به گزارزش پایگاه خبری-تحلیلی ساعد نیوز به نقل از فرارو، باستانشناسان از کشف مجموعه مرموزی از اتاقهایی در کشور سودان که از خشت خشکشده زیر آفتاب ساخته شدهاند و درون آنها پوشیده از نقاشیهای بی نظیر از قدیسین است.
بر اساس گزارش منتشر شده در وبسایت «مرکز لهستانی باستانشناسی مدیترانهای دانشگاه ورشو»، باستانشناسان این مرکز مجموعهی مرموزی از اتاقها را کشف کردهاند که از خشت خشکشده زیر آفتاب ساخته شدهاند و درون آنها پوشیده است.
این اکتشاف در صومعه قرون وسطایی دنقله کهن در سواحل رودخانه نیل، در فاصله بیش از 500 کیلومتری شمال خارطوم انجام شد. این اکتشاف حین کاوش یک کلیسا انجام شد که به دوره فونج (قرن 19-16 پس از میلاد) تعلق دارد. اما در داخل این مجموعه رهبانی، تیم لهستانی با کمال شگفتی یک کلیسای دیگر را از زیر خاک بیرون آورد که سالم مانده و منقوش به نقاشیهای دیواری واضح و کتیبههایی به زبان یونانی و نوبی (زبان مردم قدیم سودان) است.
عجیبتر این است که زیر کف یکی از این اتاقهای این مجموعه دوم، روزنهای منتهی به یک اتاق کوچک قرار داشت که دیوارهای آن مزین به تصاویر منحصر به فردی بود. نقاشیهای داخل این اتاق حضرت مریم، مسیح و صحنهای با حضور یک شاه نوبی، مسیح و میکائیل فرشته مقرب را به تصویر کشیدهاند.
«دنقله کهن» پایتخت مُقُرّه بود یکی از برجستهترین دولتهای آفریقایی قرون وسطی در سودان امروزی که در اواخر قرن ششم به مسیحیت روی آورد.