موثرترین متدد پرورش و نگهداری گیاه شب بو دریایی

  سه شنبه، 24 اسفند 1400   زمان مطالعه 6 دقیقه
موثرترین متدد پرورش و نگهداری گیاه شب بو دریایی
بهترین روش کاشت گل شب بو، تکثیر از طریق بذر است. شب بو نیاز به محیط خنک و نور متوسط دارد. بهترین محل برای نگهداری گل شب بو در ایوان و در پشت پنجره اتاقهاست.

گل شب بو دریایی از گیاهان پرطرفدار نوروزی است که علاوه بر زیبایی فوق العاده گلهایش به علت عطر بینظیرش نیز بسیار مورد توجه است و برای نگهداری در آپارتمان و کاشت در فضای سبز و باغچه ها انتخاب میشود. در ادامه این مطلب شما را با روش کاشت گل شب بو، نحوه نگهداری و شرایط محیطی مورد نیاز این گل آشنا میکنیم. با ساعد نیوز همراه شوید.

آشنایی با گل شب بو

گل شب بو از گل های مناسب برای بهار است که کمتر کسی پیدا می شود که با آن آشنا نباشد. پرورش این گل کنار نگهداری از سنبل جزء لاینفک سفره های هفت سین برای عید نوروز و آماده شدن افراد برای آمدن فصل بهار است. این گل که در رنگ های بسیار زیاد و متنوع وجود دارد، هنگام غروب و با فرا رسیدن شب به معطر کردن فضای اطراف خود می پردازد. با وجودی که عمر این گل چند سال بیشتر نیست، اما با نگهداری درست از آن و رعایت نکات مهم زیر می توان بیشتر از وجود آن استفاده کرد.

روش و زمان کاشت گل شب بو در خانه برای عید

از آنجایی که این گل در فرهنگ ایرانیان نماد زندگی و ثروت است، همچنین به دلیل شباهت زیاد آن به گل سنبل، بیشتر خانواده ها دوست دارند حداقل یک گلدان از این گل در خانه داشته باشند یا باغچه خود را به یک شاخه از آن مزین کنند تا در شب های دلپذیر بهاری از بوی خوش آن استفاده کنند. اما همانطور که همه شما در مورد نحوه پرورش گل ها و گیاهان آپارتمانی می دانید، هر گلی زمان و نحوه پرورش خاص خود را دارد که باید آن را به درستی به کار ببرید. به همین منظور ما در ادامه سعی کرده ایم زمان و فصل کاشت گل شب بو زعفرانی و خیری و روش مناسب آن را به شما توضیح دهیم.

پوستر گل شب بو دریایی

بهترین فصل برای کاشت بذر

بر خلاف آنچه تصور می شود بهترین زمان کاشت گل شب بو در پاییز نیست. بلکه بهتر است بذر این گل را اواخر تابستان و با معتدل شدن هوا در خاک بکارید. به این نکته دقت کنید که اگر آن ها را در گلدان می کارید، باید بیرون از محیط ساختمان نگهداری کنید و دقت کنید تا زمان گلدهی، گیاه بیش از 6 ساعت در روز در دمای 18 درجه سانتی گراد نماند. حداقل دما برای گلدهی نیز 2 درجه سانتی گراد است. این زمان بندی به دلیل این است که هوای سرد برای گلدهی این گیاه بهتر است. بنابراین با توجه به نیاز 10 تا 20 روزه بذرها برای جوانه زنی، می توانید این زمان را نسبت به آب و هوای محل زندگی خود تغییر دهید.

نحوه کاشت گل شب بو در باغچه حیاط

همانطور که گفته شد برای کاشت گل شب بو در باغچه باید بهترین زمان را برای آن در نظر بگیرید. اما برای اینکه روش مناسب کاشت بذر را نیز بدانید لازم است نکات زیر را هنگام کاشت به کار بگیرید:

  • ابتدا لازم است خاک مناسب برای آن را فراهم کنید و برای اطمینان سعی کنید قبل از کاشت بذر، خاک را ضد عفونی کنید. بهترین ترکیب خاک برای شب بو نیز ترکیب خاک برگ، خاک گلدان و کود دامی است.
  • دمای هوا هنگام کاشت بذر باید بین 10 تا 12 درجه باشد. زمانی را برای کاشت انتخاب کنید که جوانه زنی گیاه در دمای کمتر از 20 درجه انجام شود. چرا که شب بو در دمایی بیشتر از این نمی تواند به رشد خود ادامه دهد.
  • بذرها را خاک بکارید به طوری که عمق کاشت بیشتر از یک و نیم سانتی متر نشود.
  • تا جوانه زدن گیاه خاک را مرتب چ کنید تا بذر بدون آب نماند. برای حفظ رطوبت و محافظت از بذرها می توانید روی آن ها را با پلاستیک بپوشانید و پس از جوانه زنی آن را بردارید.

طرز کاشت گل شب بو در گلدان

کاشت گل شب بو در گلدان هم برای نگهداری گل در آپاتمان و هم برای انتقال آن در باغچه در زمان و دمای مناسب است. برای هر کدام از این دو منظور باید نکات زیر را رعایت کنید:

  • دمای اتاق هنگام کاشت بذر باید 16 تا 20 درجه باشد. تا زمان جوانه زنی نیز نباید اجازه دهید دما به بیش از 24 درجه برسد.
  • تا جوانه زدن سعی کنید آن ها را از نور خورشید فصل های پاییز و زمستان و آب کافی برخوردار کنید.
  • دمای مناسب هنگام سر زدن جوانه ها نیز می تواند تا 15 درجه کاهش پیدا کند.
  • اگر می خواهید این گیاهان را از گلدان به باغچه منتقل کنید اجازه دهید ارتفاعشان به 30 سانتی متر برسد و دمای بیرون نیز بین 0 تا 12 درجه باشد.
پوستر گل شب بو دریایی

شرایط نگهداری گل شب بو

شرایط اکولوژیکی مورد نیاز نگهداری شب بو عبارت است از:

  • خاک: گل شب بو به خاک سبک و با زهکش خوب نیاز دارد کهخنثی تا کمی قلیایی ونسبتاً حاصلخیزباشد. ترکیب خاکبرگ، شن، کود پوسیده گاوی و خاک معمولی برای کاشت گل شب بو مناسب است.
  • نور: گل شب بو برای رشد بهتر نیاز به نور مستقیم دارد. البته این میزان دریافت نور برای گل بستگی به دما محیط دارد به طوریکه هرچه دمای محیط کمتر باشد و هوا خنک تر باشد، گیاه میزان نور مستقیم بیشتری را تحمل خواهد کرد. با افزایش دمای محیط، اگر از شدت بیش از انداره نور محافظت نشود ابتدا گلها پژمرده می شوند و سپس تمامی گیاه پژمرده خواهد شد.
  • دما: همه انواع شب بو ازجزو گیاهان سرمادوست هستند و به هوای گرم حساسیت دارند. گلهای شب بو در اثر گرم شدن هوا ابتدا کمتر گل می دهند و سپس برگهای گیاه زرد شده و به تدریج می ریزند و گیاه از بین می رود.
  • آبیاری: نیاز آبی گل شب بو متوسط است. بهترین زمان آبیاری گیاه زمانی است که بین دو آبیاری سطح خاک کاملا خشک شده باشد. در صورت آبیاری بیش از اندازه ریشه گیاه پوسیده خواهد شد.
  • آفات و بیماری ها: از بیماریها وآفات مهم این گیاه میتوان به زنگ شب بو، کنه تار عنکبوتی، معدنچی برگ، تریپس، سفیدک داخلی و شته اشاره کرد. برای از بین بردن این آفات و بیماریها بایستی از سموم شیمیایی مربوطه استفاده شود.

جالب است بدانید چند سالی است که گل شب بو به عنوان گل شاخه بریده نیز مورد استفاده قرار میگیرد وشاخه های بریده آن در صورتی که هوای اتاق گرم نباشد، چندین روز در آب دوام می آورند.

پوستر گل شب بو
امیدوارم از محتوای نحوه ی پرورش و نگهداری پرورش گیاه شب بو دریایی نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که گیاه دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید. همچنین برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش سرگرمی(اس ام اس) ساعدنیوز مراجعه نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم .

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها