به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقل از تجارتنیوز، وی در روز دوشنبه ۱۵ مرداد، آخرین روز بحران ۱۱۲ روزه ارزی در مطلب خود که با عنوان «تخمین قیمت دلار، بر مبنای طلا و سایر ارزها» اقدام به محاسبه قیمت دلار برای دو ماه آینده کرده است.
وی اعتقاد دارد که بر مبنای یورو و درهم، دلار کمی کمتر از ۹۶۰۰ تومان است. سپس به همین ترتیب محاسبات زیر را برای نرخ دلار انجام میدهد.
بر مبنای طلای ۱۸ عیار، دلار کمی کمتر از ۹۵۰۰ تومان است.
بر مبنای سکه بهار آزادی، دلار بیش از ۱۱۰۰۰ تومان است.
بر مبنای نیم سکه بهار آزادی، دلار حدود ۱۱۵۰۰ تومان است.
بر مبنای ربع سکه بهار آزادی، دلار حدود ۱۱۸۰۰ تومان است.
بر مبنای آتی سکه تحویل دی ماه، دلار حدود ۱۲۲۰۰ تومن خواهد بود.
ناظران در ادامه در مورد تخمینهای نرخ دلار امروز، نسبت به تخمینهای دو هفته پیش مینویسد:
بر مبنای یورو و درهم تغییر چندانی نداشته است.
بر مبنای سکه حدود سه درصد افزایش داشته است.
بر مبنای سکه آتی حدود شش درصد کاهش داشته است.
وی در ادامه این تحلیل خود در کانالش میافزاید: این یعنی سرمایهگذاران حرفهای، نسبت به آینده، خوشبینتر از سرمایهگذاران خُرد هستند. شکاف ۱۷ درصدی بین طلا و سکه حکایت از تداوم بیاعتمادی سرمایهگذاران خُرد دارد. حق دارند. بیاعتمادی ناشی از شش ماه گذشته، به سادگی تبدیل به اعتماد نمیشود. زمان میبرد!
اما این اقتصاددان پیشبینی خود از دو ماه آینده را اینگونه ارائه میدهد: پتروشیمیها انگیزه عرضه درآمد صادراتیشان را خواهند داشت، اما علاوه بر آن، باید سه میلیارد دلار ارز صادراتی چهار ماه گذشته را که نگه داشته بودند به بازار تزریق کنند. یعنی تا این انبار سه میلیارد دلاری تسویه شود، مدتی نرخ دلار به زیر سطح پایدارش خواهد رفت.
وی ادامه میدهد: سرمایهگذاران خُرد صبر خواهند کرد تا ببینند میتوانند به سیاست ارزی جدید اعتماد کنند یا خیر. هر زمان اعتماد برگردد، نشانههای اعتماد را میشود در بسته شدن شکاف ۱۷ درصدی دید. با بسته شدن این شکاف، دارندگان سکه به نسبت دارندگان طلا ۱۷درصدی زیان خواهند کرد.
شهریور ماه موعد تحویل سکههایی است که بانک مرکزی شش ماهه پیشفروش کرده بود. خوش قولی بانک مرکزی میتواند در بستن آن شکاف موثر واقع شود. باید دید رئیس کل جدید چه اقدامی انجام خواهند داد.
ناظران میگوید: اوایل شهریور سپردههایی که شهریور پارسال با سود بالا تجدید قرارداد شده بودند، تبدیل به سپرده جاری میشوند. سپس، شاید باز سپرده بلندمدت شوند، شاید به سمت بازار مسکن، ارز، یا طلا حرکت کنند. منتها بخشی از این سپردهها، پیش از این با پرداخت جریمه جاری شدن و اثر خود را بر روی قیمت گذاشتند.
مهر ۹۶، به ازای هر یک تومان پول در سپرده جاری، ۷٫۵ تومان در حسابهای بلندمدت بود، اما آخر خرداد ۹۷ معادل ۶٫۷ تومان در حسابهای بلندمدت بود. انتظار افزایش قابلتوجه ارز یا طلا در شهریور ماه را ندارم.
وی در نهایت میگوید: با توجه به اینکه در یکسال آینده نباید انتظار رشد اقتصادی داشت، در طول بهار، سرعت رشد نقدینگی از ۱٫۶ درصد پارسال قدری کاهش پیدا کرد و تبدیل به ماهی یک درصد شد. اگر در بقیه سال ۹۷، سرعت رشد نقدینگی حدود یک درصد بماند، بعد از تعادلی شدن بازار ثانویه، که چند ماهی طول خواهد کشید، میتوانیم انتظار رشد ماهی یک درصد ارز را داشته باشیم.