هر آنچه که باید در مورد بلوتوث نسخه 5 بدانید!

  پنجشنبه، 29 تیر 1402   زمان مطالعه 5 دقیقه
هر آنچه که باید در مورد بلوتوث نسخه 5 بدانید!
تلفن‌های همراه جدید مانند iPhone 12 و iPhone 12 Pro و Galaxy S21، پشتیبانی از بلوتوث 5 را در صفحه مشخصات خود دارند و آن را تبلیغ می‌کنند اما نسخه جدید بلوتوث چه قابلیت‌ها و ویژگی‌هایی دارد؟ در ادامه ساعدنیوز بصورت مفصل در مورد بلوتوث نسخه 5 مطالبی را ارائه خواهد داد.

قطعا شما هم با بلوتوث آشنا هستید و تا به حال حداقل یکبار تجربۀ انتقال داده یا اتصال دستگاه‌های دیجیتالی خود به کمک آن را داشته‌اید؛ اما، شاید به درستی قابلیت‌های آخرین نسخۀ آن را نمی‌دانید، یا شاید از اهمیت به روز بودن نسخه بلوتوث گوشی‌های موبایل و دستگاه‌هایی که قابلیت اتصال بی‌سیم دارند، اطلاع ندارید. در این مقاله قصد داریم تا کاملا با ویژگی‌های بلوتوث 5 یعنی آخرین نسخه از بلوتوث‌ها آشنا شویم.

چرا تکنولوژی بلوتوث محبوب است؟

همۀ ما به یاد داریم که قبل از ورود فناوری وای فای‌ها به دنیای موبایل‌ها و کامپیوترها مجبور بودیم برای به اشتراک گذاری و انتقال اطلاعات مختلفی مثل: فیلم، عکس، موسیقی و غیره از بلوتوث استفاده کنیم. انتقال داده و اطلاعات از این روش به شدت زمان‌بر بود. با روی کار آمدن امواج وای فای‌‌ این تصور می‌شد که بلوتوث‌ها هم مثل هزاران تکنولوژی ابتدایی دیگر به دست فراموشی سپرده شوند؛ اما، این اتفاق نیفتاد. بلوتوث نوعی تکنولوژی برای ایجاد ارتباط وایرلس میان دستگاه‌های مختلف است که توسط آن می‌توان اطلاعات از هر نوعی را منتقل کرد. فرکانس موج‌های بلوتوثی نامنظم و متغیر است و این موضوع یک مزیت و یک ویژگی منفی برای این تکنولوژی به همراه داشته است.

بلوتوث نسخه 5

متغیر بودن فرکانس امواج بلوتوث روی برد آن اثر منفی گذاشته است. در بهترین حالت دستگاه‌های مختلف با فاصله‌ای 10 متری می‌توانند با یکدیگر از طریق امواج بلوتوث ارتباط برقرار کنند که در بسیاری از مواقع وجود موانع فیزیکی مثل درها یا دیوارها این برد را کوتاه‌تر هم می‌کند. در مقابل، این تغییر مدام فرکانس‌ها، امنیت اتصال‌های بلوتوثی را افزایش می‌دهد و باعث غیرقابل نفوذ و غیرقابل هک شدن آن‌ها می‌شود.

دلایل استفاده از بلوتوث

استفاده بلوتوث از یک باند با فرکانس نامنظم، پشتیبانی آن از هر نوع داده و فرمت اطلاعاتی، امنیت بالا، دسترسی آسان و کم مصرف بودن باعث شده است که همچنان بسیاری از دستگاه‌های دیجیتالی از طریق امواج بلوتوث با یکدیگر ارتباط داشته باشند، البته، برای اشتراک گذاری اطلاعات کمتر از آن استفاده می‌شود. این تکنولوژی نیز مانند بیشتر فناوری‌هایی عرضه شده به دنیای دیجیتال همواره در حال به روز رسانی، بهبود و گسترش است و نمونه‌های مختلف این آپدیت‌ها را در قالب نسخه‌های متفاوت عرضه می‌کند. در حال حاضر آخرین نسخۀ بلوتوث معرفی شده نسخۀ 5 است که در ادامه با ویژگی‌های آن بیشتر آشنا خواهیم شد.

قابلیت‌های بلوتوث 5

Bluetooth 5.0 آخرین نسل معرفی شده فناوری بلوتوث است که بسیاری از شرکت‌ها آخرین مدل دستگاه‌های خود را به آن مجهز کرده‌اند، از کیبوردهای بی‌سیم، ماوس‌های بلوتوثی گرفته تا انواع اسپیکرهای بلوتوثی، هندزفری‌های بی‌سیم، ساعت‌های هوشمند ، گیرنده بلوتوثی و غیره. مشخص است که بلوتوث نسخه 5 نسبت به نسخه‌های قبلی خود ارتقا یافته است؛ اما، فراموش نکنید که برای بهره‌مندی از تمامی ویژگی و قابلیت‌های این نسخه الزاماً باید هر دو دستگاهی که قصد اتصال آن‌ها را دارید، قابلیت پشتیبانی از بلوتوث نسخه 5 را داشته باشند. برای مثال، اگر هندزفری بلوتوثی شما از نسخه 5 بلوتوث پشتیبانی می‌کند و تلفن همراه شما به بلوتوث نسخه 4 مجهز است؛ می‌توانید این دو دستگاه را از طریق فناوری بلوتوث با یکدیگر ارتباط دهید؛ اما، قادر نخواهید بود از قابلیت‌های نسخه 5 استفاده کنید.

1. سرعت دو برابر

بلوتوث 5 در مقایسه با نسل قبلی خود یعنی Bluetooth 4.2 LE‌ دو برابر سریع‌تر است و می‌تواند اطلاعات را با سرعتی معادلMbps2 انتقال و ارائه می‌دهد.

بلوتوث 5

2. برد چهار برابر

رنج و برد در این ورژن از بلوتوث در مقایسه با نسخۀ قبلی خود بهبود چشمگیری داشته است. بنابر تبلیغات رنج بلوتوث 5 چهار برابر شده است و این امر در کنار سرعت 2 برابری آن باعث شده که قدرت ارتباطی و بازدهی این نسخه از بلوتوث به طور کلی 8 برابر شود. بنابر آنچه اعلام شده حداکثر رنج بلوتوث 4.0 به صورت تئوری 40 متر و در عمل حدود 10 متر است، در صورتی که این مشخصه در بلوتوث 5.0 به صورت تئوری به 200 متر و در عمل حداکثر به 40 متر هم می‌رسد. منظور از برد حداکثری این است که وجود موانع فیزیکی مانند دیوارها می‌تواند روی این برد اثر منفی بگذارد.

3. بهینه سازی مصرف انرژی

از دیگر ویژگی‌های بارز Bluetooth 5.0، بهینه سازی میزان مصرف انرژی باتری دستگاه‌هایی است که از طریق آن با یکدیگر ارتباط برقرار کرده‌اند. مصرف کمتر باتری دستگاه‌ها باعث خواهد شد که تعداد دفعات شارژ آن‌ها کاهش پیدا کرده و طول عمر باتری موبایل، باتری لپ‌تاپ و دیگر دستگاه‌ها افزایش پیدا کند. شایان ذکر است که این ویژگی قبلا در بلوتوث 4 هم ارائه شده بود؛ اما، تنها در مواردی عمل می‌کرد که حجم کمی از اطلاعات منتقل می‌شد و در سایر مواقع عملا بی‌اثر بود.

4. قابلیت اتصال همزمان

ویژگی کاربردی دیگری که بلوتوث 5 دارد، قابلیت اتصال همزمان به دو دستگاه است. این دو دستگاه می‌توانند هر دو از یک نوع باشند یا اینکه هیچ ارتباطی با یکدیگر نداشته باشند.برای مثال می‌توانید توسط این تکنولوژی، گوشی همراه خود را به دو اسپیکر بلوتوثی به صورت همزمان متصل کنید و حتی در صورتی که دستگاه شما قابلیت Dual audio را داشته باشد، می‌توانید در هر کدام، موسیقی متفاوتی را پخش نمایید. همین طور با کمک این نسخه از بلوتوث قادر خواهید بود همزمان گوشی خود را مثلا به هندزفری بی‌سیم و لپ‌تاپ متصل کنید.

5. اتصال راحت‌تر

در بسیاری از مواقع برقراری اتصال بلوتوثی میان دو دستگاه با مشکلات و باگ‌های فراوانی همراه خواهد شد که ممکن است خسته کننده باشد. در نسخه بلوتوث 5 مشکلات مربوط به Pair شدن دستگاه‌ها تا میزان زیادی بهبود پیدا کرده است و دو دستگاه با سرعت بالاتری با یکدیگر مچ می‌شوند. همچنین در این نسخه از بلوتوث تاخیر ارسال صدا برای اسپیکرها و هندزفری‌ها کاهش پیدا کرده است.

سخن پایانی

بنابراین بلوتوث 5 آخرین ورژن از نوعی تکنولوژی بی‌سیم برای ارتباط دهی میان دستگاه‌های مختلف است که نسبت به نسل قبلی خود یعنی بلوتوث 4 بهبودها و پیشرفت‌های فراوانی داشته است. در این نسخه از بلوتوث سرعت 2 برابر، برد 4 برابر و بازدهی 8 برابر شده است. همچنین، به کمک این تکنولوژی میزان مصرف انرژی باتری‌ها بهینه خواهد شد و ارتباط دهی میان دستگاه‌های مختلف راحت‌تر و سریع‌تر امکان پذیر می‌شود. به علاوه، با بلوتوث 5 قادر خواهید بود که به صورت همزمان به دو دستگاه متصل شوید، بدون اینکه از برنامه‌ای خاصی استفاده کنید. همچنین برای مشاهده ی مطالب مرتبط دیگر میتوانید به بخش آموزش ساعدنیوز مراجعه نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
از سراسر وب   
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها   
آخرین تصاویر