معرفی رمان یک بعلاوه یک اثر جوجو مویز

  دوشنبه، 08 شهریور 1400   زمان مطالعه 6 دقیقه
معرفی رمان یک بعلاوه یک اثر جوجو مویز
جوجو مویز با دو کتاب من پیش از تو و کتاب پس از تو در ایران معروف شد. کتاب یک بعلاوه یک سومین کتاب جوجو مویز است که از سوی انتشارات آموت در اختیار علاقه مندان قرار گرفته است.

درباره کتاب یک بعلاوه یک

این کتاب یک رمان اجتماعی است. کتابی که به مشکلات و دغدغه های اقشار مختلف جامعه اشاره می کند. دردسرهای یک خانواده فقیر را نشان می دهد که چطور برای زنده ماندن و پیشرفت کردن تلاش می کنند. و در مقابل به مشکلات قشر ثروتمند هم اشاره دارد.

چیزی که برای من بسیار تعجب داشت، شباهت این کتاب با کتاب من پیش از تو بود.

یک فهرست از این شباهت ها:

  1. نقش اصلی در هر دو کتاب یک زن است.
  2. در هر دو کتاب، زنِ داستان سطح زندگی پایینی دارد.
  3. مردان داستان در هر دو کتاب ثروتمند هستند ولی به مشکلی بزرگ برخورده اند.
  4. در هر دو کتاب، مرد تحت تاثیر زن قرار می گیرد.
  5. در هر دو کتاب نویسنده این پیام را منعکس می کند که افراد ثروتمند با وجود رفاهی که دارند زندگی شادی ندارد.
  6. و…

نکته ای که می خواهم به آن اشاره کنم این هست که نویسنده در هر دو کتاب، یعنی من پیش از تو و یک بعلاوه یک تقریبا یک پیام ثابت برای مخاطب دارد. و این پیام ثابت را در داستان های مختلف برای مخاطب بیان می کند.در مورد این کتاب باید بگم که من رو میخکوب نکرد ولی آنقدر هم کسل کننده نبود که آن را کنار بگذارم.من هنوز هم فکر می کنم که کتاب من پیش از تو، برترین کتاب نویسنده است.ترجمه کتاب یک بعلاوه یک هم مانند دیگر ترجمه های مریم مفتاحی بسیار روان و خوب می باشد.

خلاصه کتاب یک بعلاوه یک

رمان بلند و عاشقانه ی «یک به علاوه یک» در 40 بخش به صورت دانای کل روایت می شود. یک به علاوه یک داستان زندگی مادری 27 ساله تنها و بی پشتوانه به نام «جسیکا توماس» است که به سختی در دو نوبت کار می کند تا از پس هزینه های زندگی خانواده اش بر بیاید. همسرش مارتی دو سال قبل جس را با دختر و پسرش ترک کرده است. جس تمام سعی خود را می کند تا با درآمد ناچيز به عنوان نظافت چی خانه ای در دریا کنار و کار در کافه روی پای خود بایستد و بتواند از«تانزی» دخترش حمایت کند و از پسر همسرش «نیکی» که با آن ها زندگی می کند و رفتارهای عجیبی دارد مراقبت کند. جس همیشه لبخند می زند و باور دارد که همه چیز به نتیجه خواهد رسید. اما زمانی که او متوجه می شود دخترش «تانزی» برای مسابقات ریاضی باید به شهر دیگری برود و آن ها به پول نیاز دارند شرایط سخت تر می شود. او با مشکلات مالی دست و پنجه نرم می کند و بازهم تمام تلاش خود را می کند تا به عقب حرکت نکند. اما چیزهایی در زندگی است که به تنهایی حل نمی شوند و هیچ کس در زندگی به جس یاد نداده است که درخواست از دیگران اشکالی ندارد. داستان با آشنایی «جسیکا» و «اد نیکلاس» رنگ و بوی دیگری می گیرد و همه چیز عوض می شود. نیکلاس مرد موفق و ثروتمندی است که به دلیل ارتکاب یک اشتباه بزرگ در گذشته پشیمان است و تصمیم گرفته تا اشتباهاتش را جبران کند. او مدتی را برای استراحت و فکر کردن به دریاکنار آمده است و حالا کارفرمای جسیکاست که طی ماجرایی تصمیم به همراهی جسیکا می گیرد. آن ها یک سفر جاده ای را آغاز می کنند تا «تانزی» را به مسابقات و موفقیت درسی اش نزدیک کنند. اما آیا جسیکا و اد نیکلاس می توانند در این سفر کنار هم بعلاوه شوند و به هم کمک کنند؟

درباره نویسنده یک بعلاوه یک

جوجو مویز، زاده ی ۴ اوت سال ۱۹۶۹ در لندن، انگلستان، روزنامه نگاری انگلیسی بوده و از سال ۲۰۰۲ به نوشتن رمان های عاشقانه مشغول است. او یکی از تنها چند نویسنده ای است که برای دو بار برنده ی جایزه ی سال رمان عاشقانه (Romantic Novel of the Year Award) توسط انجمن نویسندگان رمان های عاشقانه (Romantic Novelists Association) گردیده و آثارش به یازده زبان مختلف دنیا ترجمه شده اند.

جوجو مویز

مریم مفتاحی و ترجمه ی آثار جوجو مویز

اولین بار «مریم مفتاحی» با ترجمه ی دو کتاب«من پیش از تو» و «پس از تو» جوجو مویز را به ایرانیان معرفی کرد. مریم مفتاحی فارغ التحصیل رشته ی مترجمی زبان انگلیسی است و فوق لیسانس زبان شناسی دارد و حالا نامش با ترجمه ی آثار جوجو مویز گره خورده است. او بیش تر آثار مویز را از جمله کتاب «یک به علاوه یک» را به فارسی برگردانده است. این کتاب در سال 1395 در ایران از سوی «نشر آموت» منتشر شد.مریم مفتاحی در مصاحبه ای درباره ی کتاب یک به علاوه یک گفت:« کتاب های مویز به مسائل انسانی می پردازند. در این کتاب کنش ها و واکنش های روابط انسانی به خوبی نمایان است. موضوع داستان از یک موضوع واقعی که در جوامع مختلف در حال انجام است، گرفته شده و زبان رمان، زبانی ساده و روان است که صمیمیت در خط خطش موج می زند».کتاب «یک به علاوه یک» با ترجمه ی «مرتضی حسنوند» در نشر آسو و ترجمه ی «سیمین ناجدینی» در نشر آلیسا دو ترجمه ی دیگر این اثر در بازار نشر هستند.

قسمتی از کتاب یک بعلاوه یک

هیچ کس بابت خبر بدی که برایش آوردی از تو تشکر نمی کند.

جس گاهی با خودش خیالپردازی می کرد که اگر مجبور نبود همیشه سر کار باشد، چگونه مادری می شد. برای بچه ها کیک درست می کرد و می گذاشت کاسه را بلیسند. بیشتر لبخند می زد. روی کاناپه می نشست و با آن ها حرف می زد. وقتی بچه ها سر میز آشپزخانه نشسته بودند و تکالیف مدرسه انجام می دادند، کنارشان می ایستاد، به اشکالاتشان جواب می داد و کمکشان می کرد تا بالاترین نمره ی ممکن را بگیرند.

مادربزرگ جس همیشه می گفت کلید یک زندگی شاد، حافظه ی ضعیف است. در حقیقت، این حرف را پیش از آنکه دچار زوال عقل شود گفته بود، ولی جس نکته را گرفته بود.

«همه به پول فکر می کنند. حتی پولدارها.»

«آره. با این فرق که پولدارها به پول فکر می کنند تا چطوری پول بیشتری ازش درآورند. در صورتی که کسی مثل من همه اش دارد به پول فکر می کند که چطور یک هفته ی دیگر را سر کند.»

قانون اول باشگاه آدم های خوش و بی خیال این است که اصلا هیچ باشگاهی وجود ندارد.

قضیه این است وقتی تمام مدت دارید به کسی سرکوفت می زنید، نتیجه اش فقط این است که آن شخص به حرف های خردمندانه تان هم دیگر گوش ندهد.

جس یاد حرف نیکی افتاد که چند هفته پیش گفته بود. «آدم فقط یک بار زندگی می کند.» یادش آمد که به نیکی جواب داده بود این حرف فقط توجیهی است که ابلهان به زبان می آورند تا هر کاری که دوست دارند بکنند، بدون اینکه به عواقبش فکر کنند.

توی حمام که بودم به این نتیجه رسیدم. در تمام این سال ها به بچه ها چرند گفتم که دیگران باید آنها را چه جور آدمی ببینند. اگر دست از پا خطا نکنند و راه راست بروند، هیچ مشکلی برایشان پیش نمی آید. دزدی نکنید،دروغ نگویید. درست کار باشید. طبیعت هم با شما به درستی رفتار می کند. خب، این ها همه حرف مفت است، نیست؟ دیگران اینجوری فکر نمی کنند.

نمی توان کسی را مجبور به ماندن کرد. اصلا چرا باید به کسی که تو را نمی خواهد چسبید.

زندگی مجموعه ای از موانع است که فقط باید از آن عبور کرد.

قرار نیست کسی در این دنیا خوشبخت باشد، خوشبختی حق هیچکس نیست.

آدم ها وقتی عرصه بر آن ها تنگ می شود دست به کارهای احمقانه ای می زنند و تصمیم آنی می گیرند.

شناسنامه کتاب یک بعلاوه یک

  • نویسنده: جوجو مویز
  • ترجمه: مریم مفتاحی
  • انتشارات: آموت
  • تعداد صفحات: ۵۶۱
  • نسخه صوتی:دارد
  • نسخه الکترونیکی: دارد

مشخصات کتاب صوتی یک بعلاوه یک


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها