ساعدنیوز
درباره ما
ساعدنیوز
ساعدنیوز

بیوگرافی پروفسور مجید سمیعی پزشک و جراح ایرانی

  سه شنبه، 11 آبان 1400   زمان مطالعه 7 دقیقه
بیوگرافی پروفسور مجید سمیعی پزشک و جراح ایرانی
پروفسور مجید سمیعی ریاست و عضویت در گروه بنیانگذاری بسیاری از جوامع و موسسات بین المللی را بر عهده داشته اند.

مجید سمیعی (زاده ۲۹ خرداد ۱۳۱۶ در شهر تهران از خاندان سمیعی) پزشک و جراح مغز و اعصاب ایرانی است. او در حال حاضر ریاست بیمارستان خصوصی علوم عصبی هانوفر در آلمان را بر عهده دارد که خود بنیان گذار آن بوده است.

مجید سمیعی

سال های آغازین زندگی و تحصیلات

مجید سمیعی از خانواده ای رشتی (خاندان سمیعی) و در شهر تهران زاده شد. پس از عزیمت خانواده از تهران به رشت و اقامت در محله تلفنخانه (بحرالعلوم) وی تحصیلات ابتدایی را در این شهر و دوره متوسطه را در دبیرستان شاهپور رشت به پایان رسانید. و سپس عازم آلمان گردید. رشته های زیست شناسی و پزشکی را در دانشگاه یوهانس گوتنبرگ شهر ماینتس به پایان رسانید و سپس دورهٔ تخصص جراحی مغز و اعصاب را زیر نظر کورت شورمن شروع کرد و در سال ۱۳۴۹ به اخذ درجهٔ تخصص در این رشته نایل آمد. وی کار علمی را با سمت استادیاری و معاونت بیمارستان جراحی مغز و اعصاب آغاز کرد. پس از چندی سرپرستی بخش جراحی مغز و اعصاب اطفال را به عهده گرفت. در سال ۱۳۵۱ به اخذ درجهٔ استادی جراحی مغز و اعصاب از دانشگاه یوهانس گوتنبرگ نایل گردید.در سال ۱۳۵۰ اولین دوره از دوران آموزشی جراحی میکروسکوپی را آغاز کرد و در سال ۱۳۵۶ نخستین آزمایشگاه تمرین جراحی میکروسکوپی آلمان را با کمک بنیاد فولکس واگن تأسیس نمود. در سال ۱۳۵۶، ریاست بیمارستان جراحی مغز و اعصاب را در شهر هانوفر به عهده گرفت در همین سال، کرسی جراحی مغز و اعصاب در دانشگاه لیدن هلند به وی اعطا شد و در سال ۱۳۶۶ دانشگاه ماینتس تصدی کرسی جراحی مغز و اعصاب را به وی پیشنهاد کرد. در سال ۱۳۶۷ با قبول تصدی کرسی جراحی مغز و اعصاب در دانشگاه هانوفر به کار پرداخت. از سال ۱۳۶۷ تا ۱۳۷۱ ریاست انجمن بین المللی قاعدهٔ جمجمه را به عهده داشت و در سال ۱۳۷۱ به ریاست فدراسیون جهانی انجمنهای قاعدهٔ جمجمه انتخاب شد.

ازدواج مجید سمیعی

پروفسور سمیعی در سنین نوجوانی به دختر عمویش، مهشید سمیعی، علاقه مند شده و نهایتا در سن 24 سالگی با وی ازدواج کرد. آن ها در حال حاضر در هانوفر آلمان زندگی می کنند. حاصل ازدواج آن ها دو فرزند دختر و پسر است. دختر ایشان امیره و پسرشان امیر نام دارد. امیره در رشته اقتصاد درس خوانده و امیر نیز مانند پدر جراح مغز و اعصاب است. او از سن 31 سالگی به درجه استادی در دانشگاه هانوفر رسیده است. او هم اکنون در کنار پدر، مرکز علوم و اعصاب شهر هانوفر را مدیریت می کند.

فعالیت های حرفه ای مجید سمیعی

همان طور که گفتیم پروفسور سمیعی در سن 34 سالگی به درجه استادی در رشته جراحی مغز و اعصاب نائل شد. در همین زمان بود که دانشگاه شهید بهشتی از پروفسور مجید سمیعی درخواست کرد که مدیر گروه جراحی مغز و اعصاب در این دانشگاه شود؛ اما وی به دلیل مشغله کاری و تحقیقات علمی در آلمان، این پیشنهاد را رد کرد. چند سال بعد وی رئیس بیمارستان نورداشتات هانوفر شد و تا 23 سال در این سمت باقی ماند. در سال 1358 اولین دوره آموزشی جراحی قاعده جمجمه در دنیا با روش ابداعی پروفسور سمیعی در آلمان برگزار شد. علاوه بر آن، پروفسور سمیعی صدها دوره آموزشی را در نقاط مختلف دنیا و از جمله ایران برگزار کرده است. او بارها از سوی دانشگاه های مختلف دنیا برای تصدی ریاست دپارتمان های مغز و اعصاب دعوت شده اما هیچ کدام از این پیشنهادها را قبول نکرده است. در سال 2000 پروفسور سمیعی یک موسسه تخصصی بین المللی در زمینه علوم اعصاب را در شهر هانوفر بنا کرد. ساختمان این موسسه ظاهری شبیه به مغز انسان دارد که به همین دلیل نیز از شهرت بالایی برخوردار است. این موسسه در حال حاضر تحت نظارت پروفسور سمیعی و با همکاری امیر سمیعی مدیریت می شود. وی از سال 2004 تاکنون ریاست موسسه مغز و اعصاب کشور چین را نیز بر عهده دارد که طبق آن در هر سال دوره های آموزشی جراحی مغز را برگزار می کند. در همین سال ریاست بخش جراحی مغز و اعصاب در بیمارستان میلاد تهران نیز به پروفسور سمیعی پیشنهاد شد که آن را پذیرفته و خدمات بسیار ارزنده ای از آن زمان تاکنون برای این بیمارستان انجام داده است. وی این مرکز را به یکی از مراکز پیشرفته مغز و اعصاب در دنیا تبدیل کرده است. علاوه بر این ها، پروفسور سمیعی از سال 1387 ساخت یک بیمارستان فوق تخصصی را در رشت آغاز کرده است که در زمینه علوم مغز و اعصاب با دانشگاه شهر هانوفر همکاری های گسترده خواهد داشت. وی اعلام کرده است که در این بیمارستان تحقیقات علمی نیز صورت گرفته و قرار است که به یکی از پیشرفته ترین مراکز درمانی در کشور ما تبدیل شود. در سال 1391 ایده ای از جانب دکتر سمیعی مطرح شد که طبق آن تمام فرهیختگان مطرح استان گیلان از سراسر جهان یک مرکز تحقیقاتی علمی و فرهنگی برای تربیت جوانان راه اندازی کنند. در سال 1393 در شهر رشت، ساخت بزرگترین مرکز سرطان شناسی خاورمیانه توسط مجید سمیعی آغاز شد. در همین سال شهردار رشت اولین کلید طلایی این شهر را به پروفسور سمیعی اهدا کرد تا قدری از خدمات ارزنده وی در این شهر جبران شود. در حال حاضر بزرگترین مرکز جراحی مغز و اعصاب دنیا در شهر تهران با نظارت وی در حال ساخت است. این مرکز پیشرفته ترین مرکز در نوع خود در تمام دنیا است. شرط پروفسور برای همکاری در این پروژه این بوده است که این مرکز باید کاملا خیریه باشد. بنابراین به هیچ ارگان یا سازمانی وابسته نیست؛ بلکه به شکل یک بنیاد خیریه مدیریت می شود. پروفسور سمیعی زمانی اعلام کرد که در کشورهای آفریقایی مرگ و میر ناشی از بیماری های مغزی آمار بسیار تاسف باری دارد. به همین دلیل وی طرح آفریقا صد را پیشنهاد کرد که طبقه آن صد جراح آفریقایی زیر نظر پروفسور سمیعی آموزش دیده و به کشورهایشان باز می گشتند. این طرح با استقبال جهانی مواجه شد. در سال 2013 جایزه حلقه لایبنیتز هانوفر به پاس آموزش این 100 جراح آفریقایی به پروفسور سمیعی اهدا شد.

مجید سمیعی

مجید سمیعی در بنیاد فرهنگ و علم گیلان

در دی ماه ۱۳۹۱ مجید سمیعی وعده داد بنیاد فرهنگ و علم گیلان در رشت تشکیل شود این بنیاد با حضور فرهیختگان و دانشمندان گیلانی سراسر جهان در رشت راه اندازی می شود. تأسیس بنیاد فرهنگ و علم، امکان تحقیقات علمی و فرهنگی را فراهم می کند و برای فعالیت های علمی جوانان گیلانی است که با کمک اساتید کشور و استان گیلان اداره می شود. سمیعی راه اندازی این بنیاد کمک و حمایت استاندار، نمایندگان مجلس و نماینده ولی فقیه استان گیلان را لازم و ضروری دانست. این بنیاد تاکنون راه اندازی نگردیده است.

آثار و افتخارات مجید سمیعی

پروفسور سمیعی صدها مدال، مدرک افتخاری، عضویت، بنیان گذاری و ریاست ده ها مرکز تحقیقاتی و درمانی را در سراسر دنیا بر عهده دارد. او بیش از 12000 بیمار با عمل های موفقیت آمیز داشته است. نزدیک به 1000 جراح را تربیت کرده و 17 جلد کتاب نوشته است. تعداد مقالات علمی وی نیز به بیش از 500 عدد می رسد. جوایز بسیار زیادی از جانب دانشگاه ها و مراکز علمی مختلف در سراسر دنیا به وی اعطا شده است که در زیر به تعدادی از آن ها اشاره می کنیم.

  • نشان خدمت درجه 1 کشور آلمان
  • ریاست افتخاری فدراسیون جهانی مغز و اعصاب
  • جایزه دوستی جمهوری خلق چین
  • نشان عالی افتخاری دولت چین در سال 1386
  • جایزه ی علمی ایالت نیدرزاکسن آلمان
  • مدال انجمن اعصاب و جراحی آمریکا
  • جایزه گلدن نورون
  • جایزه بهترین جراح مغز و اعصاب جهان در سال های 2013 و 2014 میلادی
  • دکتری افتخاری دانشگاه تهران در سال 1390

پروفسور سمیعی در حال حاضر از شغل خود در دانشگاه بازنشسته شده است و تنها به کارهای مدیریتی از جمله مدیریت موسسه INI آلمان، موسسه تحقیقات مغز و اعصاب چین و ریاست افتخاری فدراسیون جهانی جوامع مغز و اعصاب (WFNS) و ریاست بنیاد نوروبیون را بر عهده دارد.


1 دیدگاه


  دیدگاه ها
با سلام نبی رضایی هستم‌
2 سال پیش

۲۶ سالمه کيست سر دارم ۱۲تا دکتر رفتم دارو واسم نوشتن و فراموشی زیاد دارم محبت کنید راهنمایی کنید ممنون میشم
پربحث های هفته   
آیا دعوت‌نشدن علی دایی از پیش طراحی شده بود؟ / کریم باقری به علی دایی پشت نکرد؛ عدم حضور به نشانه اعتراض (2 نظر) تصاویر غم‌انگیز از بغض و اشک جمیله علم‌الهدی برای همسرش سیدابراهیم رئیسی (1 نظر) حمله تند مایلی‌کهن به دایی: از انتقاد به پول‌پرستی تا کنایه به شخصیت و رفتار (1 نظر) از پرده سینما تا مجمع عمومی حزب موتلفه؛ حسام نواب صفوی کجای ماجراست؟+عکس (1 نظر) بازیگوشی پسر ایلان ماسک و واکنش جالب ترامپ؛ یه ای کاش می‌تونستم یه نیشگون ازت بگیرمِ خاصی توی نگاه ترامپ هست+ویدیو (1 نظر) پوستر جدید سایت رهبری چشم‌ها را به خود جلب کرد؛ ادا کردن حق مطلب با این لقب برای سردار سلیمانی +عکس (1 نظر) (ویدئو) بابک زنجانی مفسد اقتصادی معروف کجاست؟ (1 نظر) قاب تاریخ روز؛ 11 دی/ از احساسی‌ترین عکسی که موجب خودکشی عکاسش شد تا تصویری از فرح و جیمی کارتر بازو به بازوی هم (1 نظر) دختر صدام حسین در رویای بازگشت به عرصه قدرت در عراق؟! (1 نظر) (عکس) سید مجید حسینی فعال سیاسی نزدیک به قالیباف در شورای عالی رفاه به ریاست پزشکیان (1 نظر) فال قهوه با نشان روز یکشنبه 16 دی ماه 1403/ خبرهای خوشی که مدتها منتظرش بودید به شما می رسد (1 نظر) مدیران دولتی به شعور ملت توهین نکنند! / چرا دلار گران شد؟ (1 نظر) (ویدئو)شوکه شدن بهرنگ علوی از دیدن وضعیت داغون ماشینش در شب!/ شکستن این طلسم بستگی به خودت داره، نیمه شب منتظرتم! (1 نظر) آیت الله علم‌الهدی: جوانان پای اسلام و انقلاب نمی‌ایستند اگر ... (1 نظر) پشت پرده رویداد تلخ دیپلماتیک در لبنان: آن چمدان ها چرا باز شد؟ (1 نظر)
تیتر امروز   
فال قهوه با نشان روز سه شنبه 18 دی ماه 1403/ خیر و نعمت بیش از حد در راه است
فال شمع روزانه امروز سه شنبه 18 دی ماه 1403/ هدف در چند قدمی شماست، آرام بگیرید!
فال ابجد روزانه سه شنبه 18 دی 1403 / مژده فرصتی در راه است از دست نده
فال روزانه امروز سه شنبه 18 دی ماه 1403/ بهمن ماهی ها خیلی مراقب باشند!
فال انبیاء روزانه سه شنبه 18 دی 1403 / اسفند ماهی ها توجه با این کار به تو منفعت میرسد
سقوط آسانسور در تبریز حادثه تلخی را برای مرد 50 ساله تبریزی رقم زد
غلامی: خادمی عتبات و عالیات افتخار بزرگی است
احمد الشرع پشت ایران درآمد؟
فال حافظ با تفسیر امروز سه شنبه 18 دی 1403+فیلم / اگر در شک و تردید هستید این کار را کنید
بیش از سه تن  مواد مخدر در آذربایجان شرقی کشف شد/امنیت کشور را مدیون 4000 شهید و 14 جانباز فراجا هستیم
علیرضا بیرانوند صحیح و سالم درکنار خانواده/ نمی دانم منبع این اخبار کجاست و...
رهایی 9 هم استانی آذربایجان شرقی از چنگال مرگ خاموش
واژگونی مرگبار پراید در شندآباد
اهدای حکم سفیر صلح به حجت الاسلام سید حسین علوی + تصاویر
راه حل جنجالی یک چهره مشهور حوزوی برای حل مشکل تورم: به جای پول از طلا و نقره استفاده کنیم!
منتخب روز   
خلاقیت خاص و باورنکردنی هنرمند ایرانی در محله‌های قدیمی شیراز غوغا به پا کرد خر واقعی شرک مرد؛ پایان یک عصر برای دانکی محبوب و خاطرات شرک+ عکس با کودکی که از جمع فراریه چه میکنین؟ به زور مجبورش میکنین که با بقیه ارتباط برقرار کنه؟ معماری خیره‌کننده تبریز و آذربایجان؛ آناهیتا درگاهی شیفته این بنای باشکوه و بی‌نظیر شد+ عکس انتقاد تند و تیز ویدا جوان از منتقدین و رسانه‌های رشوه‌گیر و بی‌وجدان/ چاه بر سر راهتون می‌کنید! (ویدئو) محمدرضا شریفی‌نیا و آیفون 16 جنجالی؛ ماجرای جایزه عجیب چیست؟ تصویرسازی میهمانی مجلل شاه هخامنشی براساس کتیبه ها و حکاکی ها/ چه غذاهایی! عجب چیدمانی! (ویدئو) کامنت احساسی نعیمه نظام‌دوست برای جدیدترین موزیک ویدئوی جذاب عمو پورنگ+ عکس (ویدئو) مستند حیات وحش/ نبرد ترسناک شیر و اسب آبی/ هرگز تسلیم نشو! امروز 17 دی؛ صحنه عاشقانه ای از بارش برف سنگین در شمشک تهران / خیلی وقت بود منتظر همچین برفی بودیم؛ خدایا شکرت😍+ ویدئو (ویدئو) مستند حیات وحش/ مادر جان داری رخت میشوری یا بچه تربیت میکنی؟/ دلم کباب شد براش😔 عکس روز/ تغییر چهره چشم‌‌نواز شیده معاونی مجری محبوب دهه شصتی‌ها بعد از 31 سال در 52 سالگی
آخرین ویدیو ها