به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، ارزش فاکتور طلا را وقتی متوجه می شوید که بخواهید طلای خود را بفروشید. در چنین وضعیتی هر عدد و نشانه ای که روی فاکتور نوشته شده است مهم است و به کار شما می آید. بعلاوه فاکتور به نوعی سند مالکیت شما بر روی یک قطعه طلاست. همچنین برای اثبات سرقتی نبودن یا جعلی و تقلبی نبودن یک قطعه طلا، فاکتور نقش مهمی ایفا می کند. پس اگر می خواهید در آینده با مشکلی در این خصوص مواجه نشوید، فاکتور طلا را از همین ابتدا جدی بگیرید و در حفظ و نگهداری آن کوشا باشید. اما بیایید ببینیم یک فاکتور متداول طلا چه قسمت هایی دارد و چه اطلاعاتی در آن درج شده است:
سربرگ فاکتور: شماره فاکتور، نام طلافروشی و لوگوی آن، بعضاً شماره تلفن طلافروشی و آدرس آن نیز همگی در سربرگ قرار می گیرند. پس بخش سربرگ فاکتور بسیار مهم است.
اطلاعات خریدار: نام و شماره تماس شما بعنوان خریدار در بخش بعدی فاکتور درج می شود. این قسمت نیز معمولاً در بالای فاکتور قرار دارد و برخی فروشنده ها شماره ملی شما را نیز جهت اطمینان بیشتر دریافت می کنند.
شرح کالا یا خدمت: فروشنده باید نام کالای خریداری شده را به طور واضح در این قسمت درج کند.
عیار: در مورد عیار در بندهای قبلی توضیح دادیم. با این حال همانطور که گفتیم عیار 18 برای طلا در ایران رایج است. پس دراین قسمت معمولا عدد 18 یا معادل آن 750 درج می شود.
گرم: وزن طلای خریداری شده در این بخش درج می گردد؛ در اینجا توصیه می کنیم خودتان وزن طلایی که قصد خرید آن را دارید از روی ترازوی طلافروش نگاه کنید و آن را با وزنی که طلافروش آن را در فاکتور می نوسید مقایسه کنید تا همخوانی داشته باشد.
مبلغ واحد: قیمت روز طلا یا مظنه که در بند قبلی به آن اشاره کردیم در این قسمت درج می شود. ممکن است طلافروش در فاکتور، مظنه را نوشته و زیر آن خط بکشد و عدد 705 را بنویسد. دقت کنید که عدد نوشته در این قسمت، قیمت نهایی نیست.
متعلقات محصول: ممکن است طلای خریداری شده ی شما در قالب یک دستبند یا گردنبند سنگی یا چرمی به کار رفته باشد. قیمت این متعلقات به طور جداگانه در فاکتور ثبت می شود.
در نهایت در هر ردیف فاکتور قیمت نهایی بر اساس فرمولی که در همین نوشته قید کردیم محاسبه می شود. مالیات بر ارزش افزوده که بر اساس قوانین کشور به ازای هر محصول 9 درصد بر کل فاکتور اضافه می شود. بعلاوه سود حاصل از تک فروشی همانطور که گفته شد تا 7 درصد محاسبه می شود. در انتها فروشنده موظف است مبلغ کل اقلام را به شرحی که رفت به عدد و به حروف در فاکتور درج کند.
در انتها نیز دقت کنید مهر طلافروشی شامل نام و لوگوی آن و شماره ی تماسش به همراه امضای طلافروش بر روی فاکتور درج شود.