استرالیا دارای ۳۸ دانشگاه دولتی و ۲ دانشگاه خصوصی بوده که در قالب گروه بندی های مختلف ماننددانشگاه های گروه ۸، دانشگاه های گروه ۲۱ و غیره به ارائه دوره های آموزش عالی می پردازند. یکی از این تقسیم بندی های مهم دانشگاه های گروه هشت، شامل ۸ دانشگاه برتر استرالیا می باشد. به طور کلی تمامی رشته های تحصیلی در دانشگاه های استرالیا ارائه می شوند به گونه ای که رشته هایی از قبیل مهندسی٬ تجارت و بازرگانی در همه دانشگاه ها وجود داشته اما رشته های پزشکی، دندانپزشکی و دیگر رشته های علوم سلامت تنها در برخی دانشگاه ها در اختیار متقاضیان قرار می گیرند. لازم به ذکر است که برخی رشته های منحصر بفرد نیز در دانشگاه ها ارائه می شوند. شرایط ورود به رشته ها یکسان در دانشگاه های مختلف می تواند متفاوت باشد. دانشگاه ها در ایالت های مختلف استرالیا پراکنده اند به طوری که در هر ایالت حداقل یک دانشگاه گروه ۸ و چندین دانشگاه تراز اول دیگر وجود دارد. برخی دانشگاه ها نیز دارای پردیس های اختصاصی خود در ایالت های مختلف می باشند.
دانشگاه های استرالیا از رتبه بالایی در سطح جهانی برخوردار می باشند به گونه ای که برترین دانشگاه های استرالیا در میان ۲۰ دانشگاه جهان و مابقی آن ها در میان ۴۰۰ دانشگاه برتر دنیا قرار می گیرند. هر دانشگاه در ارائه برخی از رشته های تحصیلی سرآمد می باشد، طوری که ممکن است رتبه یک رشته تحصیلی در یک دانشگاه غیر گروه ۸ بسیار بالاتر از همان رشته در دانشگاهی از گروه ۸ باشد. بنابراین نمی توان ادعا نمود که دانشگاه های گروه ۸ در ارائه تمامی رشته های تحصیلی بهترین می باشند. تمامی دانشگاه های استرالیا شهریه دریافت می نمایند که می تواند براساس رشته و مقطع تحصیلی متفاوت باشد. لازم به ذکر است که دانشگاه ها تعدادی بورسیه تحصیلی نیز در اختیار دانشجویان قرار می دهند.
لیست دانشگاه های برتر استرالیا
۱. دانشگاه ملی استرالیا
۲. دانشگاه سیدنی
۳. دانشگاه ملبورن
۴. دانشگاه کوئینزلند
۵. دانشگاه موناش
۶. دانشگاه نیو سوث ویلز
۷. دانشگاه آدلاید
۸. دانشگاه استرالیای غربی
۹. دانشگاه مک کواری
۱۰. دانشگاه سلطنتی فناوری ملبورن - آر ام آی تی
۱۱. دانشگاه فناوری سیدنی - یو تی اس
۱۲. دانشگاه لاتروب
۱۳. دانشگاه فناوری کرتین
۱۴. دانشگاه فناوری کوئینزلند
۱۵. دانشگاه فناوری سوئین برن
۱۶. دانشگاه ولونگونگ
۱۷. دانشگاه کانبرا
۱۸. دانشگاه فلیندرز
۱۹. دانشگاه استرالیای جنوبی
۲۰. دانشگاه نیوکاسل
۲۱. دانشگاه دیکین
۲۲. دانشگاه گریفیث
۲۳. دانشگاه سیدنی غربی
۲۴. دانشگاه جیمز کوک
۲۵. دانشگاه تاسمانیا
۲۶. دانشگاه نیوانگلند
۲۷. دانشگاه چارلز استارت
۲۸. دانشگاه مرداک
۲۹. دانشگاه کاتولیک استرالیا
۳۰. دانشگاه سان شاین کوست
۳۱. دانشگاه سادرن کراس
۳۲. دانشگاه بالارات
۳۳. دانشگاه کوئینزلند مرکزی
۳۴. دانشگاه ادیث کوان
۳۵. دانشگاه کوئینزلند جنوبی
۳۶. دانشگاه چارلز داروین
۳۷. دانشگاه ویکتوریا
۳۸. دانشگاه باند
۳۹. دانشگاه نوتردام
دانشگاه ملی استرالیا Australian National University
دانشگاه ملی استرالیا، یک دانشگاه دولتی در کانبرا پایتخت استرالیا می باشد که در سال ۱۹۴۶ تأسیس و تنها دانشگاهی می باشد که توسط پارلمان استرالیا تشکیل شده است. پردیس اصلی این مرکز علمی در حومه اکتون واقع شده است که علاوه بر چند مؤسسه ملی، شامل ۷ دانشکده آموزشی و پژوهشی نیز می باشد. این دانشگاه در ابتدا به عنوان مؤسسه تحقیقاتی مقطع کارشناسی ارشد فعالیت می نمود اما در سال ۱۹۶۰ و با در اختیار گرفتن کالج دانشگاه کانبرا که در سال ۱۹۲۹ و به عنوان پردیس دانشگاه ملبورن تأسیس شده بود، آموزش خود را در مقاطع کارشناسی نیز آغاز نمود.
این مرکز علمی علاوه بر عضویت در دانشگاه های گروه هشت، از حضور ۶ برنده جایزه نوبل در بین اعضای هیأت علمی و دانش آموختگان خود بهره می برد. لازم به ذکر است که ٪۹۴ تحقیقات صورت گرفته در این دانشگاه از سازمان دولتی تعالی در تحقیقات استرالیا دارای درجه «بالاتر از استاندارد جهانی» می باشند. دانشگاه ملی استرالیا، علاوه بر فضای آموزشی منحصر بفرد با دانشجویان بومی و بین المللی، از محیطی پویا نیز برخوردار است که حضور سالن های آمفی تئاتر، سالن های ورزشی، کلوپ های تفریحی و کافی شاپ های متعدد در ایجاد آن سهم بسزائی دارند.
رتبه بندی
دانشگاه ملی استرالیا رتبه ۱ را در میان دانشگاه های استرالیا به خود اختصاص داده و بهترین دانشگاه نیمکره جنوبی محسوب می شود. علاوه بر این، دانشگاه ملی استرالیا رتبه ۲۲ جهانی را نیز براساس رده بندی QS World University Rankings در سال ۲۰۱۷-۲۰۱۶ از آن خود کرده است.
دانش آموختگان برجسته
دانشگاه ملی استرالیا تاکنون دانش آموختگان برجسته بیشماری را در زمینه های مختلف علمی و هنری معرفی نموده است که از آن بین می توان به ۶ برنده جایزه نوبل اشاره نمود:
- سال ۱۹۴۵ - آقای هاوارد فلوری؛ رشته پزشکی
- سال ۱۹۶۳ - آقای جان اکلز؛ رشته پزشکی
- سال ۱۹۹۴ - آقای جان هارسانای؛ رشته علوم اقتصادی
- سال ۱۹۹۶ - آقای رالف زینکرناگل؛ رشته پزشکی
- سال ۱۹۹۶ - آقای پیتر دوهرتی؛ رشته پزشکی
- سال ۲۰۱۱ - آقای برایان اشمیت؛ رشته نجوم
دانشگاه سیدنی The University of Sydney
این دانشگاه در سال ۱۸۵۰ در شهر سیدنی تأسیس شده است و با رشته های تحصیلی متنوع و بهرهمندی از اساتید و محققان مجرب، دانشجویان زیادی را از سراسر دنیا به خود جذب می نماید. با توجه به موقعیت این دانشگاه در شهر زیبا و مدرن سیدنی، عضویت در دانشگاه های گروه هشت، توان مالی و تحقیقاتی بسیار بالا و نیز قرار گرفتن در میان ۵۰ دانشگاه برتر جهان، این مرکز از لحاظ علمی و اعتباری یکی از بهترین دانشگاه های استرالیا و جهان بوده و دانشجویانی از ۷۰ کشور جهان در آن مشغول به تحصیل و پژوهش هستند. دانشگاه سیدنی دومین دانشگاه بزرگ استرالیا به لحاظ تعداد دانشجو می باشد. تاکنون ۵ نفر از اساتید و فارغ التحصیلان دانشگاه سیدنی موفق به کسب جایزه نوبل در شاخه های مختلف شده اند. دانشگاه سیدنی دارای ۹ پردیس، ۱۲ دانشکده، ۲۰۰ انجمن دانشجویی، ۴۰ کلوپ ورزشی و ۳۲۸ آزمایشگاه فعال می باشد.
پردیس دانشگاه سیدنی یکی از قدیمی ترین پردیس های دانشگاهی در جهان بوده و به لحاظ زیبایی در بین ۱۰ پردیس دانشگاهی برتر دنیا قرار دارد. این دانشگاه همچنین از اعضای دانشگاه های گروه ۲۱، انجمن دانشگاهی APRU، انجمن مؤسسات آموزش عالی جنوب شرق آسیا، مجمع دانشگاه های استرالیا - آفریقا، انجمن دانشگاه های مشترک المنافع و نیز شبکه جهانی دانشگاه ها می باشد. قدیمی ترین روزنامه دانشجویی استرالیا نیز با نام «Honi Soit» در این دانشگاه به چاپ رسیده و در انحصار دانشجویان این دانشگاه می باشد.
رتبه بندی
دانشگاه سیدنی رتبه ۳ را در میان دانشگاه های استرالیا به خود اختصاص داده است و علاوه بر این، رتبه ۴۶ جهانی را نیز براساس رده بندی QS World University Rankings در سال ۲۰۱۷-۲۰۱۶ از آن خود کرده است.
دانش آموختگان برجسته
دانشگاه سیدنی تاکنون دانش آموختگان برجسته بیشماری را در زمینه های مختلف علمی و هنری معرفی نموده است که از آن بین می توان به ۵ برنده جایزه نوبل اشاره نمود:
- سال ۱۹۴۷ - آقای رابرت رابینسون؛ رشته شیمی
- سال ۱۹۶۳ - آقای جان اکلز؛ رشته پزشکی
- سال ۱۹۷۰ - آقای برنارد کاتز؛ رشته پزشکی
- سال ۱۹۷۵ - آقای جان کورنفورث؛ رشته شیمی
- سال ۱۹۹۴ - آقای جان هارسانای؛ رشته علوم اقتصادی
دانشکده ها
- دانشکده کشاورزی، مواد غذایی و منابع طبیعی
- دانشکده معماری و نقشه کشی
- دانشکده هنر
- دانشکده دندانپزشکی
- دانشکده اقتصاد و بازرگانی
- دانشکده آموزش
- دانشکده مهندسی و فناوری اطلاعات
- دانشکده هنرهای زیبا
- دانشکده علوم بهداشتی
- دانشکده حقوق
- دانشکده پزشکی
- دانشکده موسیقی
- دانشکده پرستاری و مامایی
- دانشکده داروسازی
- دانشکده علوم پایه
- دانشکده دامپزشکی
دانشگاه ملبورن The University of Melbourne
دانشگاه ملبورن، در ایالت ویکتوریا در سال ۱۸۵۳ پایه گذاری شده و دومین دانشگاه قدیمی این کشور می باشد. این مرکز علمی بیش از ۱۵۰ سال است که در زمینه های نوآورانه، آموزشی و تحقیقاتی همواره پیشرو بوده است به گونه ای که تحقیقات انجام شده توسط محققان این دانشگاه به ویژه در رشته های حقوق، ارتباطات و پزشکی همیشه در سطح اول دنیا قرار داشته است. دانشگاه ملبورن علاوه بر عضویت دردانشگاه های گروه هشت، از اعضای دانشگاه های گروه ۲۱ و انجمن دانشگاهی APRU نیز می باشد.
همه ساله، دانشجویان زیادی از بیش از ۱۰۰ کشور جهان دانشگاه ملبورن را برای ادامه تحصیل خود انتخاب می نمایند. امکانات رفاهی متفاوت و متعددی چون کلوپ های تفریحی و انجمن های ورزشی نیز برای استفاده دانشجویان در دانشگاه ملبورن وجود دارند. برخی از مراکز رتبهبندی دانشگاه ها، این مرکز علمی را بهترین دانشگاه موجود در کشور استرالیا معرفی می نمایند. همچنین ۴ نفر از نخست وزیران استرالیا و نیز ۵ نفر از فرمانداران این کشور از این دانشگاه فارغ التحصیل شده اند.
رتبه بندی
دانشگاه ملبورن رتبه ۲ را در میان دانشگاه های استرالیا به خود اختصاص داده است و علاوه بر این، رتبه ۴۲ جهانی را نیز براساس رده بندی QS World University Rankings در سال ۲۰۱۷-۲۰۱۶ از آن خود کرده است.
دانش آموختگان برجسته
دانشگاه ملبورن تاکنون دانش آموختگان برجسته بیشماری را در زمینه های مختلف علمی و هنری معرفی نموده است که از آن بین می توان به ۳ برنده جایزه نوبل اشاره نمود:
- سال ۱۹۶۰ - آقای فرانک مک فارلن؛ رشته پزشکی
- سال ۱۹۶۳ - آقای جان اکلز؛ رشته پزشکی
- سال ۲۰۰۹ - خانم الیزابث بلک برن؛ رشته زیست شناسی و پزشکی
دانشکده ها
- دانشکده هنر
- دانشکده طراحی
- دانشکده آموزش و پرورش
- دانشکده مهندسی
- دانشکده محیط زیست
- دانشکده برنامه های شهری
- دانشکده حقوق
- دانشکده مدیریت
- دانشکده بازرگانی
- دانشکده پزشکی، دندانپزشکی و علوم بهداشت
- دانشکده موسیقی
- دانشکده علوم پایه
- دانشکده دامپزشکی
- دانشکده هنر های زیبا
دانشگاه کوئینزلند The University of Queensland
دانشگاه کوئینزلند، پنجمین دانشگاه قدیمی استرالیا بوده که در سال ۱۹۰۹ تأسیس و در شهر بریزبین واقع شده است. این مرکز علمی همواره در توسعه امور تحقیقاتی پیشرو بوده و یکی از ۳ دانشگاه برتر استرالیا در این زمینه به شمار می آید. دانشگاه کوئینزلند در سال ۱۹۹۹ عنوان دانشگاه برتر سال استرالیا را به خود اختصاص داده و تاکنون بیش از ۵۰۰۰ دانشجو را در دوره های مختلف دکترا آموزش داده است. دانشگاه کوئینزلند علاوه بر عضویت در دانشگاه های گروه هشت، از اعضای دانشگاه های گروه ۲۱ نیز می باشد.
دانشجویان بین المللی این دانشگاه از ۱۲۰ کشور دنیا، محیط آموزشی فعال و پویایی را با جاذبه های مختلف فرهنگی بوجود آورده اند. پردیس اصلی دانشگاه کوئینزلند در سنت لوسیا به عنوان یکی از زیباترین پردیس های دانشگاهی در جهان شناخت می شود. لازم به ذکر است که دانش آموختگان دانشگاه کوئینزلند علاوه بر برخورداری از سطح بالای مهارت های حرفه ای و کاری، حقوق دریافتی بالاتری نیز در مقایسه با متوسط دریافتی در استرالیا خواهند داشت.
رتبه بندی
دانشگاه کوئینزلند رتبه ۵ را در میان دانشگاه های استرالیا به خود اختصاص داده است و علاوه بر این، رتبه ۵۱ جهانی را نیز براساس رده بندی QS World University Rankings در سال ۲۰۱۷-۲۰۱۶ از آن خود کرده است.
دانش آموختگان برجسته
دانشگاه کوئینزلند تاکنون دانش آموختگان برجسته بیشماری را در زمینه های مختلف علمی و هنری معرفی نموده است که از آن بین می توان به ۱ برنده جایزه نوبل اشاره نمود:
- سال ۱۹۹۶ - آقای پیتر دوهرتی؛ رشته پزشکی
دانشکده ها
- دانشکده هنر
- دانشکده اقتصاد، تجارت بازرگانی و حقوق
- دانشکده مهندسی، معماری و فناوری اطلاعات
- دانشکده علوم بهداشت
- دانشکده منابع طبیعی، کشاورزی و دامپزشکی
- دانشکده علوم پایه
- دانشکده علوم اجتماعی
مؤسسات تحقیقاتی
- مؤسسه تحقیقات مولکولی و علوم زیستی
- مؤسسه علوم زیست مهندسی و نانوتکنولوژی
- مؤسسه پایداری منابع معدنی
- مؤسسه مطالعات مغزی
- مؤسسه داروهای متابولیکی، ایمونولوژی و سرطان
- مؤسسه تحقیقات اجتماعی