استنلس استیل ( Stainless Steel) آلیاژی از فولاد می باشد، که آهن، کروم و نیکل اصلی ترین عناصر تشکیل دهنده آن است. حداقل درصد جرمی کروم در این فولاد ۱۰٫۵ درصد بوده و حداکثر درصد جرمی کربن ۱٫۲ درصد است. وجود لایه سطحی اکسید کروم بر روی استیل، مانع از تماس بیشتر ماده با محیط اطراف می شود که این خاصیت فولاد را در برابر زنگ زدگی محافظت می نماید و در ساخت لوله استیل، ورق استیل و میلگرد استیل کاربرد دارد. لوله استیل همانطور که از نام آن مشخص است در ساخت آن از استیل استفاده شده و در برابر خوردگی مقاوم می باشد. این لوله با توجه به ویژگی های خود در صنایع مختلفی مانند تاسیسات ساختمانی و صنعتی، تاسیسات حساس انتقال نفت و گاز در پالایشگاه ها کاربرد دارند. همچنین به عنوان یک مسیر فلزی توخالی برای انتقال سیالات و مواد جامد پودری شکل در صنایع کارایی دارد. لوله های استیل با توجه به آلیاژ، نحوه ساخت و کاربرد به انواع مختلفی طبقه بندی می شوند که در ادامه به معرفی آن ها می پردازیم.
انواع لوله استیل براساس شکل
-
لوله استیل درزدار: نام گذاری لوله استیل درزدار به دلیل نحوه ساخت آن بوده و از استیل ۳۰۰ برای تولید آن استفاده می شود. از انواع این حصول می توان به لوله استیل ۳۰۴، لوله استیل ۳۱۶ و لوله استیل دابلکس اشاره نمود. این لوله در در کشور های تایوان و چین تولید شده و نحوه ی ساخت آن به این صورت است که ورق های استیل به یکدیگر جوش داده می شوند و در کارخانه جات تولید مواد غذایی، دارو و مواد شیمیایی کاربرد دارد.
-
لوله استیل بدون درز: همانطور که از نام این لوله مشخص است، هیچ گونه درزی در ساختار آن وجود ندارد و برای ساخت آن از استیل ۳۰۰ استفاده شده است. برای تولید این محصول مقاطع فولادی با استفاده از حرارت و کشش و … به لوله تبدیل می شوند و در ساخت آن از جوش استفاده نمی شود. از انواع آن می توان به لوله استیل بدون درز ۳۰۴، ۳۱۶، ۳۲۱، ۳۱۰ و لوله دابلکس اشاره نمود. لوله استیل بدون درز در مقایسه با لوله درزدار کیفیت و قیمت بالاتری دارد. استفاده نکردن از جوش در ساخت این نوع لوله باعث شده است که نتوان در قطرهای بالا از آن تولید نمود. همانطور که اشاره شد لوله استیل ۳۰۴ و ۳۱۶ و دابلکس در دو نوع بدون درز و درزدار ساخته می شوند.
انواع لوله استیل براساس کاربرد
-
لوله استیل نرده: این محصول برای ساخت حفاظ استیل و نرده در صنعت ساختمان سازی کاربرد دارد. لوله استیل نرده از مقاومت و استحکام زیادی برخوردار بوده و دارای سطح صیقلی صاف و براق است. نگهداری از آن آسان بوده و صد درصد قابل بازیافت می باشد. برای لوله استیل نرده از آلیاژهای ۳۰۴ و ۲۰۱ استفاده می شود. لوله استیل ۳۰۴ برای ساخت نرده های استیل بهترین گزینه است زیرا میزان آلیاژهای به کار رفته در آن باعث شده است که در محیط های مرطوب دچار خوردگی و زنگ زدگی نشود. همچنین در طراحی فضای داخلی و دکوراسیون به دلیل قیمت مناسب و کیفیت ظاهری عموما از لوله استیل ۲۰۱ استفاده می شود. گفتنی است قیمت این محصول به عوامل مختلفی مانند عوامل مختلفی مانند قطر، ضخامت و آلیاژ بستگی دارد.
-
لوله استیل طلایی: از آلیاژ مشابه با لوله استیل نقره ای در ساخت لوله استیل طلایی استفاده می شود. رنگ این محصول ثابت بوده و در طول زمان تغییری نمی کند و بیش تر فعالیت های دکوراتیو و طراحی دکوراسیون داخلی کاربرد دارد.
-
لوله استیل نسوز: لوله استیل نسوز در محیط هایی با حرارت و دما بالا کاربرد دارد. در ساخت این لوله علاوه بر کروم و نیکل از آلیاژهای مولیبدن و تیتانیوم برای بالا رفتن پایداری این متریال در دمای بالا استفاده شده است. مانند لوله استیل نسوز ۳۰۹ و لوله استیل نسوز ۳۱۰ این لوله در خطوط هوای فشرده، سیستم لوله کشی صنعتی، خطوط آب سخت گیری شده و خطوط حاوی آب دریا کارایی دارد.
-
لوله استیل نازک: یکی از انواع لوله ها دکوراتیو استیل ، لوله استیل نازک میباشد که در قطر و ضخامت کم ساخته میشود . این نوع لوله ها از ورق های استیل نازک ساخته میشوند . از آن جایی که این لوله ها دارای زیبایی و ظرافت منحصر به فرد میباشند ، در زیباسازی منازل و محل های کار بسیار مورد استفاده قرار میگیرند .
لوله های استیل دکوراتیو چه مصرفی دارند ؟
- استفاده در ساختمان سازی و معماری
- تولید و ساخت لوازم آشپزخانه
- استفاده به عنوان حفاظ در محوطه , بالکن , راه پله ها
- استفاده در مراکز خرید , مراکز تجاری
- ساخت و تولید درب ساختمان ها و بانک ها و…..
اتصالات لوله استیل دکوراتیو چیست ؟
برای زیباسازی و چشم نوازی نما می توان از انواع این محصولات و اتصالات آن استفاده نمود. اتصالات طلایی رنگ استیل یکی از پر استفاده ترین یراق آلات در صنعت استنلس استیل می باشد. این اتصالات شامل میل ترانس , آسانسوری , پایه گوی , تفلون پلاستیکی , چاکدار ۵ تکه , حلقه , زانو دو سر , زانو یکسر , قالپاق , کف کوب , گوی استیل , نعلبکی , آسانسوری ته بست , جغجغه ای دو سر , درپوش پروفیل , زانو جوشی , زانو دو سر پروفیل , زانو یکسر پروفیل و قاپاق پروفیل می باشد .
دلیل محبوبیت لوله استیل دکوراتیو
چرا این محصول را انتخاب کنیم ؟ دلیل محبوبیت و پر مصرف بودن این لوله ها چیست ؟ مهم ترین ویژگی های این لوله ها کیفیت بالای آنها ، عدم زنگ زدگی و خوردگی و فرسایش ، قابلیت انعطاف پذیری و شکل پذیری آسان می باشد اما از آنجا که همه ما هنگام خرید هر محصول در کنار کیفیت به زیبایی آن اهمیت می دهیم ؛ لوله های دکوراتیو جنبه تزئینی نیز دارند. این محصولات با طرح های منحصر به فرد و رنگ های زیبای خود توانسته اند طرفداران بیشماری پیدا کرده و باعث جلب نظر مخاطب شوند
کاربرد لوله استیل
- صنایع پتروشیمی
- کارخانجات تولید دارو و مواد غذایی
- سیستم تصفیه آب و فاضلاب
- سیستم آبرسانی
- انتقال گاز، نفت و آب دریا
- ساخت نرده های استیل
- پالایشگاه نفت
- طراحی و دکوراسیون داخلی
- فشرده سازی هوا
- تولید انواع محصولات شیمیایی