وجود دانشگاه های بسیار عالی، هزینه زندگی پایین، فرصت حضور یافتن در کشورهای خاص ( آفریقا، خاورمیانه ) و آشنا شدن با فرهنگ های مردم مدیترانه ای از علل ادامه تحصیل در کشور مصر می باشد. موضوع هزینه زندگی بسیار پایین یکی از عوامل بسیار مهم جهت تحصیل دانشجویان در کشور مصر بوده است. شهر cario بالاترین رتبه را در سال 2012 به دلیل فارغ التحصیل شدن بهترین دانشجویان از دانشگاه های این شهر کسب کرد. ناگفته نماند که این شهر با شهر مکزیک رقابت های نزدیکی داشت. به دلیل اینکه هزینه زندگی پایین بسیار مورد توجه افراد بود، لذا دانشجویان مصر را برای تحصیل و به عنوان مقصد خود انتخاب کردند، چرا که این کشور تعداد پنج دانشگاه برتر جهان را در خود جای داده است.
دولت مصر، بهترین امکانات آموزشی را برای این کشور در نظر گرفته است و برنامه های آموزشی بسیاری را برای دانشجویان بین المللی طراحی کرده است. در حال حاضر کشور مصر دارای دو دانشگاه دولتی ( با دو میلیون دانشجو ) و 23 دانشگاه خصوصی ( 60000 دانشجو ) می باشد که تعداد 5 تا از این دانشگاه ها ( در سال 15/2014 ) در زمره عالی ترین دانشگاه ها قرار گرفتند. باید بدانید که دانشگاه های Cario در رتبه 360 جهان قرار دارند. دانشگاه های شهر cario، دانشگاه هایی با اسامی : Ain shams, Al Azhar, Alexandria خواهند بود. از دیگر دانشگاه هایی که بخشی از خصوصیات دانشگاه های کاریو را در خود جای داده است اما در رتبه بندی دانشگاه های جهان قرار نگرفته است، دانشگاه بریتانیایی در مصر خواهد بود که در منطقه EL-Shorouk واقع شده است و حدود 50 کیلومتر تا مرکز شهر کاریو فاصله دارد. همانند دانشگاه های آمریکایی واقع در شهر کاریو، زبان تحصیل و تدریس در این دانشگاه انگلیسی خواهد بود. باید بدانید که دانشگاه Technische در برلین قصد افتتاح دیگر شعب خود در پایتخت کشور مصر را در سر دارد.
معرفی دانشگاه های برتر کشور مصر
دانشگاه الازهر
دانشگاه الازهر، که در بین سالهای ۹۷۰ تا ۹۷۲ به عنوان یک دانشگاه در شهر قاهره مصر پایهگذاری شد، مرکز اصلی ادبیات عربی و علوم اسلامی اهل تسنن در جهان است. این دانشگاه، بزرگترین مؤسسه دینی، علمی، اسلامی در جهان و سومین و قدیمیترین دانشگاه در جهان بعد از دو دانشگاه الزیتونة و القرویین است. جامع الأزهر مهمترین دانشگاه مصر است. محمد العربی فرمانده خلیفه فاطمی عبدالحمید بن محمد علی فاطمی در ابتدای دولت فاطمیه آن را تأسیس نمود.
همچنین خلیفه المعزالدین الله الفاطمی دومین خلیفه دولت فاطمیه اولین نماز جمعه رمضان سال ۳۶۱ هجری مصادف با ۹۷۲ میلادی را در آن اقامه و آن را بعنوان دانشگاه رسمی دولت جدید مصر نامگذاری نمود. ساختمان اداری شامل دو مجموعه دانشکده ویژه پسران و دختران است که در گروه پسران چهارده دانشکده در رشتههای علوم انسانی، پزشکی، کشاورزی و فنی و مهندسی فعالیت میکند و پنج دانشکده نیز در رشتههای علوم انسانی و پزشکی ویژه دختران است. این دانشگاه هم اکنون بیش از ۱۲۰ هزار دانشجو دارد که همه ساله نزدیک به بیست هزار نفر از آنان در مقاطع لیسانس، فوق لیسانس و دکتری از آن فارغالتحصیل میشوند.این مرکز در ابتدا دانشگاه قاهره نامیده میشد و بعداً به الازهر تغییر داده شد.
دانشگاه اسکندریه
دانشگاه اسکندریه (به مصری جدید: جامعة اسكندريه) یکی از دانشگاههای معتبر مصر است که در شهر ساحلی اسکندریه واقع شدهاست. این دانشگاه در سال ۱۹۳۸ (میلادی) به ریاست هند محمد ممدوح حنفی تاسیس شد.
دانشگاه آمریکایی قاهره
دانشگاه آمریکایی قاهره (به انگلیسی: American University in Cairo)، دانشگاهی آمریکایی است که در سال ۱۹۱۹ میلادی در شهر قاهره مصر تاسیس شد. این دانشگاه ۵۳۲۲ دانشجو، و دروس دانشگاهی در این دانشگاه به زبانهای انگلیسی تدریس میشوند.
دانشگاه حلوان
دانشگاه حلوان (انگلیسی: Helwan University) دانشگاه بزرگی در حلوان، مصر است. حلوان بخشی از قاهره بزرگ است. این دانشگاه دولتی در ماه جولای 26, 1975 در ریاست این دانشگاه، دکتر یاسر ساکر قرار دارد. اعضای هیئت علمی این دانشگاه دواتی 4088 نفر است و امروزه 103305 دانشجو، مشغول تحصیل در دانشگاه حلوان می باشند.