیکنند بلکه سبب آزار، رنجش، توهین و تحقیر، مشجاره و اختلاف با همسر خود میشوند و صمیمیت و حرمت ها را از بین میبرند. رفت و آمد با خانواده همسر باید در اعتدال باشد. با توجه به میزان صمیمیت و احساس راحتی و رضایت رابطه خود را مشخص کنید. اگر همدیگر را مانند اعضای خانواده خود پذیرفته اید اجازه دهید روابط پایدار و خوبی داشته باشید. اما اگر از رفت و آمد با آنها لذت و رضایتی ندارید. به جای قطع کلی رابطه بهتر است آن را در کمال احترام به حداقل برسانید. به طور کلی رفت و آمد با خانواده همسر بهتر است محترمانه باشد. حتی اگر رابطه صمیمی بین شما نیس بگذارید حرمت ها باقی بماند.
قطع رابطه با خانواده همسر چه پیامدهایی در پی دارد؟
- باعث فشار روانی و ناراحتی برای خود فرد و همسر می شود.
- باعث ایجاد استرس و اضطراب در روابط زناشویی و حتی از بین رفتن رضایت زناشویی خواهد شد.
- بعد از قطع رابطه با خانواده همسر، ارتباط دوباره با آنها سخت است و کیفیت ارتباط کاهش می یابد.
- قطع رابطه با خانواده همسر، شوهر و یا زنتان را در یک فشار دو سویه قرار می دهد زیرا علاقه او به خانواده اش و از طرف دیگر مهر و علاقه اش به همسر، توانایی انتخاب را از او می گیرد.
- تنفر و قطع رابطه از خانواه همسر در مواقعی به طلاق عاطفی منجر می شود.
جلوگیری از قطع رابطه با خانواده همسر
اگر در فکر قطع رابطه با خانواده همسرتان هستید، این کار را نکنید بلکه برای از بین بردن تنفر از خانواده همسر و جلوگیری از قطع رابطه با خانواده همسر اقدامات زیر را انجام دهید:
علل تنفر از خانواده همسر را بررسی کنید
آنچه موجب شده که شما احساس بدی به خانواده همسر خود داشته باشید را بررسی نمایید. با بررسی این مشکلات می فهمید که برخی از آنها قابل حل هستند البته برخی مشکلات شما غیر قابل حل هستند.
با همسرتان گفتگو کنید
در زمان و مکان مناسبی به دور از خشم و توهین و تحقیر در مورد دلایل ناراحتی تان با همسرتان گفتگو کنید. در مورد مسائل قابل تغییر با همسر خود گفتگو و در موردش فکر کنید که چه تغییری می توانید ایجاد کنید.
در مورد مسائل غیر قابل تغییر کاری کنید
در مورد مسائل غیر قابل تغییر با همسرتان گفتگو کنید. حمایت عاطفی همسرتان و همدلی کردن و درک متقابل او حتی اگر تغییر عمده ای در شرایط ایجاد نکند، می تواند به شما در احساس پذیرش مسائل کمک کند و فشار روانی مسئله برایتان کاهش می یابد.
قطع ارتباط با خانواده همسر راه حل خوبی نیست
دوری از خانواده همسر هیچ وقت راه حل اول و برتر نیست و این گزینه آخرین راهکاری است که می تواند با تبعات زیاد و منافع محدود برای شما باقی مانده باشد زیرا همسر شما هم مانند خودتان رابطه عمیقی با خانواده اش دارد و نمی تواند به راحتی روی علاقه خود خط قرمز بکشد پس تا حد امکان به قطع ارتباط با خانواده همسرتان فکر نکنید.اما اگر از خانواده همسرتان دلگیرید، برقراری ارتباط با آنها با وجود تمام دل شکستگی های قبلی و بی احترامی ها بسیار سخت است. نقش بازی کردن و محبت کردن در این شرایط و دیدارهای مکرر، باعث می شود عمیق شدن کینه و نفرتتان و باعث ایجاد فشار روانی و ناراحتی در شما می شود و در طولانی مدت حتی از بین رفتن علاقه شما به همسرتان می شود پس ادامه رابطه با تنفر نیز به ضرر خودتان است.
2 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش