نحوه نگهداری و پرورش گل ساکولنت اچوریا

  یکشنبه، 22 اسفند 1400   زمان مطالعه 8 دقیقه
نحوه نگهداری و پرورش گل ساکولنت اچوریا
ساکولنت گوشتی اچوریا یکی از زیباترین واریته های ساکولنتها می‌باشد که دارای بیش از ۱۸۰ گونه مختلف می‌باشد.ما در این مطلب نحوه نگهداری از این گل زیبا را بررسی می کنیم. با ما همراه باشید.

ساکولنت گوشتی اچوریا یکی از زیباترین واریته های ساکولنتها می باشد که دارای بیش از ۱۸۰ گونه مختلف می باشد. در ایران به گل ساق عروس معروف است. گیاه اچوریا دارای رنگ و مدل های مختلف می باشد همیشه سبز می باشد در فصل های خنک رشد می کند در بهار و آخر تابستان گل می دهد که برای بذر گیری باید گرده افشانی شود. اسم علمی آن Echeveria می باشد.

برخی از نمونه های گل اچوریا همانند به Echeveria Glauca با برگ هایی سبز، آبی و Echeveria Elegans با برگ هایی گوشتی به رنگ سبز، آبی با حاشیه هایی صورتی، قرمز رنگ و Echeveria secunda با برگ هایی متراکم، با نوک نسبتاً تیز، به رنگ سبز و حاشیه هایی صورتی – قرمز رنگ از جملهه نمونه های محبوب هستند. گیاهان اچوریا کند رشد هستند و اگرچه اغلب آنان ۱۰-۵ سانتی متر طول دارند اما به تدریج و با رشد پاجوش ها از کنار گیاهان مادری، بر روی زمین گسترده می شوند و و حداقل ۱۰ سانتیمتر و حداقل ۵۰ سانتیمتر (البته بعد از چند سال) بر روی زمین فضا را اشغال می کند.

نحوه نگهداری و پروش از گل ساکولنت اچوریا در آپارتمان

اشوریا نور زیاد و گرما را دوست دارد گرچه بهتر است از نور مستقیم خورشید محافظت شود. در هنگام آبیاری آن دقت کنید آب روی برگ ها نریزد چرا که باعث پوسیدگی می شود. در صورتی که اشوریا را در جایی که نور کمی دارد نگهداری می کنید بهتر است حدود 14 ساعت در روز نور مصنوعی برای تامین نیاز گیاه استفاده کنید.

 اچوریا

خاک مناسب برای گل ساکولنت اچوریا در آپارتمان

اچوریا به خاکی سبک، قلیایی با زهکش مناسب نیاز دارد به طوری که بهترین ترکیب خاکی این گیاه شن درشت به همراه پرلیت و خاک برگ می باشد. در ترکیب خاکی این گیاه برعکس دیگر ساکولنت ها از جمله گاستریا به هیچ عنوان از پیت ماس استفاده نشود. به علت رشد ریشه ای کم عمق ساق عروس، استفاده از خاک های ارگانیگ به شدت توصیه می شود. با کودهای مایع یکبار در اول بهار می توانید گیاه را تغذیه کنید.

نور مناسب برای گل ساکولنت اچوریا در آپارتمان

اشوریا جای پرنور، روشن با اشعه های مستقیم آفتاب را دوست دارد. در مقابل نور مناسب خورشید برگ ها بهترین رشد را دارند. آفتاب سوزان تابستان برای این گیاه مضر می باشد. برای ماندگاری حاشیه های رنگین برگ وجود نور ضروری است. نور کم رشد علفی و ضعیف را برای اچوریا به همراه دارد.

دما مناسب برای گل ساکولنت اچوریا در آپارتمان

ساکولنت آشوریا دمای زیر ۷ درجه را تحمل نمی کند. بهترین دما برای این گیاه محدوده بین ۱۵ تا ۲۵ درجه سانتی گراد می باشد. گرما و عدم آبیاری مناسب باعث چروکیدگی و بدشکلی برگ ها می شود. دمای مناسب برگ اشوریا را سبز نگه می دارد.

آبیاری مناسب برای گل ساکولنت اچوریا در آپارتمان

میزان آبیاری به دمای محیط بستگی دارد. ولی بهتر است هر زمان خاک خشک شد به میزانی که آب از زیر گلدان خارج شود به آن آب بدهید. آب باید هم دمای محیط و بدون کلر باشد. به هیچ عنوان آب را به داخل مرکز روزت گیاه نریزید زیراکه موجب پوسیدگی سریع و از بین رفتن گیاه می شود.

کوددهی اچوریا

اچوریا نیاز ندارد که دائما کود دریافت کند. ساکولنت ها می توانند بدون وجود مواد مغذیِ زیاد در خاک، به رشد خود ادامه دهند به همین خاطر ممکن است در اثر کوددهی زیاد دچار سوختگی شوند.برای کود دادن به این گیاه می توانید از کودهایی استفاده کنید که به آرامی تجزیه می شوند و آن ها را در اوایل بهار به خاک اضافه کنید یا از کودهای مایع استفاده کنید به صورتی که دو الی چهار برابر بیشتر از حد معمول رقیق شده باشند.به خاطر داشته باشید که ساکولنت ها بیشتر از اینکه از کوددهی کم آسیب ببینند از کوددهی زیاد آسیب می بینند.

گلدان مناسب برای اچوریا

شما می توانید برای گیاه اچوریای خود گلدان های مختلفی انتخاب کنید. از یک گلدان کوچک گرفته تا گلدانی بزرگ که از ریشه های گیاه بزرگ تر باشد و تمام این انتخاب ها درست است.البته بهتر است بدانید که گلدان بزرگ تر از گیاه می تواند ریسک خیس ماندن خاک را افزایش دهد و باعث پوسیدگی ریشه گیاه شود ولی شما هر گلدانی برای اچوریا انتخاب می کنید باید زهکشی مناسبی داشته باشد و آب را به سرعت تخلیه کند. پس بدون نگرانی گلدان دلخواه خود را انتخاب کنید.ایده آل ترین گلدان برای اچوریا، گلدانی است که پنج الی ده درصد بزرگ تر از سطح گیاه باشد.به عنوان مثال گیاهی که قطر آن ده سانت است بهتر است در گلدانی کاشته شود که قطر آن یازده سانت یا کمی بزرگ تر است.

تعویض گلدان اچوریا

در ادامه روش نگهداری ساکولنت اچوریا به چگونگی تعویض گلدان میپردازیم.بهار، زمان بسیار مناسبی برای تعویض گلدان این گیاه است. ابتدا، چند روز گیاه را آبیاری نکنید تا خاک خشک شود. سپس گیاه را به آرامی از خاک خارج کنید. تمام برگ های مرده و آسیب دیده را از ساقه جدا کنید.سپس به سراغ ریشه بروید. باید دقت کافی داشته باشید، زیرا اگر گیاه را با بخش های بیمار خود بکارید، در دردسر خواهید افتاد.آیا ریشه بیش از حد متراکم و فشرده است؟ اگر بله، خاک های چسبیده به آن را کاملا کنار زده و با محلول های ضدقارچ، آن را تمیز کنید.گیاه باید در خاکی تازه کاشته شود و گلدان جدید هم تنها به اندازه یک سوم گلدان قبلی بزرگ تر باشد. هنگام ریختن خاک، مواظب باشید که ریشه آسیبی نبیند.برای چند روز، اچوریا را آبیاری نکنید تا در خاک مستقر شود. سپس مانند گذشته، روند رسیدگی را از سر بگیرید.

هرس کردن اچوریا

اچوریا نیازی با هرس کردن ندارد تنها کاری که باید بکنید برداشتن برگ های مرده و ریخته شده از پای گلدان است. برداشتن این برگ های مرده کمک می کند تا گیاه سالم بماند و دچار بیماری نشود.

روش های مختلف تکثیر اچوریا

سه روش مختلف برای تکثیر اشوریا وجود دارد: قلمه گرفتن، پاجوش و کاشت بذر.

کاشت بذر اشوریا

یکی از زمانبر ترین روش های کاشت و تکثیر اچوریا همین کاشت بذر است، برای این کار میتوانید بعد از خشک شدن گلهای اچوریا بذرها را جدا کرده و در یک گلدان با خاک سبک بکارید و روی گلدان را با استفاده از نایلون بپوشانید و رطوبت مورد نیاز را برایش فراهم کنید تا جوانه بزند.

تکثیر اشوریا به روش پاجوش

پاجوش ها را با فرا رسیدن فصل بهار و زمان تعویض گلدان می توان از گیاه مادری به راحتی جدا کرد و به شکل گیاهی مستقل در گلدانی جداگانه کاشت. ایجاد فاصله زمانی به مدت یک یا دو روز بین زمان جدا کردن پاجوشها و کاشتن آنان، به ریشه زایی بهتر آنان کمک می کند.

تکثیر اچوریا به روش قلمه زدن

از برگ های گیاه نیز می توان در فصول بهار و تابستان قلمه تهیه کرد. برگ ها بعد از جدا شدن از گیاه مادری به مدت ۲۴ ساعت کنار گذاشته می شوند و سپس در مخلوط خاکی سبک و مرطوبی کاشته می شوند. بر روی گلدان حاوی قلمه ها پلاستیک نکشید زیرا این گیاهان به جمع شدن رطوبت در محیط اطراف حساس هستند و دچار پوسیدگی ریشه می شوند.

مشکلات و بیماری های آچوریا

این گیاهان در برابر بیماری ها و آفات نسبتاً مقاوم هستند اما به هر حال آفاتی که به شکل متداول گیاهان خانگی را مورد حمله قرار می دهند برای این گیاهان نیز می توانند مشکلاتی را ایجاد کنند. از بین بیماری ها نیز به پوسیدگی ریشه که ناشی از سنگین بودن بافت خاک و یا آبیاری بیش از اندازه است حساسیت دارند که با رعایت فواصل مناسب آبیاری و سبک بودن بافت خاک می توان از بروز آن جلوگیری کرد.

ایجاد لکه های سیاه رو برگ

این مشکل بیشتر بر اثر قرار دادن گیاه در معرض نور مستقیم خورشید می باشد، گیاه را به محلی با نور فیلتر شده منتقل کنید.

له شدن طوقه و لکه های سیاه آبدار

این مشکل بخاطر مشکلات قارچی و پوسیدگی ریشه هست که با قارچکش بنومیل میتونید درمان کنید.

رشد علفی اشوریا

آبیاری کم و کمبود نور باعث رشد علفی در این گیاه می باشد حتما گیاه را به محلی با نور زیاد منتقل کنید.

سوختگی لبه برگ آچوریا

این مشکل از ابیاری کم یا زیاد، کمبود یا زیاد بودن نور و همچنین درجه حرات بالا میتوینه اتفق بیوفته که حتما شرایط رو بررسی کنید و نسبت به اون مشکل رو رفع کنید.

علت جمع شدن برگ آچوریا

این مشکل هم دلایل مختلفی اعم از : کمبود مواد مغذی در خاک، آبیاری نا مناسب دارد که حتما بین دو آبیاری اجازه بدین که خاک گلدان خشک بشه و سپس اقدام به آبیاری کنید. و برای تغذیه از کود کاکتوس هر ماه یکبار استفاده کنید.هی، به میزان بالایی از نور خورشید نیاز دارد تا بتواند عمل فتوسنتز را بیشتر انجام دهد. فتوسنتز، غذای کافی برای گیاه فراهم می کند و کمک می کند تا آن با قدرت بیشتری گلدهی را آغار کند. اگر می خواهید اچوریا را به گلدهی وادار کنید، بهتر است آن را در نزدیکی یک پنجره نورگیر شرقی یا جنوبی قرار دهید. اگر مکان نورگیری در منزل ندارید، می توانید از لامپ های مخصوص رشد گیاهان نیز کمک بگیرید.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
آخرین ویدیو ها