به گزارش سایت خبری ساعدنیوز، امروزه میزان مصرف سوخت خودرو در بیشتر کشورهای دنیا به دلیل افزایش قیمت حامل های انرژی و مالیات های سنگین در نظر گرفته شده برای خودروهای آلاینده، از اهمیت بالایی برخوردار است. مصرف سوخت به عوامل متعددی نظیر سرعت، شتاب خودرو، عملکرد موتور، کیفیت سوخت مصرفی، میزان وزن و تعداد سرنشینان خودرو، استفاده از تجهیزاتی مانند بخاری و کولر و حتی باد لاستیک ها وابسته است.
آگاهی از میزان مصرف سوخت خودرو تنها به جنبه اقتصادی آن خلاصه نمی شود. بلکه یکی از راه های ساده برای تشخیص سلامت خودرو و عملکرد بهینه موتور ثبت میزان مصرف سوخت است. در واقع خودروی شما باید در یک مسیر ثابت همواره میزان ثابتی از سوخت را مصرف کند.
چه مواردی از کاهش مصرف سوخت خودرو جلوگیری می کنند؟
با خواندن فهرست زیر احتمالاً با مواردی روبرو می شوید که هیچ گاه به فکر رفع آنها نبوده اید، عواملی که گاهی هیچ هزینه ای بر دوش شما نمی گذارند اما به طور مستقیم باعث افزایش مصرف سوخت ماشین می شوند:
- عدم تنظیم موتور خودرو
- خاموش نکردن خودرو در هنگام توقف های طولانی مدت
- استفاده از روغن موتور نامناسب و بی کیفیت که اصطکاک میان قطعات را زیاد می کند.
- عملکرد نامناسب سنسور اکسیژن و فیلتر هوا
- روشن بودن همیشگی سیستم تهویه خودرو
- بالانس نبودن چرخ های خودرو
- احتراق ناقص سوخت خودرو
- عادات بد رانندگی
- استفاده از چرخ و رینگ اسپرت
- رانندگی با سرعت بالا
- گرم کردن بیش از حد موتور در زمستان و …
راه های کاهش مصرف سوخت خودرو
شیوه هایی که در ادامه به آنها اشاره می کنیم در کاهش مصرف سوخت خودروی شما تاثیر مثبتی می گذارند.
انتخاب بنزین مناسب خودرو
عملکرد مناسب موتور خودرو به میزان زیادی به کیفیت سوخت و تناسب آن با استانداردهای موتور بستگی دارد. نوع بنزین مناسب موتور در داخل درب باک خودرو درج شده است. اگرچه در ایران تنها یک مدل سوخت در تمام جایگاه ها به فروش می رسد اما لااقل می توانید از سازگاری موتور خودرو با بنزین سوپر آگاه شوید.
هوشمندانه رانندگی کنید
درجا کار کردن خودرو، روشن بودن کولر و استفاده بیش از حد از بخاری همگی عواملی هستند که مصرف سوخت خودروی شما را افزایش می دهند. خودروهای امروزی به زمان زیادی برای گرم شدن نیاز ندارند آنها پس از روشن شدن در هوای سرد تنها به 30 تا 60 ثانیه زمان برای انتقال روغن به تمام قسمت های موتور نیاز دارند.
حال آنکه برخی رانندگان برای گرم شدن خودرو و اتاقک آن تا 10 دقیقه نیز موتور را در حالت درجا روشن نگاه می دارند. از سوی دیگر پارک کردن خودرو در سایه یا استفاده از سایه بان هنگام پارک کردن در آفتاب موجب استفاده کمتر از کولر در فصل تابستان می شود. افزون بر تمام این موارد رانندگی در ترافیک جز افزایش بی رویه مصرف چیزی عاید شما نمی کند؛ بنابراین تلاش کنید تا در ساعات پیک ترافیک رانندگی نکنید.
- رانندگی با سرعت بالای 100 کیلومتر موجب افزایش مصرف سوخت می شود. به طور میانگین اگر با سرعت 90 کیلومتر در ساعت رانندگی کنید 21 درصد بیشتر از هنگامی که با سرعت بالای 100 کیلومتر می رانید، مسافت طی می کنید.
- همچنین خودروهای امروزی دیگر نیازی به درجا کار کردن برای گرم شدن ندارند. حتی اگر به این کار وسواس پیدا کرده اید می توانید با قرار دادن در دنده یک هم مسافتی را آهسته طی کنید و هم مصرف سوخت خود را کاهش دهید.
- همواره نیز به میزانی یکنواخت به پدال های گاز و ترمز فشار وارد کنید. گاز و ترمز گرفتن ناگهانی علاوه بر آسیب به سایر قطعات خودرو موجب افزایش مصرف سوخت نیز می شود.
تعمیر و سرویس به موقع خودرو
هر چقدر که موتور خودروی شما به درستی کار کند اما سایر قطعات عملکرد مناسبی نداشته باشند شاهد کاهش مصرف سوخت خودرو نخواهید بود. برای مثال تنظیم نبودن فشار تایر خودروها از جمله عواملی هستند که به افزایش مصرف سوخت منجر می شود چراکه موجب افزایش سطح تماس و مقاومت خودرو می شوند.
به یاد داشته باشید که کاهش تنها 5PSI از فشار باد تایر موجب افزایش 2 درصدی مصرف سوخت می شود. همچنین هر 3 تا 5 هزار کیلومتر روغن موتور را تعویض کرده و به همراه آن فیلتر روغن را نیز جایگزین کنید. روغن فرسوده موجب اصطکاک بیشتر میان قطعات موتور می شود. فیلتر هوا نیز در عملکرد مناسب موتور مؤثر است. یک فیلتر هوای کثیف تا 5 درصد از بهره وری سوخت کم می کند.
ترک عادت کنید
افزایش ناگهانی سرعت موجب پاشش بیش از حد نیاز بنزین به داخل موتور می شود اما اگر به آرامی پدال گاز خودرو را فشار دهید در طولانی مدت کاهش مصرف سوخت خودرو را مشاهده خواهید کرد. همچنین از گاز دادن پیش از خاموش کردن خودرو نیز اجتناب کنید.
نکات فنی کاهش مصرف سوخت خودرو
چندان فرقی ندارد چه خودرویی سوار می شود؛ توجه به کاهش مصرف سوخت خودرو از جمله مواردی است که نمی توان آن را نادیده گرفت. خودروی پرمصرف علاوه بر هزینه، وقت زیادی هم از صاحب خود می گیرد و دائماً باید در راه پمپ بنزین باشد؛ اما اغلب رانندگان تصور می کنند که کاهش مصرف سوخت خودرو تنها با صرف هزینه ممکن است؛ بنابراین هرگاه یاد این موضوع می افتند شمع های کهنه را تعویض می کنند، فیلتر هوای جدید جایگزین می کنند و از فشار باد تایرها مطمئن می شوند.
با توجه بع نکات زیر و رعایت آنان می توان میزان مصرف بنزین خودروی خود را کاهش داد:
1- باد چرخ ها را همیشه تنظیم کنید. اصطکاک بیشتر چرخ ها باز زمین علاوه بر افزایش مصرف سوخت موجب لاستیک سایی نیز می شود.
2- افزودن وسایل اضافی مانند باربند موجب مقاومت بیشتر خودرو در برابر جریان هوا می شود که در نتیجه به افزایش مصرف سوخت می انجامد.
3- وزن بیشتر یعنی مصرف بالاتر، خودرو را سبک کنید و وسایل غیر ضروری را از صندوق عقب بردارید. باور کنید صندوق عقب انباری نیست!
4- سیستم ترمز به خصوص ترمز دستی را بررسی کنید. گاهی با وجود خارج بودن ترمز از مدار باز هم مقداری مقاومت در برابر حرکت وجود دارد که می تواند یکی از دلایل اصلی افزایش مصرف سوخت باشد.