به گزارش سایت خبری ساعدنیوز به نقل از فرارو، کودک کار ۱۵ ساله ای که او را به عنوان دختری مستعد، فعال، خلاق و خوش رو می شناختند، با خودکشی تلخ، به زندگی اش پایان داد. مدیرعامل مؤسسه مردم نهاد طلوع مهر و دوستی ویژه حمایت از کودکان کار، خبر خودکشی این کودک کار را در صفحه مجازی خود اعلام کرد.
نوید مسائلی اظهار کرد: نجمه را وقتی حدود ۶، ۷ سال داشت در خیابان جلفای اصفهان شناسایی کردیم. آن زمان نجمه گل می فروخت و دست فروشی می کرد، گاهی هم همراه پدرش، ساز می زد.
وی گفت: وقتی از طرف انجمن به خانه نجمه رفتیم متوجه شدیم که دختر با استعداد و توانمندی است. پس از آن در کلاس های آموزشی، فرهنگی، ورزشی، رویداد ها و مراسم مختلف مشارکت می کرد و در زمینه های مختلف موفق بود، از جمله در رویداد های کتاب خوانی و استارت آپ ویکند درخشش خوبی داشت. همین دو ماه در یک استارت آپ پیش جلوی نماینده مجلس ارائه داد و حائز رتبه شد.
مدیرعامل مؤسسه مردم نهاد طلوع مهر و دوستی ادامه داد: نجمه ۱۵ سال داشت و محصل بود. خانواده اش از اتباع خارجی هستند که ۸ فرزند دارند و وضعیت مالی خیلی خوبی ندارند، هنوز هم خواهر و برادرهایش کار می کنند. نجمه روابط اجتماعی بالایی داشت، خلاق و خوش رو بود و همیشه لبخند به چهره داشت و هیچ وقت کسی نشنیده بود که صحبتی از خودکشی و ناامیدی کند.
وی در مورد ماجرای خودکشی نجمه گفت: بعد از ظهر پنجشنبه گذشته نجمه بعد از یک اختلاف و مشاجره خانوادگی به اتاق می رود و با یک پارچه خودش را حلق آویز می کند. آن طور که پیگیری کردیم چند وقت قبل هم یکی از اقوام دور نجمه فوت کرده بود و او مدام در فضای مجازی پیگیر این موضوع بود.
مسائلی با ابراز نگرانی از تأثیر این اتفاق تلخ بر کودکان کار، تأکید کرد: ما نگران هستیم که این اتفاق در بین بچه های دیگر ترویج پیدا کند و آن ها هم درگیر این موضوع شوند. این در حالی است که ما هنوز باور نمی کنیم نجمه دست به چنین کاری زده باشد، اما امیدوارم با این اتفاق تلخ، به موضوع کودکان کار توجه ویژه ای شود و مسئولان فکری برای این بچه ها بکنند.
وی با اشاره به اینکه کودکان کار از سن پایین در خیابان بزرگ می شوند و آسیب های زیادی می بینند، گفت: نهاد های حمایتی مثل خانواده، حمایت زیادی از کودکان کار نمی کنند و به همین دلیل این بچه ها بیشتر در معرض آسیب هستند و وقتی به سن نوجوانی می رسند ممکن است دچار آسیب های جدی ازجمله خودکشی شوند، همان طور که متأسفانه جای چاقو روی دست های بیشترشان است و یا قرص می خورند و خودکشی های موفق و ناموفق دارند.
این فعال اجتماعی با بیان اینکه خودکشی می تواند ناشی از مشکلات مختلفی اعم از مشکلات خانوادگی، اختلالات روانی، تغییرات فیزیکی، فوت نزدیکان و ... باشد، گفت: بچه ها در سنین کودکی و نوجوانی یک سری نیاز های روحی و روانی دارند مثل آزادی، قدرت، عشق، تعلق و امنیت خاطر. اگر به این نیاز ها پاسخ داده نشود ممکن است به سمت خودکشی بروند، اما متأسفانه خیلی از خانواده ها از نیاز های عاطفی و هیجانی فرزندانشان بی خبرند و فکر می کنند با یک خرید یا سفر به نیازهایش پاسخ داده می شود. در مورد کودکان کار نه تن ها به این نیاز ها پاسخ داده نمی شود، بلکه تخریب هم می شوند و به همین خاطر دچار آسیب های بیشتری می شوند.
وی با تأکید بر اینکه خانواده های کودکان کار و مددجویان باید هوشیار باشند گفت: باید اگر یک علامت هشدار دهنده دیدند نادیده نگیرند، بلکه مداخله درست و مناسبی داشته باشیم. فردا کارگاه روان شناسی برای دخترانی داریم که دوست یا همکار نجمه بودند تا بتوانیم آموزشی به آن ها بدهیم و از تکرار این اتفاقات تلخ پیشگیری کنیم.