به گزارش سایت خبری ساعد نیوز،کسب و فراگیری مهارت های زندگی ضروری است، زیرا آنها فرزند شما را برای تطبیق و سازگاری با محیط همیشه در حال تغییر و همچنین روبرویی با چالش های روزانه آماده می کنند. به همین سبب آموزش و پرورش در جهت مهارت های اولیه زندگی، اولین قدم برای ایجاد تکامل و استقلال کودکان است. همانطور که احسان و لطف به کودک از خانه آغاز می شود، یادگیری و اعمال سختی نیز باید از همان جا شروع شود!
بنابراین، پیش بروید و به کودک نوپای خود تبیین کنید که باید برخی از این مهارت های زندگی را قبل از اینکه پنج ساله شده و به دنیای واقعی برسد، بیاموزد. فرزندتان تا قبل از ۵ سالگی باید:
۱- نام کامل والدین خود را بداند
اگر فرزند شما هنوز شما را “مامان” خطاب می کند، ایده خوبی است که نام کامل خود و همسرتان را به او یاد بدهید. علاوه بر این، شما حتی بهتر است آدرس خانه خود را نیز به آنها بگویید، زیرا ممکن است در موارد اضطراری مفید باشد. این در واقع یک قانون ایمنی مهم است. اگر بچه شما جزء دسته ای است که به جداول و اعداد ریاضی علاقه نشان می دهد، بیشتر پیش بروید و شماره تلفن هایتان را نیز به او آموزش دهید!
۲-زمان استفاده از ابزارهای تکنولوژی را مدیریت کند
آنها به سختی می توانند حتی برای چند دقیقه بنشینند و بادقت و متمرکز باشند و اکثراً دچار یک اختلال معمول امروزه یعنی نقص توجه هستند. بنابراین، اطمینان حاصل کنید که آنها دسترسی به صفحه نمایش را فراتر از زمان مجازش دریافت نمی کنند.
۳-مهارت های روزمره و مورد نیاز زندگی خودش را یاد بگیرد
هنگامی که کودکان بزرگتر می شوند و به مهد کودک یا پیش دبستانی می روند و یا به هر دلیلی در خارج از منزل اقامتی طولانی مدت دارند، باید بتوانند امور ضروری خودشان را در زندگی روزمره به تنهایی مدیریت کنند. امهارت زندگی برای کودک شامل مواردی مانند پوشیدن کفش ها، دست زدن به کارد و چنگال، تنهایی غذا خوردن، شستن و تمیز کردن صحیح دستها پس از رفتن به دستشویی و غیره است. یادگیری این موارد علاوه بر ضرورتشان، کمک خواهد کرد که در ذهن آنها یک تصویر مثبت از تواناییهایشان شکل گرفته و اعتماد به نفس کسب کنند.
۴- به اشتراک گذاری و مراقبت از وسایلش را یاد بگیرد
از دیگر مهارت زندگی برای کودک حفظ وسایل خود و دانستن چگونگی استفاده از ان است.به طور کلی هنگامی که چیزی در اختیار و تملک کودکان امروزی قرار می گیرد، از سوی والدینشان بسیار مورد توجه و رصد قرار می گیرند، بنابراین، به سختی قادر به درک مفهوم به اشتراک گذاری هستند!
برای والدین بسیار مهم است که احساس تعلق را در فرزندان خود به وجود آورند تا به آنها در درک ارزشهای بنیادین کمک کنند. راه های بسیاری برای اجتماعی و مسئولیت پذیر بار آوردن فرزندتان وجود دارد که شامل نگهداری حیوانات خانگی، در نظر گرفتن زمانی برای بازی های گروهی، خدمات اجتماعی و غیره می باشد.
۵- از ساده ولی مهم ترین مهارت زندگی برای کودک دستشویی رفتن را بلد باشد.
اکثر والدین نحوه استفاده از توالت را به فرزندان خود بین دو تا سه سالگی آموزش می دهند. تا زمانیکه ۵ ساله می شوند، آنها باید بتوانند به تنهایی و با شستشوی صحیح از این مکان استفاده کنند که این شامل مدیریت پایین کشیدن و درآوردن لباسها، شستن و تمیز کردن محل دفع و سپس شستن خود و بعد هم شستن و خشک کردن دست ها بعد از استفاده از توالت می شود.
۶- به قوانین ایمنی عمومی عبور و مرور، پایبند باشد
در حالی که فرزند شما ممکن است بدون نظارت بزرگسالان از خیابان عبور نکند، این یک ایده عالی است که آنها را با اصول اولیه تردد ایمن در خیابان ها آشنا کنید. آنها می توانند به دو طرف جاده نگاه کنند و از آمدن و نزدیک شدن یک وسیله نقلیه آگاه شوند. این امر عادت های مثبت و البته ضروری عبور و مرور را از سنین پایین ترویج می کند.
۷- در مورد مفاهیم و اعمال “لمس خوب” و “لمس بد” هشیار باشد
با افزایش بزهکاری های مربوط به کودکان، امروزه از مورد توجه ترین مهارت زندگی برای کودک این است که ، بچه ها از تمایز بین یک لمس خوب و یک لمس بد آگاه باشند. لمسهای از سر عواطف مانند نوازش و یا در آغوش گرفتن خوب است، اما ضربه زدن، هل دادن، لگد زدن و یا دست زدن به بخش خصوصی غیر قابل قبول است. همکاری والدین، پدربزرگ و مادربزرگ و کارکنان مدرسه لازم است تا اطمینان حاصل شود که اطفال از انواع لمس آگاهی دارند و در صورت لزوم می توانند زنگ خطر را به صدا در آورند.
مانند بزرگسالان، کسب و استفاده از مهارت زندگی برای کودک نیز بسیار مهم است. یادگیری این مهارت ها می تواند آنها را متکی به خود، مستقل و آماده برای مقابله با واقعیت های دشوار و پیچیده موجود در جهان، بار آورد. بنابراین، اگر شما یک پدر یا مادر دارای یک کودک نوپا هستید، از راهنمایی های بالا برای ایجاد و تقویت مهارت زندگی برای کودک استفاده کنید.