برای اینکه بتوانید به خوبی و متناسب با شرایط خود در یک کشور خارجی تحصیل کنید نیاز دارید تا در زمینه شرایط تحصیلی در آن کشور کسب اطلاع کنید و دانش کافی را از شرایط موجود در آن کشور به دست آورید. یکی از کشورهای آسیایی که امروزه مقصد بسیاری از دانشجویان ایرانی می باشد مالزی است. ساعدنیوز به دلیل اهمیت موضوع تحصیل در خارج از کشور در سری مقالات خود به برسی شرایط تحصیلی در کشورهای مختلف می پردازد که در این مقاله مزایا و معایب تحصیل در کشور مالزی مورد بررسی قرار گرفته و جنبه ها و شرایط گوناگون آن کنکاش می شود.
مزایا و معایب تحصیل در کشور مالزی
کشوری مالزی در شرق آسیا واقع شده و دین رسمی آن اسلام است که به دلیل شباهت مذهب و دین این کشور، مفصد مورد پسند بسیاری از دانشجویان ایرانی است. مرکز این کشور کوالالامپور بوده و از نظر اقتصادی، کشوری موفق بین کشورهای آسیایی محسوب می شود.
شهریه دانشگاه های این کشور نسبت به خیلی از دانشگاه های اروپایی و آسیایی ارزان تر تمام می شود. اما شاید شاخصه ها و مزایای مهم تر آن هزینه های زندگی ارزان در این کشور باشد. اکثر دانشگاه های مالزی خوابگاه در اختیار دانشحویان خارجی قرار می دهند که این امر هزینه های زندگی محصلین را به مقدار قابل توجهی پایین می آورد، همچنین چه بخواهید در خوابگاه زندگی کنید و چه یک خانه اجاره کنید هزینه خرید وسایل زندگی نخواهید داشت. متوسط هزینه های زندگی یک دانشجو که شامل کتاب، لوازم تحریر، البسه، حمل و نقل و ... می شود حدود 500 تا 600 دلار در ماه در کم ترین حالت خواهد بود و هزینه خوابگاه های دولتی بین 300 تا 800 رینگیت است.
دانشگاه های این کشور از لحاظ رتبه علمی از جایگاه خوبی برخوردارند. بسیاری از این دانشگاه ها مورد تایید وزارت علوم در ایران هستند که این کشور را به عنوان گزینه ایده آل برای تحصیل ایرانیان تبدیل کرده است. همچنین زبان انگلیسی در بسیاری از دانشگاه های مالزی کاربرد دارد و برای پذیرش در این دانشگاه ها نیاز دارید تا مدرک IELTS آکادمیک با نمره بالای 6 ارایه دهید. جدا از ویژگی زبانی و کاربرد زبان انگلیسی که از مزایای تحصیلی این کشور محسوب می شود برای ادامه تحصیل در مقاطع مختلف شرط سنی وجود دارد که می توان جزو معایب باشد و در پذیرش دانشجو در این کشور محدودیت ایجاد کند.
همانطور که اشاره کردیم هزینه تحصیلی در مالزی به نسبت بعضی از کشورها کمتر به حساب می آید. به طور کلی هزینه سالانه برای مقطع تحصیل کارشناسی، ترمی بین 3000 تا 5000 دلار، در مقطع کارشناسی ارشد ترمی بین 2500 تا 3500 دلار و در مفطع دکترا بین 14 هزار تا 17 هزار دلار در سال است. بورسیه فقط برای مقطع دکترا ارایه می شود و برای مقاطع پایین تر تخفیف 20 تا 50 درصدی شهریه در نظر گرفته شده است.
در نهایت مسلمان بودن جمعیت این کشور و همچنین وجود دانشجویان ایرانی زیاد در دانشگاه های مالزی محیط و شرایط را برای دانشجویان ایرانی مناسب کرده و شرایط ایده آل تری را برای افراد به منظور تحصیل در این کشور فراهم آورده است.
در این مقاله ساعدنیوز به دلیل اهمیت شرایط تحصیلی در نقاط مختلف جهان به بررسی مزایا و معایب تحصیل در کشور مالزی پرداخته و در مقاله های آینده خود کشورهای دیگری را نیز مورد کنکاش قرار خواهد داد.