درباره آلیس مونرو
آلیس مونرو (به انگلیسی: Alice Munro) (زاده ۱۰ ژوئیه ۱۹۳۱) نویسنده کانادایی معاصر و برنده جایزه نوبل ادبیات در سال ۲۰۱۳. آکادمی سوئد مونرو را «استاد داستان کوتاه معاصر» توصیف کرد. آلیس مونرو را یکی از تواناترین نویسندگان داستان کوتاه امروز می دانند. بسیاری بر این عقیده اند که مونرو جامعه کتابخوان آمریکای شمالی را با داستان کوتاه آشتی داده است. البته خودش می گوید هرگز قصد نداشته صرفاً نویسنده داستان کوتاه باشد؛ فکر می کرده مثل همه رمان خواهد نوشت؛ ولی حالا دیگر می داند نگاهش به مسائل برای نوشتن رمان مناسب نیست. دوست دارد پایان داستان را در ذهنش مجسم کند، و مطمئن باشد مثلاً تا کریسمس آن را تمام خواهد کرد، و نمی داند نویسنده ها چطور روی پروژه های طولانی مثل رمان با پایان باز کارمی کنند.
درباره کتاب دره اتاوا
کتاب دره اتاوا، دهمین مجموعه داستان های کوتاه آلیس مونرو است که در سال 2001 به چاپ رسیده است. مونرو در این کتاب، روایت هایی همانند خاطرات متغیر و تکرارشونده ی انسان خلق کرده و شخصیت هایی را به وجود آورده که درست مثل برخی از افرادی که خودمان می شناسیم، متناقض و دمدمی هستند. در داستانی از این مجموعه، خدمتکاری مقید و متعهد به خاطر شوخی یک نوجوان، تلاش می کند تا عادت های تثبیت شده ی زندگی خود را تغییر دهد. در داستانی دیگر، دانشجویی که برای دیدن عمه ی خودشیفته و عجیبش آمده، درگیر رازی حیرت آور و معنای آن در زندگی خودش می شود. کتاب دره اتاوا، نشان دهنده ی اوج تواناهایی های مونرو در داستان سرایی است و با ارائه ی داستان هایی بسیار جذاب و ژرف، هواداران بی شمار این نویسنده ی صاحب سبک را به وجد خواهد آورد. آلیس مونرو (Alice Munro) را به حق یکی از برترین نویسندگان زمانه ی ما می دانند. آنچه در کارنامه ی ادبی او بیش از همه جلب نظر می کند، داستان های کوتاه درخشانی است که نمایانگرِ سبکی تقلید ناپذیرند. در اغلب این داستان ها، عنصری رازآمیز وجود دارد که هیچ گاه به بیانِ مستقیم درنمی آید، هراسی که بیش از هر چیز در اتمسفر سنگین و افسانه گونِ حاکم بر اثر رخ می نماید. در این میان، نکته ی شگفت انگیز آن است که داستان های مونرو علی رغم برخورداری از کیفیتی که بیان کردیم، در کمال و غایتِ سادگی اند. کتابی که اکنون پیش روی شماست، یکی از بهترین عناوین به انتشار رسیده از آلیس مونروست. این اثر که دره اتاوا (Hateship, Friendship, Courtship, Loveship, Marriage) نام داد، مجموعه ای است متشکل از چهار قصه با عناوین پیش رو: «باد زمستانی»، «بانوی اسپانیایی»، «دره ی اتاوا» و «یادبود». ویژگی هایی که پیشتر در توصیف داستان های آلیس مونرو برشمردیم، در چهار داستان نامبرده ی کتاب دره اتاوا به خوبی مشهودند. به طور کلی، آنچه در قصه های این مجموعه بیش از همه جلب نظر می کند، توانایی نویسنده در به تصویر کشیدن زیروبم های روانی و عاطفیِ شخصیت های داستانی ِ مخلوقِ خود است. مونرو از این جهت (یعنی از حیث توانایی اش در پرداخت شخصیت های پیچیده و در عین حال ملموس)، به نویسندگان بزرگ قرن نوزدهم روسیه شبیه است؛ خصوصاً به آنتون چخوف، که از قضا آثارش تأثیری به سزا بر مونرو گذاشته است.
افتخارات کتاب دره اتاوا
- برنده ی جایزه ی Commonwealth Writer
- نامزد جایزه ی Rogers Writers' Trust
- نامزد جایزه ی کتاب لس آنجلس تایمز
- نامزد جایزه ی حلقه ی منتقدان (2001)
- برنده جایزه نویسندگان مشترک المنافع برای بهترین کتاب در کارائیب و کانادا
نکوداشت های کتاب صوتی دره اتاوا
- بهترین اثر آلیس مونرو. (New York Times)
- بی نقص و غنی. (Kirkus Reviews)
در بخشی از کتاب دره اتاوا میخوانیم...
شروع بیماری بسیار کند و آرام است و اغلب سال ها طول می کشد که خود بیمار و یا خانواده اش متوجه می شوند که او ناتوان می شود. به آرامی، رفته رفته بدن بیمار سفت و سر و پاها و دست هایش دچار لرزش می شود. ممکن است دیگر علائمی همچون تیک های مختلف، گرفتگی عضلات و حرکات ناخودآگاه دیده شود. بزاق و آب دهان افزایش می یابد. به لحاظ علمی این بیماری به عنوان فلج رعشه ای شناخته می شود و همچنین آن را پارکینسون و یا فلج نیز می نامند. این بیماری در ابتدا روی یک دست و یا پا تأثیر می گذارد. سپس در همان سمت دست یا پای دیگر را تحت تأثیر قرار می دهد. سرانجام روی سمت دیگر بدن اثر می گذارد. چهره رفته رفته آن حالت عادی و طبیعی اش را از دست می دهد و به آرامی یا با حالت هایی گذرا تغییر می کند.
شناسنامه کتاب دره اتاوا
- نویسنده: آلیس مونرو
- مترجم: مصطفی شایان، اکرم شایان
- زبان: فارسی
- ناشر چاپی: نشر چلچله
- تعداد صفحات: 144
- موضوع کتاب:کتاب های داستان و رمان خارجی
- نسخه الکترونیکی:دارد
- نسخه صوتی : دارد
بنابراین علاقه مندان به ادبیات داستانی مدرن مخاطبین اصلی کتاب حاضرند. امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید و برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. همچنین شما نیز بهترین کتابی که تا حال مطالعه کرده اید، برای ما معرفی نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.