ساعدنیوز
ساعدنیوز

معرفی دانشگاه های برتر کشور هلند

  شنبه، 27 آبان 1396 ID  کد خبر 668
معرفی دانشگاه های برتر کشور هلند
ساعد نیوز: با برترین دانشگاه های کشور هلند و رشته های تحصیلی این دانشگاه ها آشنا شوید.

هلند یکی از کشورهای توسعه یافته و ثروتمند جهان است که دارای جمعیت بزرگ شهرنشین می باشد. تحصیل در هلند برای کسانی که به دنبال تحصیلات بین المللی در مراکز معتبر هستند و در عین حال از دوچرخه سواری و بازدید از مناظر زیبا لذت می برند یک انتخاب ایده آل محسوب می شود.

در هلند بیش از 160 دانشگاه و مرکز تحقیقاتی در زمینه‌های مختلف علمی وجود دارد که با وجود کوچک بودن این کشور در قیاس با وسعت سایر کشورهای اروپایی و شمار دانشگاه‌هایشان، رقم قابل توجهی می‌باشد.

یکی از دلایل انتخاب دانشگاه های هلند برای ادامه تحصیل، می تواند عواملی مانند سطح کیفی بالا در آموزش، نرخ شهریه نسبتاً مناسب و دوره های ارائه شده بسیار به زبان انگلیسی (مردم هلند به تسلط زیاد در زبان انگلیسی به عنوان زبان دوم مشهور هستند) باشد.

قدمت و تعداد دانشجوهای دانشگاه های معروف و قدیمی کشور هلند در جهان :

  • دانشگاه دولتی آمستردام (قدمت: قرن 16 / تعداد دانشجو: 33 هزار نفر)
  • دانشگاه VU آمستردام (قدمت: قرن 18 / تعداد دانشجو: 18 هزار نفر)
  • دانشگاه گرونینگن (قدمت: قرن 16. تعداد دانشجو: 27 هزار نفر)
  • دانشگاه لیدن (قدمت: قرن 15 / تعداد دانشجو: 19 هزار نفر)
  • دانشگاه ماستریخت (قدمت: قرن بیستم / تعداد دانشجو: 11 هزار نفر)
  • دانشگاه رادبود (قدمت: قرن بیستم / تعداد دانشجو: 17 هزار نفر)
  • دانشگاه اراسموس روتردام (قدمت: قرن بیستم / تعداد دانشجو: 20 هزار نفر)
  • دانشگاه تیبورگ (قدمت: قرن بیستم / تعداد دانشجو: 11 هزار نفر)
  • دانشگاه اتوریخت (قدمت: قرن 16 / تعداد دانشجو: 27 هزار نفر)
  • دانشگاه فنی و مهندسی دلف (قدمت " قرن 18 / تعداد دانشجو: 14 هزار نفر)

رشته های تحصیلی در برخی از معروف ترین دانشگاه های کشور هلند:

  • The University of Amsterdamرشته هاي دندانپزشكي، داروسازي، علوم انساني، اقتصاد و بازرگاني، حقوق، علوم پايه و علوم اجتماعي
  •  The Erasmus University  رشته هاي اقتصاد، علوم اجتماعي، حقوق، مديريت، فلسفه، تاريخ، هنر و مديريت بهداشت
  • University Utrecht  رشته هاي تاريخ، زبان، فلسفه، ادبيات، موسيقي، حقوق، اقتصاد، جامعه شناسي، علوم زمين، علوم اجتماعي، علوم پايه و داروسازي
  • Wageningen University كشاورزي، بيوتكنولوژي، صنايع غذايي، بهداشت، دامپزشكي، مديريت، اقتصاد، محيط زيست، علوم زمين و مديريت شهري
  • Delft University of Technology رشته هاي مهندسي شامل؛ برق، كامپيوتر، مكانيك، عمران، هوافضا، كشتي سازي، معماري، صنايع، مواد، شيمي، نفت و علوم پايه
  • The Vrije Universiteit of Amsterdam رشته هاي الهيات، فرهنگ، روانشناسي، علوم اجتماعي، اقتصاد، فيزيك، علوم كامپيوتر، مديريت، حقوق، بهداشت، علوم زمين، شيمي، رياضي، حسابداري و رشته های مربوط به علوم پزشکی
  • Tilburg University رشته هاي اقتصاد، علوم اجتماعي، علوم انساني، حقوق و الهيات
  • Eindhoven University of Technologyرشته هاي مهندسي شامل معماري، مكانيك، برق، كامپيوتر، صنايع، بيومديكال، شيمي، مديريت فناوري، رياضي و علوم پايه
  • The University of Groningen رشته هاي اقتصاد، علوم اجتماعي، علوم انساني، حقوق، الهيات، هنر، فلسفه، علوم پزشكي، رياضي و علوم فضاي
  • The University of Twente نانوتكنولوژي، بيومديكال، فناوري اطلاعات، مكانيك، صنايع، جامعه شناسي، علوم انسانی
  • The University Maastricht هنر، علوم اجتماعي، اقتصاد، مديريت، علوم پزشكي، حقوق و كامپيوتر
  • The University of Leiden زبان و فرهنگ، باستان شناسي، علوم اجتماعي، حقوق، علوم پزشكي، علوم انساني و علوم پايه

 دانشگاه های برتر هلند در رنکینگ جهانی QS در سال 2015 عبارتند از:

1. دانشگاه فناوری دلف (Delft University of Technology (TU Delft

TU Delft به عنوان قدیمی ترین و بزرگترین دانشگاه فنی کشور در سال 1842 تاسیس شده و در آخرین رنکینگ جهانی QS در رتبه 64 جهانی قرار گرفته است. در حال حاضر حدود 19500 دانشجو در رشته های مهندسی، علوم کامپیوتر، ریاضیات، علوم کاربردی و مدیریت فناوری در این دانشگاه مشغول به تحصیل می باشند. در رنکینگ جهانی کیو اس بر اساس رشته TU Delft رتبه ی 15 جهانی را در زمینه مهندسی شیمی به خود اختصاص داد.

2. دانشگاه فناوری آیندهوون Eindhoven University of Technology

دانشگاه فناوری آیندهوون رتبه ی 117 جهانی را دارد و همان طور که نام آن نشان می دهد در رشته های مهندسی و فناوری بسیار شناخته شده است. در حال حاضر در حدود 7100 دانشجو در این دانشگاه تحصیل می کنند. دانشگاه آیندهوون در زمینه های تحقیقاتی بسیار معتبر می باشد و ساختمان دانشگاه در مجاورت چندین شرکت تخصصی تکنولوژی مانند فیلیپس، ASML و DAF واقع شده است و با بسیاری از این شرکت ها ارتباطات نزدیک دارد. همچنین دانشگاه آیندهوون سالانه در حدود 3000 مقاله علمی، 140 مدرک دکترا و 40 اختراع ثبت می کند.

3. دانشگاه اراسموس روتردام Erasmus Universiteit Rotterdam 

 یکی از بزرگ‌ترین مراکز آموزش عالی در هلند است که در سال ۱۹۱۳ میلادی بنیان نهاده شده است. نام این دانشگاه برگرفته از نام دزیدریوس اراسموس، فیلسوف سده پانزدهم میلادی در هلند است که در روتردام زاده شد. فعالیت‌های آموزشی دانشگاه اراسموس بیشتر روی رشته‌های در پیوند با فرهنگ، بهداشت، حقوق، دانش‌های اجتماعی، سیاسی، مدیریت و پزشکی متمرکز است. مرکز پزشکی دانشگاه اراسموس به عنوان یکی از معتبرترین مراکز پزشکی اروپا به شمار می‌آید. پیشینه فعالیت دانشگاه اراسموس گرچه به سال ۱۹۱۳ بازمی‌گردد ولی دانشگاه به فرم کنونی‌اش در سال ۱۹۷۳ سازماندهی شده است. این دانشگاه در بروکسل نیز دارای شعبه‌ای است.

4. دانشگاه لیدن Leiden University

دانشگاه لیدن به عنوان قدیمی ترین دانشگاه هلند توسط ویلیام اول در سال 1575 تاسیس شد و در رتبه ی 95 جهانی قرار دارد. حدود 23000 دانشجو در رشته های مختلف از مقطع کارشناسی تا دکترا در این دانشگاه تحصیل می کنند. دانشگاه لیدن بیش از 40 موسسه ی تحقیقاتی را در خود جای می دهد و ارتباطات نزدیکی با کشور ها و افراد تاثیر گذار بین المللی مثل جان آدامز رییس جمهور سابق آمریکا، 2 تن از فرماندهان پیمان ناتو و 16 نفر از برندگان جایزه ی نوبل داشته است.

5.دانشگاه تلبورگ Tilburg University

یکی از دانشگاه های نامدار در کشور هلند می باشد. در این دانشگاه نزدیک به 13 هزار دانشجو در حال تحصیل می باشند که از این تعداد 6.700 نفر در مقطع لیسانس و نزدیک به 4.600 نفر در مقطع فوق لیسانس می باشند. در این دانشگاه در حدود 1.700 دانشجوی خارجی در حال تحصیل هستند. این دانشگاه در حال حاضر 272 نفر دانشجوی دکتری دارد که 46% آنها غیر هلندی ( دانشجوی بین المللی) هستند. دانشگاه تلبورگ دارای 4 دانشکده مشهور می باشد : دانشکده حقوق، اقتصاد و مدیریت، دانشکده علوم اجتماعی، دانشکده هنر، دانشکده پزشکی و علوم سلامت.

6. دانشگاه ماستریخت (Maastricht University)

یکی از برترین دانشگاه های هلند است که در سال ۱۹۷۶ میلادی در شهر ماستریخت بنیانگذاری شده است. دانشگاه ماستریخت یکی از دانشگاه های دولتی این کشور است. این دانشگاه حدود ۱۵۰۰۰ دانشجو دارد که با داشتن بیش از ۴۷% دانشجوی خارجی از بیش از ۱۰۰ ملیت مختلف یکی از دانشگاه های بین المللی هلند شناخته می شود. این دانشگاه در رتبه بندی وزارت علوم ایران در ردیف دانشگاه هایممتاز قرار گرفته است. بسیاری از رشته های تحصیلی دانشگاه ماستریخت به زبان انگلیسی نیز ارائه میشوند. رتبه و رنکینگ دانشگاه ماستریخت هلند در سال 2016 ، 232 بود. دانشگاه ماستریخت ۶ دانشکده دارد که در تمام زمینه های تحصیلی دانشجو میپذیرد، دانشکده هنر و علوم اجتماعی، دانشکده بهداشت، پزشکی و علوم زندگی، دانشکده علوم تجربی و علوم انسانی، دانشکده حقوق، دانشکده روانشناسی و علوم اعصاب، دانشکده تجارت و اقتصاد. از رشته های معروف این دانشگاه، بازیگری، روابط بین الملل، حسابداری، اقتصاد، بیوشیمی، بانکداری، پزشکی و تجارت بین الملل می باشد. در صورتیکه دانشجو اهل یکی از کشورهای اروپایی نباشد میزان شهریه پرداختی وی بر اساس عوامل دیگری که ذکر شد مبلغی بین ۷۰۰۰ تا ۱۶۰۰۰ یورو در سال خواهد بود. در مورد هزینه های زندگی نیز باید گفت به طور متوسط یک دانشجو در هلند بین ۷۰۰ تا ۱۰۰۰ یورو ماهیانه برای زندگی می پردازد.

7. دانشگاه آمستردام University of Amsterdam

بزرگترین دانشگاه هلند، دانشگاه آمستردام است که در رتبه 55 جهانی و 15 اروپا قرار دارد و حدود 31000 دانشجو در حال حاضر در این دانشگاه تحصیل می کنند. این دانشگاه در سال 1632 تاسیس شد و سومین دانشگاه قدیمی هلند محسوب می شود. دانشگاه آمستردام در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد طیف گسترده ای از رشته های تحصیلی را برای متقاضیان ارائه می دهد همچنین برای دانشجویان بین المللی که خواهان تحصیل در هلند به زبان انگلیسی هستند دوره های متنوعی عموماٌ در مقطع کارشناسی ارشد ارائه می شود.

8. دانشگاه گرونینگن   University of Groningen

پنجمین دانشگاه برتر هلند دانشگاه خرونینگن است که مطابق رنکینگ جهانی QS رتبه ی 100 جهانی را دارد. این دانشگاه در سال 1614 تاسیس شده است و یکی از دانشگاه های قدیمی هلند محسوب می شود که سابقه زیادی از اولین ها را دارد مانند: اولین دانشجوی زن کشور، اولین استاد زن، اولین فضانورد هلندی و اولین رئيس بانک مرکزی اروپا. دانشگاه گرونیگن همچنین یک انتخاب محبوب برای دانشجویان بین المللی است که برای تحصیل در هلند به این کشور سفر می کنند.

9. دانشگاه رادبوند Radbound University

این دانشگاه در سال 1923 تاسیس و در واقع یکی از قدیمی ترین دانشگاه های  هلند می باشد. دانشگاه رادبوند دارای هفت دانشکده  و بیش از 19.000 دانشجو است. در این دانشگاه رشته های مختلف تحصیلی بخصوص در مقطع لیسانس وجود دارد که از جمله آنها زبان شناسی و ارتباطات ،مطالعات تاریخی ، مطالعات ادبی، هنر و فرهنگ بصری ، فلسفه ،علوم رفتاری ، هوش مصنوعی، علوم اجتماعی و فرهنگی و... می باشد. این دانشگاه حمایت مالی خوبی از دانشجویان دارد. بورسیه تحصیلی Radboud به صورت نقدی به دانشجو پرداخت نمی شود بلکه در قالب کمک هزینه تحصیلی و تخفیف در شهریه ارائه می شود. دانشجویانی که موفق به دریافت این بورسیه می شوند می توانند شهریه مربوط به دانشجویان اروپایی را بپردازند به این صورت که شهریه دانشگاه به صورت عادی 9.570 تا 10.537 یورو در سال می باشد ولی شهریه سالیانه برای دانشجویان خارجی بورسیه شده 1906 یورو است (برابر با شهریه دانشجویان هلندی).همچنین دانشگاه رادبود مبلغ 700 یورو را برای هزینه ویزا، اخذ اقامت و بیمه درمانی دانشجویان پرداخت می کند.

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
عرض ارادت فریبا نادری به امام خمینی(ره): مرد بزرگ جایت خالی است در میان مردمان سرزمینِ نور؛ ممنون که این انقلاب رو برایمان رقم زدی+ عکس (160 نظر) (فیلم) نظر رهبر معظم انقلاب درباره تخت جمشید / افتخاری ندارد، خدا می‌داند چقدر بیگناه مقابل تخت طاغوت‌های زمان به قتل می‌رسیدند ... (89 نظر) سحر زکریا: بهنوش بختیاری نخود هر آشه در حد من نیست که بخوام باهاش دهن به دهن بشم! خانم بختیاری در بین همکاران جوک هستن!+فیلم (83 نظر) (فیلم) مصاحبه با دختری که با پوشش متفاوت از رهبر انقلاب در غرفه‌اش استقبال کرد / هیچ گونه صحبتی درباره پوشش و حجاب من نشد (68 نظر) الهام حمیدی: من مجبورم با سیلی صورتم را سرخ نگه دارم، ترجیح می‌دهم چهره‌ام همان الهام همیشه باشد تا یک چهره عمل شده تغییر یافته (49 نظر) مهراوه شریفی نیا، بازیگر سریال کیمیا با پوششی متفاوت و با گوشواره هایی با طرح انگور در شبکه تلویزیونی افغانستان حضور یافت+ویدیو/ تعریف و تمجید خانم بازیگر از مهمان نوازی مردم در کابل (44 نظر) فریبا نادری خطاب به صدف طاهریان: اگر نخواهند به تو پیشنهاد بی‌شرمانه بدهند پس باید به کی بدهند؟ والا من روم نمیشه حتما نباید اسم بدکاره روت باشه که+فیلم (40 نظر) ژیلا صادقی: من زنی هستم، آزاد/ در فطرت من حیا نهاده شده/می‌دانم از کجا باید شروع کنم و کجا می‌شود رها شد (39 نظر) پزشکیان: اکثر یارانه‌ها به کسانی می‌رسد که احتیاجی به آن ندارند (38 نظر) سوگل طهماسبی بازیگر سریال کیمیا: بازیگران زنی که حیا و حجاب دارند در سینما جایی ندارند (37 نظر) علی دایی: دکترها گفته بودند شاید زیر عمل زنده نمانم، میتوانستم همه جای دنیا زندگی کنم اما همه درآمدم را در ایران سرمایه‌گذاری کردم...+عکس (37 نظر) عاشقانه های مازیار لرستانی با مهری خانم: دختر بابا صفورا عضو جدید به خانواده من اضافه شد، آن کس که می خندد هنوز آن خبر مخوف را نشنیده است!+فیلم (35 نظر) نعیمه نظام دوست: با رنو افتادیم دنبال آقای عابدزاده سر یه چهارراه پیچیدیم جلوش محل نذاشت رفتم گفتم وایسا من هنرمند مملکتم گفت نه و رفت برگشتم خونه عکساشو جِر و واجِر کردم +ویدئو (35 نظر) امام جمعه پردیسان: از رهبری تقاضا دارم اجازه ساخت بمب اتم را صادر کنند +فیلم (34 نظر) جورجینا: رونالدو یک پدر فوق‌العاده و بهترین همسر است اما آشپزی نمیکند ما یک آشپز داریم اما بعضی اوقات خودم غذا درست میکنم در عربستان سقف خانه ها...+عکس (33 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
رئیس سازمان صدا و سیما: خودم شخصاً با فردوسی‌پور صحبت کردم اما تمایلی به بازگشت نداشت!
یکی از اعضای سابق تیم ملی: من در ورزشگاه بودم ولی گل خداداد عزیزی به استرالیا را ندیدم!
ربات‌های بامزه و کیوت به زودی جایگزین حیوانات خانگی می‌شوند؟
امید عالیشاه برای جراحی به ایران برمیگردد/ پزشک پرسپولیس تکلیف را روشن کرد!
فال شمع روزانه امروز جمعه 9 آذر 1403
فال قهوه با نشان روز جمعه 9 آذر ماه 1403
رهبر معظم انقلاب پاسخ می‌دهند؛ حکم شرعی کار کردن در کاباره و کارخانه کنسرو خوک
فال روزانه امروز جمعه 9 آذر ماه 1403
خبر خوش؛ حقوق این افراد 30 درصد افزایش می‌یابد
چه موضوعاتی در دستورکار گفتگوهای ایران و اروپا قرار دارد؟
وزیر خارجۀ انگلیس: حکم بازداشت نتانیاهو را خواهم گرفت
گرامی: مریض بودم اما گل زدم!
برنامه «ثریا» از کنداکتور شبکه یک حذف شد!
فال ابجد روزانه جمعه 9 آذر 1403
مذاکرات ایران با اروپای منهای آمریکا به نتیجه نمی‌رسد؛ اروپا توان رفع تحریم‌های ایران را ندارد
منتخب روز   
(ویدئو) بهنوش بختیاری: از بی‌پولی رفتم واسه تبلیغ عطر/ حدیث میرامینی: عطرش لیز بود؟ ربات‌های بامزه و کیوت به زودی جایگزین حیوانات خانگی می‌شوند؟ (ویدئو) نوستالژی شب‌های برره با بهنوش بختیاری و مهران مدیری/ تو هم خوب بلدی از خودت حرفهای عشقولانه در وکنیا😃 سرشناسترین دختر شاه قاجار در روز عروسی با لباس و تاج مدرن و بسیار شیک/ باورتون میشه 150 سال پیش واسه عروسی ساقدوش داشتن اونم با لباس‌های مخصوص؟ احسان علیخانی خطاب به جومونگ: به سوسانو حسادت نکن! من اصلا این سریال را ندیدم/ ایرانی ها جرعت ندارند مثل جومونگ دوتا زن بگیرند+فیلم (ویدئو) با خنده‌دارترین سکانس «در حاشیه»، امروزت رو شاد کن😁/ جواد رضویان: بالقوه شی شی هست؟/ سیامک انصاری: مال چراغ قوه هستش آتش سوزی یک انبار در محله خاوران مهار شد + ویدئو مفاخر ورزشی ایران/ حسین رضازاده از تولد و ورزش تا سیاست و رد پیشنهاد تغییر تابعیت گشت و گذاری در تنها کوچه‌ی دو طبقه‌ی جهان در کاشان/ خاص‌ترین کوچه‌ای که نظیرش در هیچ جای جهان وجود ندارد تهران گردی / معرفی 21 مرکز تفریحی و مهیج تهران پایتخت سلامی: آتش‌بس، شکستی خفت‌بار برای رژیم صهیونی است دعا و نیایش؛ بخش 1/ اجابت خواسته‌ها با دعای اسم اعظم امام علی (ع) که از حضرت خضر آموخت