پرورش هویج
برای کاشت هویج در خانه باید ابتدا به آماده سازی خاک و سپس بذر پاشی و شرایط نگهداری این صیفی جات بپردازید. برای بهره مندی از نکات کلیدی دقیق در این زمینه در ادامه این مطلب همراه ما باشید.
ما در مقاله های قبلی از سایت سبزانه در مورد کاشت فلفل دلمه ای، کاشت خیار و کاشت توت فرنگی در منزل نوشته ایم.
مراحل کاشت هویج در گلدان:
مراحل کاشت هویج را مرحله به مرحله به ترتیب زیر با ما انجام دهید:
خاکورزی:
همانطور که می دانید، هویج یک گیاه ریشه ای می باشد. پس خاک اولین و مهمترین اصل در کشت هویج محسوب می شود که باید با دقت انتخاب شود. در کشت هویج باید از خاک سبک و شنی و عاری از هر گونه گل خیس سنگین و سنگی استفاده کرد تا گیاه به راحتی بتواند به عمق خاک برود. شما می توانید از خاک پوسال تازه بهره بگیرید و گلدانتان را با آن پر کنید. ۲۵ سانتی متر از سطح گلدان را از خاک خالی بگذارید تا هنگامی که برگ های هویج رشد کردند از حمله مگس هویج در امان بمانند.
زمان مناسب برای کاشت:
در فصل بهار تا آخرین سرما صبر کنید و بعد شروع به کشت هویج بکنید. زیرا فصل مناسب برای این کار بهار بعد از آخرین سرما می باشد. اگر جای مناسب داشته باشید تا آخر تابستان هر دو هفته یک بار می توانید در منزل هویج بکارید. در نظر اشته باشید که بذر هویج در هوای سرد زنده نمی ماند و برای برداشت هویج رسیده کشت این گیاه را تا اواسط تابستان ادامه دهید.
نحوه کاشت بذر هویج:
یک روز قبل از کاشت بذر، خاک را خوب آب دهید تا مرطوب شود و فردای آن روز در ردیف های کوچک به اندازه مساوی بذر بریزید و روی آن را با خاک مرغوب پر کنید و کمی با دست فشار دهید و سپس به وسیله یک آب پاش سطح خاک را نم دار کنید.
مراقبت از گیاه هویج:
بعد از کشت بذر در خاک دو الی سه هفته طول می کشد که جوانه ها سر از خاک بیرون بیاورند. بعد از اینکه جوانه ها حدود ۲٫۵ سانتی متر از خاک بیرون آمد باید به آرامی جوانه ها را از خاک بیرون بکشید و به شکل مرتب در یک ردیف بکارید. فاصله بین هر جوانه هویج باید ۵ سانتی متر باشد تا به خوبی رشد کنند.
هرس گیاه:
گیاه هویج را باید در هنگام عصر هرس کنید تا از حمله مگس هویج به گیاه جلوگیری کنید و بعد تمام برگ های اصلاح شده را در سطل زباله بیندازید و به بیرون منزل انتقال دهید تا بوی آنها مگس هویج را به سمت گیاه نکشاند. و بعد خاک اطراف هویج ها را کمی سفت کنید و به آن آب بدهید.
محافظت محصول در برابر آفات:
مگس هویج و کرم ابریشم دو آفت هویج هستند که برای دور ماندن گیاه از شر حمله این آفات هنگامی که برگها به خوبی رشد کردند باید به وسیله یک محفظه توری گیاه را بپوشانید و همچنین مواظب هویج هایی که از خاک بیرون می زنند باشید و روی آنها را با خاک تا زمان رسیدن کامل بپوشانید وگرنه غیر قابل مصرف می شوند.
زمان مناسب برای برداشت هویج:
زمانی که برگ های بیرونی پژمرده شده و برگهای داخلی شروع به ریختن، کردند محصول شما آماده برداشت می باشد و این زمان معمولا آخر تابستان و اوایل پاییز می باشد. هویج های رسیده را در یک عصر غیر بارانی برداشت نمایید و برای این کار از چنگک باغبانی استفاده کنید تا به محصول آسیب نزنید. هویج ها را از خاک در بیاورید و برگ هایش را کاملا جدا کنید. خاک های روی آن را بتکانید و تا موقع مصرف از شستن آنها بپرهیزید.
اگر می خواهید از کشت هویج در منزل نتیجه بگیرید به نکات ذکر شده در متن توجه کنید و برای کشت هویج تمام شرایط را محیا نمایید.