ازدواج، پیوند دو نفر نیست. پیوند دو خانواده است. شما علاوه بر اینکه تصمیم به ازدواج می گیرید، باید خود را با رفتارهای خانواده شوهرتان هم تطبیق دهید. عادات و رفتارها و رسم و رسومات هر خانواده، با دیگری متفاوت است و راضی نگه داشتن همه، کار آسانی نیست. از طرفی خانم ها نسبت به آقایون در این زمینه استرس بیشتری دارند و دوست دارند بهترین عروس برای خانواده همسرشان باشند.
نکات مهم در مدیریت روابط با خانواده شوهر
- دیدارهای مکرر و غیرضروری را با خانواده شوهر را کم کنید. این اصل مهمی در برقراری رابطه سالم با خانواده شوهر است.
- در زمان دعوا و اختلاف ، خانواده شوهر را وارد ماجرا نکنید یا آنها را دخالت ندهید و به آن ها توهین نکنید.
- سعی کنید وابستگی بیش از حد خود را به خانواده کمتر کنید. شما اکنون مستقل شده اید و باید بتوانید مشکلات خود را به تنهایی حل کنید.
- تفاوت های فرهنگی و اختلاف سلیقه همیشه وجود دارد. باید راهی پیدا کرد که در اوج این تفاوت ها، ارتباطات خود را به بهترین شکل حفظ کنید. دلیلی ندارد که همه مطابق میل ما رفتار کنند یا خود را تغییر دهند و آن چیزی شوند که ما می خواهیم.
- رفتارهای کودکانه را کنار بگذارید. شما اکنون ازدواج کرده اید و بهتر است تحمل خود را نسبت به مشکلات و صحبت ها بالا ببرید. منظور از رفتارهای کودکانه، همان حساسیت هایی است که اکثرخانم ها دارند و سریع نسبت به حرف های دیگران واکنش نشان می دهند.
- انتظارات و توقعات خانواده شوهرتان را از خود شناسایی کنید. بعضی ازخانواده ها دوست دارند عروسشان اینگونه رفتار کند یا این سبک لباس بپوشد. سعی کنید تا حدی که برایتان مقدور است همانگونه باشید که آن ها می خواهند.
- هر چه روابط شما با شوهرتان خوب باشد و رابطه بهتری با آن ها داشته باشید، از آنطرف بازخوردش را خواهید دید و متقابلا شوهرتانتان احترام خانواده شما را نگه خواهد داشت. از طرفی همسرتان بی شک از شما جلوی خانواده اش تعریف خواهد کرد و آن ها نیز به خاطر این موضوع از شما راضی خواهند بود و از اینکه پسرشان را خوشبخت کرده اید با شما رفتار خوبی خواهند داشت.
رفتار با برادر شوهر
از ارتباط های سخت و دشوار برای هر دختر خانمی می توان به نحوه ارتباط گرفتن با خانواده شوهر اشاره داشت. این را عروس های تازه باید در نظر داشته باشند که در خانواده شوهر، خواهر شوهر از افراد غریبه و نامحرم نیست که می تواند با او به راحتی یک رابطه گرم و صمیمی داشته باشید. همچنین در برخی از مواقع خواهر شوهر می توانند به مانند یک خواهر در خانواده شوهر برای شما به شمار آید که این به میزان ارتباط و اخلاقی که عروس خانم ها در هنگام ورود به خانه شوهر دارند، وابسته دانست. در این بین سوالی که پیش می آیند نحوه رفتار با برادر شوهر است که در ادامه به بررسی آن پرداخته ایم.
گفتنی می باشد که رابطه یک خانم با برادر شوهر از نظر اسلامی و شرعی در خط قرمز ها قرار دارد که هر عروسی باید آن را رعایت کند. همچنین برادر شوهر در گروه محارم نیست و باید او را نیز به مانند دیگر آقایان نامحرم که رابطه خود را با خطر قرمز پیش می برید، در نظر بگیرید. ایجاد هرگونه دوستی، رابطه های نامشروع جنسی و ایجاد مهر و علاقه با برادر شوهر در گروه رفتار های حرام از نظر شرعی و اسلامی است که از نظر اخلاقی نیز دارای عواقب بد و جبران نشدنی است.
این موضوع در برخی از خانواده هایی که نسبت به مسائل دینی بی توجه هستند یا این موارد را خیلی سخت نمی گیرند می توان به مراتب مشاهده کرد که در بین رابطه های آن ها مشکلاتی وجود دارد که این به دلیل رعایت نکردن افراد محرم و نامحرم است. در این بین بسیاری از حرمت ها از بین می رود که دیگر نمی توان جایگاه سابق خود را در آن خانواده داشته باشید، از این رو برای حفظ عزت نفس خود نیز که شده است از ارتباط صمیمانه با برادر شوهر باید بپرهیزید.
نکات قابل توجه در رفتار و برخورد با برادر شوهر
به طور کلی ایجاد صمیمیت بیش از حد در بین عروس و برادر شوهر از نظر اسلامی نهی شده است و هر که این کار را انجام دهد به عذاب الهی و خشم خدا مبتلا می شود.در این بین برخی نکات و توصیه هایی وجود دارد که خانم ها با رعایت آن ها می توانند در عین حفظ رابطه خود با خانواده شوهر و از مناسب ترین رفتار با برادر شوهر نیز آگاهی پیدا کنند تا در نهایت به مشکلاتی در این رابطه برنخورید.
عدم حریم شکنی ها
در این بین باید نسبت به حریم ها توجه ویژه ای داشته باشید و از شکسته شدن آن ها نیز تا حد قابل توجهی جلوگیری کنید. این را در نظر بگیرید که خدا همواره در حال نگاه کردن به شما است، از این رو باید مواظب رفتارهای خود باشید که در مقابل این نور عظیم الهی شرمنده نشوید. هر رفتاری از چارچوب منحصر به خود برخوردار می باشد که در صورت رعایت هریک از آن ها به مشکل در رابطه با خانواده شوهر خود بر نخواهید خورد.
رعایت احترام ها
همچنین نحوه رفتار با برادر شوهر باید به گونه ای باشد که منجر به بی احترامی نشود. نباید آبروی خود و شوهرتان را ببرید و کاری کنید که پشت سر شما و رفتارهایی که دارید، حرف هایی گفته شود. سعی کنید که به راحتی ناراحت نشوید و با هر حرفی از سوی خانواده شوهر جبهه نگیرید، در شرایطی که دیدید شخصی به بی احترامی و توهین به شما می پردازد، می توانید با رعایت برخی اصول و خیلی محترمانه به او تذکر دهید که در نحوه رفتار با شما توجه ویژه ای داشته باشد. در حضور خانواده شوهر غیبت نکنید و سعی نداشته باشید که صفات بد هر کسی را خیلی بزرگ از چیزی که هست جلوه دهید، در این شرایط می توانید از خوبی های دیگران یاد کنید و خود را محترم و با شخصیت نشان دهید.
ازدواج امری ضروری و بسیار پسندیده است که با انجام آن به راهی قدم می گذارید که مقدس و مطهر است. از این رو زن و شوهر باید مطابق میل یکدیگر رفتار کنند و از کارهایی که سبب زیر سوال رفتن شخصیت یکدیگر می شود، بپرهیزند. هر کاری که فکر می کنید خانواده شوهر را ناراحت می کند انجام ندهید و برای حفظ رابطه خود با آن ها از حفظ احترام غافل نشوید.
ایجاد محبت و علاقه
این امر بر کسی پوشیده نیست که انسان فردی اجتماعی است و از این رو برای برطرف کردن نیاز های خود به دیگران و رابطه های اجتماعی نیاز دارد. این را باید به نحوی برطرف کنید که موجب بروز مشکلی برای شما نشود. رفتار های خوبی داشته باشید و سعی کنید که محبوب دیگران در چارچوب مناسبی باشید. در روزهای شادی با آن ها شریک شوید و خوشحالی کنید و در مواقع ناراحتی نیز با آن ها همدردی کنید و حمایت از آن ها را فراموش نکنید.
توجه داشته باشید که افرادی مهربان و با گذشت از کینه به دل گرفتن در حذر هستند و همواره برای دیگران دعای خیر و نیکی می کنند. به راحتی عذرخواهی دیگران را قبول می کنند و حرمت شکنی نمی کنند که این موارد در ایجاد مهر و علاقه بسیار تاثیر گذار است. و در آخر با مردم به نحوی رفتار کنید که دوست دارید با شما رفتار شود و هر چیزی را که برای خود می پسندید برای دیگران نیز بپسندید.