گمان نمی کنم کسی باشد که اسم فروشگاه بزرگ اینترنتی ای مثل آمازون را تا کنون نشنیده باشد. آمازون یکی از بزرگ ترین آنلاین شاپ هایی است که در آمریکا، شهر واشنگتن واقع شده که ارسال محصولات را به سراسر جهان انجام میدهد.
جف بزوس از بنیان گذاران کمپانی آمازون است، این شرکت در 5 جولای سال 1994 تاسیس گشت که در مراحل اولیه کار خود، فقط قطعات و لوازم مربوط به کامپیوتر را به فروش می رساند ولی حالا به یک فروشگاه اینترنتی زنجیره ای تبدیل شده است که در تمامی کشورهای جهان شعبه دارد.
دلیل نامگذاری این کمپانی که با حرف A بزرگ شروع میشود اول بودن این حرف در الفبای لاتین است و نام اصلی آن یعنی آمازون نشان دهنده بزرگی و وسیع بودن آمازون میباشد.
هم چنین علامتی که روی جعبه های آن چاپ میگردد که با یک فلش از حرف A تا Z کشیده شده است، عنوان کننده آن است که آمازون بدون هیچ گونه تعصبات ذهنی یا نژادپرستی آماده خدمت رسانی به عموم مردم است.
این کمپانی به قدری بزرگ و وسیع است که توانسته یک تنه پاسخگوی افراد و مشتری های مختلف از سراسر جهان باشد. پکیجینگ، خدمات ارسال، نحوه برخورد با مشتریان توسط مامورهای انتقال دهنده و همه اجزای این کمپانی به قدری دقیق انجام می شود که اگر فردی حداقل یکبار از آنجا خرید کرده باشد به دنبال فروشگاه اینترنتی دیگری نخواهد رفت.
این شکل از اعتماد سازی باعث شده است که آمازون غول آنلاین شاپ شود، به گونه ای که رقابت با آن به قدری سخت است که شرکت های دیگر به پای آن هم نمیرسند.
زمانی که یک کمپانی بزرگ و سرشناس میشود، شرکت ها و کارخانجاتی که با او همکاری میکنند نیز از معروف ترین های حوزه خودشان هستند. برای مثال جناب آقای لویس ناویلر بنیان گذار PKG از بزرگ ترین تولیدی های بسته بندی در آمریکا میباشد که با آمازون همکاری دارد.
بهتر است بدانید این کمپانی به قدری پر قدرت در حال توسعه است که یک تولیدی برای ساخت جعبه های بسته بندی آن کافی نمیباشد. او همچنین با شرکت West Rock نیز در حال همکاری است که پاسخگوی تقاضاهای بیشمار مشتریان خود باشد تا بتواند به موقع و سر وقت مرسولات را به دستشان برساند.
تا کنون با خود فکر کرده اید که چه چیزی بالاتر و شکوهمند تر از آن میتواند باشد که همه چنان به کسب و کارتان اعتماد داشته باشند که حتی فاصله زمانی و مکانی را در نظر نگرفته و محصولات موردنیازشان را از کمپانی شما خریداری کنند؟
البته اگر از حق نگذریم، آمازون شبانه روز در تلاش است که رضایت مشتریان را کسب کند تا در خرید دوباره باز هم سراغی از آمازون بگیرند.
این شیوه اعتماد سازی و جلب رضایت مشتری در کنار کیفیت و دقیق بودن مراحل سفارش و ارسال، بخش عظیمی مربوط به سیاست گذاری های این کمپانی میباشد. مگر میشود که بدون فکر و برنامه ریزی به این حجم از قدرت رسید. مگر میتوان میلیون ها سفارش در کمتر از یک دقیقه را کنترل کرد، آن هم بدون داشتن یک برنامه منظم؟!
آمازون چگونه آمازون شد؟
این قسمت از مقاله شاید برایتان هیجان انگیز باشد. همه ما فقط میدانیم یا شنیدیم که فروشگاه آنلاینی وجود دارد که بسیار قدرتمند و معروف بوده و آمازون نام دارد ولی شاید هیچ گاه راجع به سیاست گذاری هایی که باعث این قدرت و شکوه شده است اطلاعاتی نداریم.
آیا تا کنون فکر کردید که چگونه و از کجا شروع شد؟ با چه ترفندهایی و چگونه آمازون توانست به این میزان معروف و محبوب شود؟
فروشگاه های اینترنتی دیگری مثل علی بابا نیز در حال انجام فعالیت های مشابه آمازون هستند ولی چرا هیچ کدامشان مثل آمازون محبوبیت ندارند؟ در این قسمت به این مسئله می پردازیم و برایتان توضیح می دهیم گه چگونه آمازون، آمازون شد؟
آیا آمازون از جعبه های جادویی استفاده میکند؟
بنابراین، تنها چیزی که به حفظ ماهیت محصول کمک میکند، یک بسته بندی مناسب و با کیفیت است. آمازون نیز از اهمیت این موضوع کاملا آگاهی دارد. به همین دلیل برای محصولات مختلف بسته بندی هایی با جنس های متفاوت و سایزهای متنوع در نظر گرفته است.
برای مثال هیچگاه یک وسیله شکستنی یا گران قیمت را درون جعبه ای نمی گذارند که احتمال آسیب رسیدن به آن وجود داشته باشد. و برای هر محصولی با توجه به صرفه اقتصادی که دارد یک پک مناسب در نظر میگیرد.
جعبه ات را اهدا کن!
شاید شنیدن این جمله اندکی عجیب به نظر برسد، منظور از اهدا بسته بندی چیست؟ آیا آمازون از افرادی که خرید کرده اند، بسته بندی هایشان را پس میگیرد و دوباره درون آنها سفارشات نفرات بعدی را قرار میدهد؟
این شاید اولین چیزی باشد که به ذهن خواننده خطور کند.، که آمازون با آن قدرت و معروفیت چرا میخواهد جعبه ها را پس بگیرد؟
در جواب این سوالات باید بگوییم که آمازون قصد ندارد جعبه های خود را پس بگیرد.Give Back Box کمپینی می باشد که به تازگی راه اندازی شده است. این کمپین اهداف طولانی مدتی دارد که آمازون منتظر بازخوردهای آن میباشد.
هدف اصلی این کمپین آن است که افراد جعبه های خود را بعد از آنباکسینگ دور نیندازند و آنها را اهدا کنند. حتی میتوانید وسایل و لوازمی را که از آنها استفاده نمیکنید را نیز درون جعبه گذاشته و به آمازون ارسال کنید تا گروه خیران در این زمینه یا شناسایی افراد نیازمند، وسایل مناسب را به آنها اهدا کرده و جعبه ها را بازیافت کنند.
البته این کمپین برای کسانی که هدفمند و مستمر اینکار را انجام میدهند تخفیفاتی در نظر میگیرد که پنل کاربریشان ثبت میگردد. هر چه تعداد این کارتن ها بیشتر باشد، تخفیفات روی اجناس بالاتر خواهد رفت.
این کمپین به صورت جهانی انجام میگیرد چرا که آمازون بالای 175 شعبه در سراسر جهان دارد و این موضوع بسیار میتواند به حفظ طبیعت کمک کند.
بسته بندی های متناسب با پالت های مخصوص حمل و نقل؛ یک فکر بکر
تا کنون اسم بسته بندی های اولیه و ثانویه به گوشتان خورده است. موادغذایی، لوازم آرایشی و کرم ها، گوشی های موبایل یا قطعات سخت افزاری و غیره همگی دارای یک پک اولیه هستند که محصول اصلی درونشان قرار میگیرد و پس از آن درون جعبه و کارتن مخصوص قرار گرفته و پک میشوند.
محصولاتی که قرار است منتقل شوند معمولا از طریق راه های آبی، هوایی یا زمینی حمل و نقل می شوند که در تمامی موارد چه درون هواپیما، کشتی و کانتینرهای جاده ای باید بر روی پالت های مخصوص سورت شده و به مقصد برسند.
این مدل حمل و نقل، یکی از اصولی ترین و امن ترین راهکارهای ارسال میباشد که مرسولات را به دست مشتریان میرساند.
در ایران نیز فروشگاه های اینترنتی زیادی وجود دارند که یکی از بزرگ ترین آنها دیجی کالا میباشد که بصورت وسیع کار پخش محصولات را انجام میدهد که در سراسر ایران شعبه دارد. این شرکت ها برای عرضه محصولاتشان نیازمند یک بسته بندی مناسب هستند.
کارتن سازی های زیادی در زمینه تولید جعبه و کارتن فعالیت دارند. کارتن سازی هایی مثل کارتن ساز، زرین کارتن و کارتن سازی آوین پک از جمله کارخانجاتی هستند که با بهترین کیفیت و مناسب ترین قیمت ها، لباس محصولات شما را به بهترین نحو تولید، آماده و برایتان ارسال میکنند.