درباره الیور برکمن
الیور برکمن (انگلیسی: Oliver Burkeman؛ زادهٔ ۱۹۷۵ روزنامه نگار و نویسندهٔ اهل بریتانیا و ساکن نیویورک است که برای گاردین کار می کند. پادزهر: خوشبختی برای کسانی که تحمل مثبت اندیشی را ندارند (به انگلیسی: The Antidote: Happiness for People Who Can't Stand Positive Thinking) از آثار اوست.
درباره کتاب چهار هزار هفته
هر انسانی عمر مشخصی دارد. درست است که هیچ کدام از ما نمی دانیم دقیقا چه زمانی مرگمان فرا می رسد و در چه سن وسالی باید زندگی دوست داشتنی مان را ترک کنیم، اما عموماً میانگین سنی که اکثر آدم ها به آن می رسند، بین هفتاد تا هشتاد سال است. مگر آدم های خوش شانسی که صد سالگی خودشان را ببینند! بنابراین هر انسانی تقریباً حدود چهار هزار هفته در طول عمر خود فرصت دارد تا کارهایی را که می خواهد انجام دهد. اما اهمیت این زمان بندی برای انسان ها در چیست؟ بشر موجودی است که همواره در ذهن و درون خودش برنامه های متنوع و زیادی دارد و برای انجام همه آن ها نیز به زمان نیازمند است! مشکل اصلی اینجاست که علاوه بر عمر کوتاه انسان، افکار بلندپروازانه و میل به کامل انجام دادن کارها هم، وقت زیادی از افراد می گیرد! به این صورت آدم ها خودشان را در شرایط خستگی و تلاش زیاد و البته اغلب بیهوده برای انجام حجم بیشتر کارها قرار می دهند. بدون آنکه نتیجه دلخواهشان را از آن بگیرند! کتاب چهار هزار هفته (Four Thousand Weeks) به شیوه ای ساده و کاربردی، به شما می آموزد که چطور زمانتان را متناسب با تغییرات این روزهای جهان هماهنگ کنید و به فعالیت هایی که در ذهن دارید، برسید. الیور برکمن (Oliver Burkeman) این کتاب را تلاشی برای احیای توازن دانسته است و تلاش می کند که بازیابی زمان را متناسب با شرایط کنونی دنیا به شما آموزش دهد. با خواندن این کتاب دید واقع گرایانه ای را نسبت به زمان و فلسفه کوتاهی عمر به دست می آورید و با آرای فیلسوفان درباره محدود بودن روزهای عمر و نگرش روانشناسانه برای بهبود مدیریت زمان آشنا می شوید.
جوایز و افتخارات کتاب چهار هزار هفته
- کتاب پرفروش نیویورک تایمز
- کتاب پرفروش آمازون
- کتاب سال فایننشال تایمز (2021)
نکوداشت های کتاب چهار هزار هفته
- این کتاب سرشار از پندهای حکیمانه و عاقلانه ای است که با شوخ طبعی و لحنی خیرخواهانه بیان می شود. (Joe Moran, The Guardian)
- چهار هزار هفته کتابی است برای خواندن و تأمل. دلسوز، خنده دار و عاقلانه، از زمانی که آن را خوانده ام از ذهنم خارج نشده است. دنیای مدرن به ما می آموزد که تظاهر به جاودانگی کنیم. اما این کتاب باعث می شود واقعیت را آنطور که هست ببینیم و اینگونه ما را سرحال و سرزنده نگه می دارد. (Naomi Alderman, author of The Power)
- تحلیل متفکرانه و اطمینان بخش برکمن برای خوانندگانی که تحت تأثیر خواسته های (شاید غیرواقعی) زندگی قرار گرفته اند، یک مرهم است. (Publishers Weekly)
- این کتاب بی نظیر، چهار هزار هفته شما را به چالش می کشد و سرگرم می کند و حتی ممکن است شما را تشویق به تغییر زندگی تان کند. (Robbie Smith, Evening Standard)
در بخشی از کتاب چهار هزار هفته می خوانیم
هرچه بیشتر برای پُربازده بودن تلاش کنیم، این احساس «اشتباه بودن» بدتر و بدتر می شود و انگار فقط باعث می شود امورِ واقعاً مهم را بیشتر و بیشتر پشتِ گوش بیندازیم. هر روز تلاش می کنیم کارها را «از سر بگذرانیم» تا از دستشان «راحت» شویم و نتیجه اش این است که از لحاظ ذهنی در آینده زندگی می کنیم و منتظریم روزی در آینده بالأخره نوبت به انجام دادن کارهایی که واقعاً می خواهیم برسد و در این حین نگرانیم که نکند در سطح مطلوب نباشیم، نکند انگیزه یا قدرت کافی برای همگام شدن با سرعت کنونی زندگی نداشته باشیم. مریلین رابینسون، مقاله نویس امریکایی، می نویسد: «جوهر زمان چیزی جز اضطرار تهی از شادی نیست.» بسیاری از ما عمرمان را صرف «آماده سازی خود و فرزندانمان می کنیم تا ابزاری برای رسیدن به اهدافی باورناپذیرباشیم که هیچ جوره متعلق به ما نیستند.» تقلای ما برای حفظ تسلط بر همه چیز ممکن است به نفع یک کسی باشد؛ ساعت کاری بیشتر (و خرج کردن هر نوع درآمد اضافی برای خرید کالاهای مصرفیِ بیشتر) از ما چرخ دنده های بهتری در دستگاه اقتصاد می سازد. اما هیچ آرامش ذهنی ای برای ما به ارمغان نمی آورد و باعث نمی شود زمان بیشتری از عمر محدود خود را با افراد و اشیایی که برایمان عزیزند بگذرانیم. چهارهزار هفته فقط یک کتاب دیگر درباره ی استفاده ی بهینه از زمان است، اما با این باور نوشته شده که مدیریت زمانی که ما می شناسیم متأسفانه شکست خورده است و باید دست از وانمودکردن و تکذیب این موضوع برداریم. شاید این برهه ی خاص در تاریخ که زمان از کنترل خارج شده بهترین فرصت برای بازبینی رابطه ی ما با زمان باشد. اندیشمندانِ قبل از ما نیز با این مشکلات روبه رو بودند و وقتی دانش آن ها را بر وضعیت کنونی اعمال کنیم، حقایق جالبی رو می شود. بهره وری تله ای بیش نیست. کارآمدترشدن فقط باعث عجول ترشدن می شود و هرچه بیشتر کار کنید، کارهای بیشتری روی سرتان خراب می شود.
فهرست مطالب کتاب
- پیش گفتار: در نهایت، همه می میریم
- بخش اول: انتخاب را برگزینید
- فصل اول: زندگیِ محدودیت پذیر
- فصل دوم: تله ی کارایی
- فصل سوم: مواجهه با کرانمندی
- فصل چهارم: تعلل گر بهتری شدن
- فصل پنجم: ماجرای هندوانه
- فصل ششم: مزاحم صمیمی
- بخش دوم: ورای کنترل
- فصل هفتم: واقعاً هرگز زمان نداریم
- فصل هشتم: شما این جایید
- فصل نهم: بازپس گیری حق استراحت
- فصل دهم: مارپیچ بی صبری
- فصل یازدهم: ماندن در اتوبوس
- فصل دوازدهم: تنهاییِ خانه به دوش دیجیتال
- فصل سیزدهم: روشِ درمانی بی اهمیتی کیهانی
- فصل چهاردهم: بیماری انسانی
- سخن پایانی: ورای امید
- پیوست: ده ابزار برای پذیرش کرانمندی
- یادداشت ها
- سپاسگزاری
- درباره ی نویسنده
شناسنامه کتاب چهار هزار هفته
- نویسنده: الیور برکمن
- مترجم: کیمیا فضایی
- زبان: فارسی
- ناشر چاپی: نشر میلکان
- تعداد صفحات: 213
- موضوع کتاب:کتاب فلیفه و منطق
- نسخه الکترونیکی:دارد
- نسخه صوتی : ندارد
خواندن این کتاب به همه افرادی که می خواهند کیفیت زندگی خود را افزایش دهند و به موفقیت شخصی دست یابند، پیشنهاد می شود. امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید و برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. همچنین شما نیز بهترین کتابی که تا به حال مطالعه کرده اید، برای ما معرفی نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.