قوانین ترکیب رنگ در دکوراسیون داخلی، تا حد زیادی به زیبا و منظم تر نشان دادن دکوراسیون و نحوه چیدمان منزل کمک می کند. اینکه بدانید چه رنگی را به چه رنگی ست کنید، یا تاثیر یک رنگ در مقابل چه رنگی بیشتر است، معرف کاربرد قوانین ترکیب رنگ در دکوراسیون داخلی است. رنگ بندی دکوراسیون منزل و استفاده از مکمل رنگ های برای چیدمان لوازمی مثل مبلمان از موارد مهم در رعایت و پیروی از قوانین ترکیب رنگ در دکوراسیون داخلی است. همیشه استفاده از لوازم خاص و لوکس برای زیبا نشان دادن یک منزل کافی نیست گاهی با استفاده از معجزه رنگ در دکوراسیون منزل با ساده ترین لوازم هم می توانید، یک منزل شیک و خاص داشته باشید.
دکوراسیون اتاق پذیرایی سفید
اتاق پذیرایی سفید علاوه بر روشنایی، شادابی و جذابیت همیشگی دارای ویژگی هایی مانند قابلیت ایجاد هارمونی مناسب با انواع رنگ های سرد، گرم و خنثی است که امتیازی ویژه برای این رنگ دلپذیر به حساب می آید. شما می توانید به راحتی اتاق پذیرایی سفید رنگ خود را با مبل های سیاه به محیطی سیاه و سفید و جذاب تبدیل نمایید و یا با استفاده از رنگ سبز و آبی دکوراسیون اتاق پذیرایی سفید خود را جذاب و پر هیجان نمایید رنگ های بنفش و قرمز نیز در کنار رنگ سفید می توانند محیطی پر انرژی برای شما به ارمغان بیاورند. استفاده از کف پوش تیره در دکوراسیون اتاق پذیرایی سفید می تواند اتاق شما را بزرگتر جلوه دهد ضمن اینکه رنگ سفید به نورپردازی اتاق پذیرایی شما نیز بسیار کمک می نماید در ادامه چند عکس زیبا از دکوراسیون اتاق پذیرایی سفید را در منازل مختلف با هم مشاهده می نماییم تا بیشتر از گذشته با هماهنگی مناسب سفید و سایر رنگ ها در اتاق پذیرایی آشنا شویم.
رنگ سفید در دکوراسیون منزل
رنگ سفید، رنگ خالص، بی ادعا و نشانگر پاکی ، تازگی و آرامش است. معمولا بعید است با انتخاب رنگ سفید، رنگ اشتباهی را برای دکوراسیون اتاق خود انتخاب کرده باشید. این رنگ با ماهیت خود که بی رنگی است، برای کاربرد در کنار هر رنگ دیگری مناسب است. خواه این رنگ ها خنثی باشند، خواه رنگ های جیغ، شاید رنگ های تیره و حتی رنگ های پاستلی. از رنگ سفید به عنوان رنگ اصلی فضای خود می توانید استفاده کنید و البته همینطور به عنوان رنگی که فقط چاشنی فضاست نیز می توانید سفید را انتخاب کنید. در هر صورت این رنگ، یک رنگ کلاسیک بوده و همیشه مورد استفاده قرار می گرفته است.
ترکیب سفید با رنگ های دیگر در دکوراسیون داخلی
همانطور که گفته شد، اگر مبلمان خانه سفید و یا عمده رنگ به کار رفته در منزل سفید است، اینگونه می نماید که یک بوم سفید در مقابل شما قرار داشته باشد. شما می توانید هر طرح و نقشی را روی آن پیاده کنید. تنها باید یکدست و هماهنگ باشید و از چند رنگ نامتناسب استفاده نکنید. چرا که این رنگ، در ترکیب با حداکثر دو رنگ، جلوه دارد و اگر رنگ ها زیاد باشند، سفید به خاطر کمرنگی که دارد در آن ها گم شده و اصلا به چشم نمی آید. می توانید یک دیوار را با رنگ گرم رنگ آمیزی کنید و یا لوازم جانبی و تزیینی خانه را از یک رنگ خاص استفاده کنید. به این شکل، هم آن لوازم برجسته می شوند و هم رنگ سفید تاثیرش را در دکوراسیون خانه می گذارد. می توانید از یک فرش رنگی استفاده کنید و با آن همه چیز رو برجسته کنید.
رنگ سفید ساده
ساده ترین نوع رنگ سفید، می تواند به سبب سلیقه شما مات یا براق و یا ترکیبی از این دو انتخاب شود. اما ترجیحا انتخاب نوع براق آن، بهتر است برای لوازم و وسایل مانند کمد ها و سرویس خواب صورت گیرد و انتخاب مات آن برای دیوارها و سقف دکوراسیون داخلی منزل شما.
رنگ سفید گچی
این رنگ می تواند جایگزین رنگ سفید ساده در فضای دکوراسیون شما قرار گردد و تقریبا از نوع رنگ سفید خالص می باشد و بهتر است این رنگ در ترکیب با رنگ های نسبتا تیره همانند قهوه ای، در فضای داخلی قرار گیرد.
رنگ سفید مرمری
همان طور که از نامش پیداست، این رنگ همانند مرمر می درخشد و رگه های خاصی از خاکستری را در خود جای داده است. از این رنگ بیشتر برای لوازم دکوراتیو و یا جزییات فضای داخلی، مثل کانتر آشپزخانه ها استفاده می شود. پس انتخاب آن برای دیوارهای دکوراسیون منزل شما توصیه نمی شود.
رنگ سفید کاپوچینویی
رنگ سفید کاپوچینویی را با سفید شیری اشتباه نگیرید! این رنگ در واقع ترکیبی از سفید خالص، با مقدار اندکی قهوه ای به دست می آید؛ که برای داشتن فضایی نسبتا گرم و دلنشین، بهترین گزینه محسوب می شود. اگر این رنگ را برای دیوارهای خود انتخاب می کنید، توجه داشته باشید ترکیب مبلمان آبی رنگ با آن می تواند چهره ی خاصی به فضای شما ببخشد.
رنگ سفید صدفی
رنگ سفید صدفی، یکی از آن رنگ هایی است که در دکوراسیون پاستیلی شما می درخشد! کافی است کمی صورتی را با سفید ترکیب کنید و چهره ای خاص به فضای دکوراسیون خود ببخشید. توجه داشته باشید که در تمام این ترکیب ها رنگ ترکیب شده با سفید بسیار کم است.
هر رنگ دارای سه مشخصه اصلی است
- ته مایه رنگ (hue): آنچه از یک رنگ به چشم ما می آید مثل: زرد، آبی، بنفش و...
- خلوص رنگ (saturation): به میزان خلوص و روشنی رنگ از نظر ترکیب با رنگ خاکستری گفته می شود. هر چه خاکستری به رنگ اضافه شود، درجه خلوص آن کم می شود.
- درجه و ارزش رنگ (value): به میزان روشنی و تاریکی یک رنگ در هنگام ترکیب با رنگ سفید وسیاه گفته می شود. سیاه و سفید به ترتیب کمترین و بیشترین ارزش رنگ را دارند.
برای استفاده از قوانین ترکیب رنگ در کوراسیون داخلی دانستن مشخصه های اصلی رنگ بسیار تاثیر گذار است. طیف رنگ ها و ترکیب آنها با هم به اندازه ای وسیع است که این امکان را برای شما بوجود می آورد، با هر سلیقه و نگرشی به انتخاب رنگ های مورد نظر پرداخته و از آنها برای رنگ بندی دکوراسیون منزل استفاده کنید.
ترکیب رنگ دکوراسیون پذیرایی
طراحی و رنگ آمیزی اتاق پذیرایی در نوع خود باید متفاوت تر از رنگ آمیزی سایر اتاق ها باشد. علاوه بر این مساله رنگ آمیزی اتاق پذیرایی تا حد زیادی در چیدمان و رنگ لوازم این اتاق تاثیر دارد. ترکیب رنگ دکوراسیون پذیرایی وابسته به رنگ و کاغذدیواری پوششی بر روی دیوار و همین طور پایه رنگ لمینت و سرامیک در پذیرایی با در نظر گرفتن قوانین ترکیب رنگ در دکوراسیون داخلی انتخاب می شود.
با در نظر گرفتن سلیقه خود در این زمینه به راحتی می توانید رنگ های مکمل و مناسب برای دکوراسیون پذیرایی خود انتخاب کرده و یک فضای خاص و زیبا را ایجاد کنید.