به گزارش سایت خبری ساعد نیوز و به نقل از نی نی سایت، حمام کردن می تواند یک تفریح سرگرم کننده و همچنین زمان خاصی برای سهیم شدن با عواطف و احساسات فرزند تان باشد. اگرچه باید در این کار احتیاط کرد. بنابر این این نکات را ذهن تان نگه دارید تا زمانی که کوچولوی تان را تر و تمیز می کنید، ایمن باشد.
1- اولین و مهم ترین قانون این است: هرگز، هرگز، هرگز کودک نوپای تان را برای یک دقیقه هم به حال خود رها نکنید. کودکان می توانند در کمتر از 3 سانتی متر آب غرق شوند. همه ی وسایل از صابون و حوله گرفته تا بقیه را جمع کرده و از دسترس بچه دور نگه دارید چون شما بیشتر به زمان احتیاج دارید. اگر زنگ در خانه به صدا در می آید یا تلفن زنگ می خورد و شما احساس می کنید که باید به آن جواب بدهید بچه تان را در حوله بپیچید و او را با خود ببرید.
2- وقتی که شیر آب باز است و آب جریان دارد، کودک تان را درون تشت یا وان نگذارید چون ممکن است درجه حرارت آب تغییر کند و یا بیش از حد عمیق شود.
3- وان یا کف حمام را ایمن کنید: وان ها و کف حمام ها بسیار لیز هستند بنابر این یک حصیر حمام محکم را برای نشستن یا جای گیری بی خطر آماده کنید. با سرپوش های نرمی که به دهانه ی لوله ها می بندید می توانید سر کودک تان را در برابر ضربه های دردناک حفظ کنید. اگر حمام تان در های شیشه ای کشویی دارد، اطمینان حاصل کنید که آنها از شیشه های ایمنی ساخته شده باشند.
4- آب را به راحتی گرم کنید ( در حرارت 32 تا 42 درجه). نوزادان و کودکان نوپا معمولا آب های خنک تر از آنچه را که شما آماده کرده اید ترجیح می دهند.
5- بیش از حد آب در وان حمام یا تشت نریزید. هرگز بیش از ارتفاع کمر (در حالت نشسته) برای کودکان نوپا کمی بزرگتر، آب نریزید.
6- برای بچه هایی که می توانند بشینند، استفاده از یک صندلی حمام در کف وان یا تشت می تواند برای تان مانند یک دست اضافه عمل کند. اما نباید اجازه دهید که وجود این صندلی به شما یک احساس امنیت کاذب بدهد چون این وسیله هیچ وقت جایگزین نظارت با چشمان خودتان نمی شود.
7- به فرزند تان یاد بدهید که در وان یا تشت بنشیند و نایستد.
8- صابون ها، شامپو ها و کف ها و حباب های حمام ممکن است پوست کودک تان را خشک کنند و خارش ایجاد کنند بنابر این از آنها کم استفاده کنید.
9- آنها ممکن است مجرای خروجی مثانه را تحریک کنند که به نوبه ی خود ممکن است خطر عفونت دستگاه ادراری را افزایش دهند. برای این که نگذارید کودک تان به مدت طولانی در آبی که با کف صابون پر شده و برای تجمع عفونت ها تحریک آمیز است بنشیند و بازی کند، از همان شروع حمام با او بازی کنید تا در مصرف صابون و شامپو هم صرفه جویی کرده باشید.
10- درجه ی آبگرمکن خود را تا 48 درجه ی سانتی گراد تنظیم کنید. تنها دو ثانیه طول می کشد تا کودک در آب 65 درجه دچار سوختگی نوع سوم شود و در آب 60 درجه تنها 5 ثانیه طول می کشد تا این اتفاق رخ دهد، یعنی در درجه حرارت هایی که معمولا آبگرمکن بیشتر کارخانه ها آب را داغ می کنند.
11- اجازه ندهید کودک تان به دستگیره ی شیر آب دست بزند. حتی اگر او نتواند همین حالا آن را باز کند، در نهایت برای این انجام این کار به اندازه ی کافی قوی می شود که می تواند به آسیب های جدی منجر شود. (شما ممکن است فرزند تان را پشت به شیر های آب داخل وان یا تشت قرار دهید).
12- لوازم برقی را دور از وان یا تشت قرار دهید ( لوازمی مانند سشوار و اتوی مو).