ساعدنیوز
ساعدنیوز

پیش‌بینی‌ها از «شدت» موج هشتم کرونا در ایران

  دوشنبه، 12 دی 1401 ID  کد خبر 236694
پیش‌بینی‌ها از «شدت» موج هشتم کرونا در ایران
ساعد نیوز: دبیر کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا ضمن تشریح ویژگی‌های زیرسویه‌های جدید کووید، گفت: به نظر می‌رسد موج هشتم از دو - سه هفته آینده شروع به افزایش می‌کند و تا عید این پیک را خواهیم داشت و سپس به تدریج در روند نزولی منحنی قرار می‌گیریم.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ساعد نیوز به نقل از ایسنا، دکتر حمیدرضا جماعتی درباره وضعیت کرونا در جهان، سویه های در گردش آن و وضعیت موج هشتم بیماری در کشور، گفت: در هفته های گذشته، در برخی کشورهای دنیا میزان درگیری و مورتالیتی ناشی از کرونا به صورت بدون تغییر و اصطلاحا پلاتو درآمده است. به خصوص که میزان ابتلا و مورتالیتی در چند کشور به صورت چشمگیری دیده شده است که کشورهایی مانند چین و ژاپن، کشورهایی مانند آلمان، اسپانیا و هلند در اروپا و کشورهایی مانند اندونزی در آسیا و... طی یکی دو هفته اخیر شاهد بودند که میزان مرگ ومیر و مورتالیتی شان به طور چشمگیری افزایش یافته است.

وی افزود: اما نکته ای که وجود دارد این است که در برخی کشورها علی رغم اینکه میزان ابتلا و مرگ ومیر افزایش یافته است، متاسفانه گزارشی درباره این افزایش و نوع سویه هایی که در آن کشورها غالب است، ارائه نمی دهند. به طور خلاصه هم در کشور چین و هم در کشور ژاپن و هم در اندونزی، میزان مرگ ومیر طی چند هفته اخیر به طور چشمگیری افزایش یافته و میزان بستری در بیمارستان هم بالا رفته است. در عین حال آمریکا هم در بررسی های انجام شده، بیش از ۲۰۰۰ مرگ ومیر را در هفته های اخیر در برخی از هفته ها گزارش کرده است.

جماعتی گفت: یکی از زیرسویه هایی که در حال افزایش است و شاید مقداری نگرانی ایجاد کرده، CH۱.۱ است که در حال افزایش است و شاید ترند افزایش آن نگرانی هایی را در کشورهای دیگر ایجاد کرده است. آنچه که از کشورهای اطراف چین گزارش شده است نیز زیرسویه غالب BQ۱.۱ است که در حال افزایش است. البته باید توجه کرد که آنچه منجر به افزایش مورتالیتی در کشور چین شده است، بحث عدم واکسیناسیون در افراد با ریسک بالا و افراد با سن بالا است. در عین حال مقداری هم گروه های ضد واکسن در این کشور فعالیت می کنند که باعث شده میزان واکسیناسیون در دُزهای آخر، به طور چشمگیری کاهش یابد و این موضوع باعث شده که شاید این زیرسویه ها علی رغم اینکه به طور کلی مورتالیتی بالایی ندارند، اما در چین بنابه این دلایل باعث ایجاد مشکلات جدی شوند.

زیرسویه های در گردش در ایران

BA۵ همچنان سویه غالب در ایران

وی افزود: در کشور ما نسبت به کشورهای دیگر، شرایط بهتر است. هرچند که به نظر می رسد از چند هفته قبل، به تدریج زیرسویه هایی از اُمیکرون در کشور ما افزایش یافته است که یکی از مهم ترین های آن افزایش XBB۱.۵ است که روندی افزایشی را داشته است. البته بر اساس آخرین گزارشی که طبق بررسی ژنتیک ویروس های در گردش در کشور داریم، همچنان زیرسویه BA۵ به عنوان بیشترین زیرسویه در گردش در کشور بوده و حدود ۸۸ درصد در کشور ما شیوع دارد. در عین حال یکی دیگر از زیرسویه های جدیدی که وارد کشور شده که البته از چند هفته قبل به کشور وارد شده بودند، یکی BA۲.۷۵ که حدود ۴.۴ درصد است. همچنین زیرسویه BA۴ که در برخی کشورها زیرسویه شایع است، در کشور ما حدود ۱.۵ درصد را تشکیل می دهد. درباره BQ۱ هم فعلا طبق گزارش ها به صورت تک گیر و تک تست در کشور مشاهده کردیم، اما اینطور نبوده که زیاد شود. البته باید توجه کرد که به هر حال این زیرسویه ها از کشورهای دیگر از طریق مسافران ممکن است وارد کشور شوند یا با گردشی که خود ویروس در جامعه دارد، این زیرسویه ها نیز در کشور ایجاد شوند.

زیرسویه های جدید کرونا به افزایش مرگ منجر می شوند؟

وی افزود: در عین حال باید توجه کرد که هنوز گزارشی نداریم که این زیرسویه ها نسبت به زیرسویه های قبلی اُمیکرون، به افزایش مرگ ومیر منجر شوند. تقریبا مانند زیرسویه های دیگر اُمیکرون است. چند ماه قبل زیر سویه BA۲.۷۵ در هند شایع شده بود و اگر افزایش مرگ و میر را ایجاد می کرد، باید در دنیا و کشور ما هم باعث ایجاد مشکلاتی می شد که این اتفاق نیفتاد و هنوز هم گزارشی از افزایش مرگ ومیر ناشی از این زیرسویه های جدید، در کشورهای دیگر نسبت به زیرسویه های دیگر اُمیکرون نداریم.

وی با بیان اینکه البته شاید میزان سرایت پذیری و افزایش درگیری افراد به زیرسویه های جدید کرونا بیشتر باشد، گفت: به طور کلی شاید زیرسویه های جدید نسبت به زیرسویه های قبلی از نظر سرایت زایی بیشتر باشند، اما از نظر میزان مرگ ومیر و پذیرش در بیمارستان ها، طبق گزارش های فعلی، تفاوتی با سایر زیرسویه ها ندارند. از نظر علائم هم تفاوت زیادی با زیرسویه های قبلی ندارند و مقداری علائم گوارشی زیرسویه های جدید ممکن است بیشتر باشد، اما به طور کلی از نظر علائم مانند زیرسویه های قبلی کرونا هستند و علائمی نظیر ضعف، بی حالی، تب، علائم درگیری سیستم تنفسی فوقانی مانند آبریزش بینی، گلودرد و ... داشته باشند.

موج هشتم از چه زمانی شروع شده است؟

پیش بینی ها از موج هشتم کرونا در کشور و زمان رسیدن به قله

جماعتی درباره زمان آغاز موج هشتم در کشور گفت: اینطور نبوده که از چند هفته پیش که زیرسویه های جدید اُمیکرون وارد شدند، موج هم داشته باشیم، بلکه این زیرسویه ها را در کشور داشتیم. این زیرسویه ها زمانیکه وارد جامعه می شوند، گردش کرده و چند هفته طول می کشد تا تکثیر شوند و خودشان را نشان دهند. بنابراین این زیرسویه های جدید در کشور وجود دارد و وقتی که افزایش می یابد، منجر به بروز موج جدیدی می شود که انتظار داریم این موج را یکی دو هفته آینده یعنی تا پایان ژانویه داشته باشیم و تا عید نوروز روند افزایشی موج ادامه داشته باشد؛ به طوری که تا عید روندی افزایشی دارد و ممکن است تا عید نوروز به پیک خودش برسد. بنابراین با توجه به مطالعات اپیدمیولوژیک به نظر می رسد این موج از دو سه هفته آینده شروع به افزایش می کند و بعد تا عید این پیک را داریم و پس از آن به تدریج در روند نزولی منحنی قرار می گیریم.

وی تاکید کرد: بنابراین باتوجه به پیش بینی هایی که می شود و باتوجه به افزایش گزارش های پراکنده از میزان بستری در بیمارستان ها و آی سی یوها، به نظر می رسد که از یکی دو هفته آینده، روندی افزایشی را در تعداد بستری ها و مرگ ومیر نسبت به شرایط فعلی داشته باشیم. علی رغم اینکه به نظر می رسد که وارد پیک هشتم شده ایم، اما از نظر تعداد افزایش میزان مرگ ومیر و تعداد بستری شاید یکی دو هفته آینده، به صورت چشمگیری این موضوع مورد توجه قرار گیرد و به نظر می رسد که این افزایش تا عید نوروز ادامه داشته باشد و بعد از آن هم به نظر می رسد که مجددا روند کاهشی را داشته باشیم.

توصیه های کمیته علمی کرونا برای مقابله با موج هشتم

جماعتی گفت: بر این اساس کمیته علمی توصیه می کند که یکسری تمهیدات رعایت شوند؛ به طوری که مردم حتما در مجامع شلوغ و مسقف از ماسک استفاده کنند و اقدامات بهداشتی مانند فاصله گذاری های اجتماعی، ضدعفونی کردن دست ها و ... را مانند گذشته انجام دهند. شاید درباره استفاده از ماسک در فضاهای باز، آنقدر تاکید نیست، اما درباره جاهایی مانند مترو، اتوبوس، فروشگاه های بزرگ، سالن ها، مدارس، دانشگاه ها و جاهای مسقف، توصیه به استفاده از ماسک است.

چه کسانی واکسن تزریق کنند؟

دبیر کمیته علمی کشوری کرونا به توصیه های این کمیته درباره تزریق واکسن کرونا نیز اشاره کرد و گفت: همانطور که کمیته ملی واکسن تاکید کرده است، کمیته علمی کرونا هم تاکیدش بر تزریق حداقل یک دز واکسن به ویژه برای افراد های ریسک است که واقعا می تواند موثر باشد؛ به طوری که می تواند هم میزان مرگ ومیر و هم میزان پذیرش در آی سی یو و بیمارستان ها را کم کند. بنابراین توصیه ما این است که واکسن هایی که داریم می تواند موثر باشند. بسیاری ادعا می کنند که شاید این واکسن ها روی زیرسویه های جدید موثر نباشد، اما در واقع در همین زیرسویه ها هم واکسن ها می توانند موثر باشند. به ویژه در افرادی که سن بالا یا ریسک بالا دارند. در عین حال اقدامات بهداشتی شامل استفاده از ماسک، رعایت فاصله گذاری اجتماعی به ویژه در مکان های شلوغ یا مسقف مانند مدارس، دانشگاه ها، فروشگاه ها، رستوران ها و ... باید استفاده شود. همچنین توصیه بر این است که تهویه خوبی در جاهای مسقف داشته باشند و فاصله های اجتماعی رعایت شوند.

کرونایی ها چند روز در قرنطینه بمانند؟

وی با بیان اینکه بنابراین توصیه بر این است که افراد های ریسک و افراد با سن بالا، حتما یک دُز اضافه واکسن ضدکرونا را تزریق کنند، درباره مدت زمانی که نیاز است مبتلایان به زیرسویه های جدید کرونا در قرنطینه بمانند، گفت: افرادی که به بیماری مبتلا می شوند، اگر علائم شان خفیف است و علائم مختصر بیماری را دارند، خود را قرنطینه کنند. البته در زیرسویه های جدید ممکن است مقداری مسایل گوارشی بیشتر دیده شود، اما تغییر جدی در علائم نسبت به زیرسویه های پیشین مشاهده نمی کنیم و به نظر می رسد که همان علائم باشند، اما اگر کسی مبتلا شد و علائم خفیف داشت، توصیه بر این است که حداقل پنج روز در منزل استراحت و خود را در خانه قرنطینه کند و بعد از بهبودی علائم بالینی به سرکار یا تحصیل مراجعه کند. برای افرادی که علائم شدیدتر دارند، توصیه بر قرنطینه به مدت یک هفته تا ۱۰ روز است و اگر بیمار به بستری در بیمارستان نیاز داشته باشد، براساس تجویز پزشک متخصص رفتار می شود.

لزوم غربالگری در مرزها

وی درباره لزوم افزایش تست و غربالگری ها، گفت: بر اساس شرایط افزایش تست های کرونا انجام می شود. اگر تعداد مبتلایان بالا رود، افزایش تست و افزایش غربالگری در بخش های مختلف به ویژه در مرزها اتفاق می افتد و توصیه هم بر همین است؛ چراکه می تواند تا حد زیادی به شناسایی افراد مبتلا کمک کند. باید توجه کرد که ملاک ابتلا به کرونا، علائم بیمار است و تست مثبت هم تایید کننده آن است. حال ممکن است کسی علامت دار و مبتلا به کرونا باشد، اما برای انجام تست مراجعه نکند. اگر افرادی علامت دارند و در جامعه فعالیت دارند، بهتر است که حتما تست را انجام دهند و اگر گرفتار کرونا شدند، ایزوله شوند.

وی درباره وضعیت غربالگری مرزها با توجه به تعطیلات سال نو میلادی و همچنین تعطیلات پیش روی بهمن ماه در کشور، گفت: در کمیته علمی توصیه شد که اگر از کشورهای با ریسک بالا از نظر ابتلا به کرونا، مسافر ورودی به کشور داشتیم، حتما این افراد در فرودگاه ها و مرزها مورد تست رپید قرار گیرند. افراد علامت دار نیز حداقل پنج روز ایزوله و رهگیری شوند. به این صورت هم می توانیم تا حدود زیادی افراد را شناسایی کرده و هم در راستای کنترل بیماری اقدام کنیم. البته هرچند که ممکن است این اقدامات به طور کلی نتواند از مساله پیشگیری کند. باتوجه به اینکه زیرسویه های مورد نظر در کشور از چند هفته پیش وارد شدند و در حال چرخشند، اما تا حدی کمک کننده است. در عین حال بهتر است که مسافران ورودی به کشور تست PCR منفی داشته باشند یا اگر ندارند، رپید تست برایشان انجام دهیم. همچنین کسانی که علامت دارند، بهتر است حداقل پنج روز آنها را ایزوله و پیگیری کنیم.

وضعیت پروتکل های درمانی کرونا در کشور

جماعتی درباره دستورالعمل های درمانی کرونا در کشور نیز گفت: درباره گایدلاین درمانی قرار شد در کمیته درمانی که زیرشاخه کمیته علمی است، اقداماتی در راستای به روزسانی اطلاعات انجام شود، اما فعلا بر اساس گزارش هایی که وجود دارد، همان اقدامات درمانی که در زیرسویه اُمیکرون در شرایط قبلی انجام می شد، اتفاق می افتد و موثر است. بر این اساس اگر بیماری نیاز به بستری داشته باشد، توصیه بر این است که حتما بستری شود و در صورت نیاز بیمار اقدامات درمانی شامل رمدسیویر و درمان کورتیکواستروئید، انجام شود. باید توجه کرد که همچنان اعتقاد بر این است و در اکثر گایدلاین ها استفاده از رمدسیویر در مواردی که نیاز است، مطرح شده است. حتی اکنون در مقالات جدید رمدسیویر خوراکی هم مطرح و نشان داده شده که در بیماران مبتلا به کرونای متوسط تا شدید، رمدسیویر خوراکی در چند روز اول ابتلا به بیماری، می تواند اثر بهبودی و کاهش درگیری و مرگ ومیر را داشته باشد.

پایگاه خبری ساعدنیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید.

دیدگاه ها
  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
عرض ارادت احساسی و عیادت بازیگران و ورزشکاران از رهبر معظم انقلاب در بیمارستان+ عکس/ از جواد عزتی و علی ضیا تا علی پروین و بهداد سلیمی (1058 نظر) تذکر جدی رهبر انقلاب به عکاسان خبری در کرمانشاه/ با کفش وارد نشوید+عکس (302 نظر) رهبر معظم انقلاب چه میوه هایی را برای حفظ سلامتی خود میل می کنند؟ (268 نظر) پاسخ جالب رهبر معظم انقلاب به یک سوال: حضرت آقا اصلاً شما فکر می‌کردین که رهبر بشین؟ (115 نظر) واکنش ایران به درخواست عجیب آمریکا برای حمله نمادین اسرائیل (60 نظر) گریم سخت و سنگین شازده مفخم سریال "گیلدخت"، صالح میرزاآقایی، برای بازی در نقش امام خمینی/ بنظرتون شبیه ایشون شدن؟ (59 نظر) دیدار بازیگران معروف و محبوب ایرانی با رهبر انقلاب/ از شاهرخ استخری تا مصطفی زمانی و عموپورنگ+عکس (58 نظر) خلاقیت خنده دار یک ایرانی برای دوخت کاپشن با پتو پلنگی حماسه آفرید/ ایرانی پنجه طلا از هر انگشتش هنر میباره😂 (44 نظر) خلاقیت تحسین برانگیز چوپان برای تردد بدون دردسر گوسفندانش در سطح شهر+ویدیو/ مغز تو رو باید طلا گرفت😂 (43 نظر) ماجرای جالب کارت عروسی فائزه و حمید که به دست رهبر انقلاب رسید/ حرکت تحسین برانگیز عروس و داماد ایرانی برای خرید سرویس طلا+عکس (37 نظر) خلاقیت بی نظیر راننده مشهدی، با نوشته جالب پشت وانت اش حماسه آفرین شد/ آدم حَظ میکنه از این درک و فهم بالا (33 نظر) نگاهی به کیک تولد 5 سالگی هانا دختر مهران غفوریان با دیزاین خاص/مبارکا باشه +عکس (28 نظر) خلاقیت تحسین برانگیز یک بقال تبریزی برای کودکان حماسه ساز شد/ درک و شعور ایشون ستودنیه+عکس (28 نظر) نگاهی به ماشین لاکچری و خارجی محسن تنابنده، نقیِ پایتخت+عکس/ صبر و لبخند در برابر درخواست مردم برای گرفتن عکس سلفی (27 نظر) نگاهی به تیپ و استایل لاکچری و درجه یک خانواده محمدرضا گلزار در عروسی آقای بازیگر +عکس/ خوش به حال آیسان خانوم، عروسِ چه خانواده‌یِ باکلاس و مرفه ی شده😍 (27 نظر)
دیگران می‌خوانند   
فال روزانه امروز شنبه 1 اردیبهشت ماه 1403 فال حافظ با تفسیر امروز شنبه 1 اردیبهشت 1403 + فیلم فال شمع روزانه امروز شنبه 1 اردیبهشت 1403 فال ابجد روزانه شنبه 1 اردیبهشت 1403 فال قهوه با نشان روز شنبه 1 اردیبهشت ماه 1403 فال انبیاء روزانه چهارشنبه 1 اردیبهشت ماه 1403 (ویدئو) راز جوانی یانگوم "جواهری در قصر" در 53 سالگی / یانگوم هیچ درکی از پیر شدن نداره مثل اینکه هدیه خاص و ویژه ملیکا رسولی، قهرمان کاراته ملی پوش به علی دایی / خانم کاراته کا ارزشمندترین دارایی اش را به اسطوره داد ... (ویدئو) صدایی که هم‌اکنون می‌شنوید، اعلام وضعیت قرمز است، معنی و مفهوم آن این است که کنکور از رگ گردن به شما نزدیک‌تر است... رونمایی از استایل دامادی فوق العاده شیک و باکلاس هادی کاظمی در روز عقد با سمانه پاکدل/ آقا و خانم بازیگر مثل همیشه خاص‌پسند+عکس جدیدترین عکس پریناز ایزدیار بازیگر سریال جیران با لباس های اصیل و ایرانی/رنگ و بوی بهار رو میده خلاقیت جالب و خنده دار یک ایرانی برای درست کردن گاری لوکس با استفاده از خودروی فرسوده و اسب/ انگار سوار بنز شده😂+عکس نگاهی به تولد 30 سالگی امیرحسین فتحی بازیگر سیاوش سریال جیران در دل جنگل/ چه خلوت +عکس ماجرای عجیب انتقال پیکر حضرت یوسف توسط حضرت موسی به فلسطین صبحانه عاشقانه رضا گلزار با عشق زندگیش/ چه میزی چیده برا آیسان خانومش+ عکس اذان گفتن جالب حامد شاکرنژاد قاری برنامه محفل در گوش دختر ناز و زیبای مهران غفوریان+ویدیو رونمایی از مادر شوهر واقعی ریما رامین فر هما سریال پایتخت/ بیشتر شبیه عروسش هست تا پسرش! +عکس (تصاویر) خلق شاهکار مینیاتوری بر روی نوک مداد پذیرش دانشگاه با آیلتس 6، امکان پذیر است یا خیر؟ خلاقیت تحسین‌برانگیز شهرداری ساری در طراحی مار با مانع های U شکل پیاده‌رو+عکس/ دست مریزاد و باریکلا به این ذهن 👌 قدردانی علیرضا داوودنژاد پدر مرحوم رضا داوود نژاد از مردم دکوراسیون شیک و مدرن خانه سارا و نیکای سریال پایتخت در سوئد/ هنر استفاده از شمع ها در چیدمان خانه جدیدترین سلفی گلزار در کنار همسرش، آیسان/ بنظرتون کیکه یا واقعیه؟😄 (ویدئو) خورشت کرفس به سبک مینا مختاری، همسر باسلیقه بهرام رادان/ ببین باز چه میکنه! ویدئو) فشن شوی حامد آهنگی در برنامه "شب آهنگی"/ ببین خودش چی تنش کرده آخه😂 (فیلم) خواندن شعر دوران کودکی با صدای کودکانه توسط حاج آقا/ از شدت خنده اشک نیما شعبان نژاد دراومد آیا میدانستید آمریکا دو رئیس جمهور وسرود ملی دارد؟/یکی از عجایبی که راجع به آمریکا نمیدانستید! (ویدئو) شرکت کننده حذف شده برنامه "صداتو" با صدای شگفت انگیزش حاضران را حیرت زده کرد/ ببینین صحنه رو چطور تو مشتش گرفته! واکنش تند ژیلا صادقی روی آنتن زنده به الهام حمیدی! (ویدئو) نگاه های جذاب و عاشقانه هانده ارچل و شهاب حسینی بهم/ در نقش شمس تبریزی و کیمیاخاتون (عکس) تصاویری دیده نشده از حضور محمدرضا گلزار در منزل نعیمه اشراقی نوه امام خمینی! (تصاویر) تیپ و چهره جدید «فریده» سریال بزنگاه بعد 15 سال در 48 سالگی تصاویر آخرالزمانی از بارش بی سابقه باران در دبی | دبی در آب غرق شد!!! (عکس) یک آگهی تبلیغاتی عجیب که 3 منطقه تهران را به هم ریخت! (عکس) ایده و خلاقیت جالب و جذاب یک کافه برای رعایت حجاب مشتریان! (تصاویر)تغییر قیافه باور نکردنی مرجانه گلچین/دیگه هیچ جوره نمیشه شناختش/کلاه حصیری و بارانی یه ترکیب تیپ خفن... (عکس) تصویری از حضور متفاوت چند زن و ژست خاص آنان در رژه امروز ارتش جمهوری اسلامی! نگاهی به رستوران شیک و مجلل خسرو حیدری با چیدمان شیک و منحصر به فرد در زعفرانیه تهران+عکس (عکس) تصویری عجیب از غذای سلف یک دانشگاه/هرکی تونست بگه چه غذاییه واقعا نابغه س! الناز شاکردوست و سروش صحت؛ مادر و پدری که حتی جنازه‌ی دخترشان را هم به آنها ندادند😓 اگر دختر جوان دارید، این فیلم برای شماست!
تیتر امروز   
فال حافظ با تفسیر امروز شنبه 1 اردیبهشت 1403 + فیلم فال شمع روزانه امروز شنبه 1 اردیبهشت 1403 فال ابجد روزانه شنبه 1 اردیبهشت 1403 فال انبیاء روزانه چهارشنبه 1 اردیبهشت ماه 1403 فال قهوه با نشان روز شنبه 1 اردیبهشت ماه 1403 فال روزانه امروز شنبه 1 اردیبهشت ماه 1403 قدردانی علیرضا داوودنژاد پدر مرحوم رضا داوود نژاد از مردم واکنش تند ژیلا صادقی روی آنتن زنده به الهام حمیدی! (عکس) تصاویری دیده نشده از حضور محمدرضا گلزار در منزل نعیمه اشراقی نوه امام خمینی! (تصاویر) تیپ و چهره جدید «فریده» سریال بزنگاه بعد 15 سال در 48 سالگی تصاویر آخرالزمانی از بارش بی سابقه باران در دبی | دبی در آب غرق شد!!! (عکس) یک آگهی تبلیغاتی عجیب که 3 منطقه تهران را به هم ریخت! (عکس) ایده و خلاقیت جالب و جذاب یک کافه برای رعایت حجاب مشتریان! (تصاویر)تغییر قیافه باور نکردنی مرجانه گلچین/دیگه هیچ جوره نمیشه شناختش/کلاه حصیری و بارانی یه ترکیب تیپ خفن... (عکس) تصویری از حضور متفاوت چند زن و ژست خاص آنان در رژه امروز ارتش جمهوری اسلامی!