درباره رابرت منوکین
یکی از اساتید برجسته حقوق دانشگاه هاروارد، رابرت منوکین (Robert Harris Mnookin) نام دارد. او علاوه بر تدریس، به وکالت و نویسندگی نیز مشغول است. منوکین از سال 1994 مدیر کمیته راهبری برنامه مذاکره در دانشکده حقوق هاروارد و مدیر پروژه تحقیقات مذاکره همین دانشگاه است و کارگاه های بسیاری را در سراسر جهان برگزار کرده تا اصول و مهارت های مذاکره را به مدیران مشاغل مختلف آموزش دهد.
درباره کتاب چانه زنی با شیطان
رابرت منوکین در کتاب چانه زنی با شیطان (Bargaining with the Devil)، پیشنهادهای کاربردی برای بحث برانگیزترین شرایط کاری ارائه می دهد؛ برای مثال در زمانیکه شما با فردی که اعتماد چندانی به او ندارید، وارد مذاکره شده اید و امکان دارد به خاطر منافعش به شما آسیب های کوچک و بزرگ وارد کند، چگونه برخورد کنید تا بتوانید از پس صحبت با او بربیایید. در زمانیکه شما یک کسب و کار دارید باید همواره آماده مذاکره و گفتگو باشید؛ چه برای پیشرفت کارتان و چه برای شکایت از رقیب هایتان! اما آیا باید همیشه گفتگو کرد؟ یا گاهی جنگیدن تنها انتخاب است؟ در این کتاب یاد می گیرید که بهترین روش کدام است و در موقعیت های گوناگون کدام یک را باید انتخاب کنید. کتاب چانه زنی با شیطان یک اثر جذاب و آموزنده محسوب می شود که ترکیبی از مفاهیم تجاری، تاریخی، فلسفی و روانشناسی است و با ذکر مثال هایی کاربردی از زندگی افراد بزرگ تاریخ، به شما کمک می کند تا خود را در این زمینه پرورش دهید. برای نمونه نویسنده انتخاب سرنوشت ساز وینستون چرچیل را در ماه می سال 1940 میلادی بررسی می کند که باید تصمیم می گرفت با آدولف هیتلر مذاکره کند یا خیر؛ یا تصمیم نلسون ماندلا برای آغاز مذاکرات با دولت آپارتاید آفریقای جنوبی که او را سال ها در زندان انداخته بود. در واقع شما در کتاب چانه زنی با شیطان یاد می گیرید که در موقعیت های حساس زندگی شخصی و شغلی تان چگونه رفتار کنید و عاقلانه ترین تصمیمات را بگیرید.
در بخشی از کتاب چانه زنی با شیطان می خوانیم:
زمانی که به نمایندگی از سازمان یا نهادی وارد عمل می شوید، باید خیلی مراقب باشید که چه زمانی اجازه می دهید قضاوت اخلاقی خودتان بر آنچه «ارزیابی عملی واقعیت های وضعیت موجود» نامیده می شود، مقدم شود. وقتی یک نفر صرفا براساس ریشه های اخلاقی موضع می گیرد، تشویق می شود. وقتی یک رهبر چنین کاری انجام بدهد، دغدغه ها و نگرانی های جدی پیش می آید: «آیا رهبر در خدمت منافع سازمان است؟» عمل کردن در نقش نماینده، مستلزم آن است که از عقل استفاده کنید. آیا باید با دشمن معامله کنید؟ اگر قرار باشد جوابی تک جمله ای به این پرسش بدهیم، پاسخ این است: «نه همیشه، اما معمولا بیشتر از آنکه خوشتان بیاید.» می گوییم "نه همیشه"، چون من مخالف این عقیده طبقاتی هستم که می گوید آدم همیشه باید خواستار مذاکره باشد. می گوییم "معمولا بیشتر از آنکه خوشتان بیاید"، به دو دلیل متفاوت: اولا تله های مذاکره ای و احساسات قوی می تواند به احساس جنگیدن تبدیل شود؛ در حالی که تحلیل روشن، نشان می دهد که بهتر است مذاکره کنید. علت دوم به اخلاقیات مربوط می شود؛ احساس می کنید با انتخاب مذاکره از یک اصل اخلاقی که برای شما ارزشمند است تخطی کرده اید یا به چیزی مجبور شده اید که با شناخت تان مغایر است. در سخت ترین حالت، ممکن است بین انتخاب اصولی و انتخاب مصلحتی گرفتار شوید.
خلاصه ای از کتاب چانه زنی با شیطان
وقتی شما صاحب یک کسب وکار باشید، همواره باید آماده مذاکره باشید. فرقی هم ندارد در مورد گسترش کارتان باشد یا شکایت از رقابتان. اما آیا همیشه باید مذاکره کرد؟ یا همیشه بهترین گزینه جنگیدن است؟ در این میکروکتاب می خوانید که کدام روش بهتر است و در موقعیت های مختلف باید کدام روش را انتخاب کنید. این کتاب یک راهنمای کامل برای انتخاب بهترین روش است. اگر می خواهید کسب وکار خودتان را راه اندازی کنید یا صاحب آن هستید، این کتاب را باید بخوانید.
فهرست مطالب کتاب چانه زنی با شیطان
- درباره کتاب
- درباره نویسنده
- مقدمه
- فصل اول: سه چالش اصلی
- 1. اجتناب از تمام تله های احساسی که ممکن است منجر به یک عکس العمل ناخودآگاه غیرعاقلانه شود.
- مطالعه موردی: وینستون چرچیل
- 2. آنالیز هزینه ها و منافع مذاکره در مقابل سایر گزینه های موجود
- مطالعه موردی: نلسون ماندلا
- 3. بررسی همه مسائل اخلاقی و ارزشی موثر روی تصمیم گیری درباره مذاکره با دشمن
- مطالعه موردی: سمفونی سان فرانسیسکو
- فصل دوم: چهارچوب تصمیم گیری
- مطالعه موردی: آی بی ام و فوجیتسو
- فصل سوم: چهار دستورالعمل کلی
- 1. در ارزیابی هزینه ها و سودهای مورد انتظار مذاکره نظام مند باشید
- 2. هرگز به تنهایی تحلیل نکنید؛ همواره در تحلیل گزینه ها از مشورت دیگران استفاده کنید
- 3. به مذاکره تعصب داشته باشید اما برای رد کردن آن هم آماده باشید
- 4. اجازه ندهید باورهای اخلاقی تان، رنگی مصلحتی به منافع مذاکره بدهند
- پایان
شناسنامه کتاب چانه زنی با شیطان
- نویسنده: رابرت منوکین
- مترجم: گروه مترجمین سبکتو
- زبان: فارسی
- ناشر چاپی: نشر سبکتو
- تعداد صفحات: 116
- موضوع کتاب:کتاب موفقیت و روانشناسی
- نسخه الکترونیکی:دارد
- نسخه صوتی : دارد
بنابراین خواندن این کتاب به افرادی که می خواهند کسب و کاری راه اندازی کنند و یا صاحب آن هستند، توصیه می شود. امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید و برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. همچنین شما نیز بهترین کتابی که تا حال مطالعه کرده اید، برای ما معرفی نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.