به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، والدین همواره در هر دوره ای از زندگی فرزندشون برای بهبود روابط گامهای زیادی برمیدارن گاهی به گردش های دو نفره میرن و گاهی به کارگاه های مادر و فرزندی و یا پدر و فرزندی، تا تعامل بین اونها در یک محیط جذابتر و در انجام کارهای مورد علاقه کودک صورت بگیره. همه ی اینها خوبه اما آیا کافیه؟ گاهی برای داشتن رابطه ی خوب میشه با کمی توجه به مسائل جزئی در خانه و خانواده به راحتی و بدون صرف هزینه زیاد به نتیجه رسید.
- با ایجاد رابطه ی خوب بین پدر، مادر و فرزند میزان تاثیرگذاری و تربیت دلخواه والدین در کودک بیشتر میشه.
- از سلامت اجتماعی، جسمی، ذهنی و احساسی بیشتری برخوردار میشه و طبیعتا آینده بهتری در انتظارشه.
- تحقیقات نشون داده کودکانی که با دلبستگی به اندازه و سالم به والدینشون رشد میکنن، از روحیات بهتری برخوردارن و در آینده توانمندی بیشتری در ایجاد رابطه های پایدار و شاد و در چارچوب خانواده رو دارن.
- این کودکان در آینده میتونن احساساتشون رو در شرایط سخت تحت کنترل در بیارن..
- رابطه ی خوب در خانواده کودک رو به رفتارهای اجتماعی، خوش بین و مطمئن میکنه.
- تعامل سازنده والدین و فرزند میتونه در یادگیری مهارتهای اجتماعی و تحصیلی نقش زیادی داشته باشه.
- دلبستگی سالم منجر به پیشرفت اجتماعی، احساسی، شناختی و انگیزشی در کودک میشه.
راهکارهای بهبود روابط بین والدین و فرزندان
همدل شوید و گوش کنید
یکی از مهمترین توانایی های والدین در مکالمه با فرزندان شان توانایی گوش دادن است؛ نه جواب دادن، نه درس دادن، نه توضیح دادن، نه راه حل دادن و درست کردن چیزی. آنچه کودکان از شما می خواهند توجه تمام و کمال به همراه همدلی و حمایتگری شماست. این یک گوش دادن عمیق و فعالانه است و تاثیرگذارترین روشی که می توان دوست داشتن خود را به کسی نشان داد. آیا شما اینگونه رفتار می کنید؟
بگذارید به شما اعتماد کنند
بچه ها معمولا کمتر با پدر و مادر خود حرف می زنند چون می ترسند والدین شان مشکل بزرگتری برای آنها رقم بزند. لازم است به عنوان پدر و مادر ثابت کنیم قابل اعتمادیم و در برابر اشتباهات آنها رفتار خونسرد و همدلانه خود را فراموش نخواهیم کرد.
وقتی کودک حرف ناراحتت کننده ای می زند، لازم است در ابتدا یک نفس عمیق کشیده و سپس خوب گوش دهید و پیش از آغاز صحبت، خود را آرام کنید و وقتی شروع به صحبت کردید، به هیچ عنوان راه حل ارایه ندهید. در آن لحظه به این فکر کنید که با رفتار آرام و منطقی شما کودک می تواند، خود راه حل مشکلش را بیابد و خودش را از شرایط ایجاد شده رهایی بخشد. ( مگر اینکه مشکل ادامه دار شود و نیاز به دخالت مستقیم و هوشمندانه شما وجود داشته باشد ). چنانچه خواستید درباره مساله ای که کودک تان با شما در میان گذاشته با کسی صحبت کنید، حتما قبل از آن، کودک را در جریان بگذارید و نگذارید اعتماد دو طرفه تان خدشه دار شود.
راستش را بگویید...
خیلی راحت است که به کودک به دروغ بگویید که تزریق آمپول اصلا درد ندارد و او را برای تزریق ببرید. در این صورت او دیگر چرا باید به شما اعتماد کند؟ اگر به دنبال ساختن یک رابطه عمیق و بر پایه اعتماد هستید، ار ابتدا تا انتهای سخن راستگو باشید و خلاف آن عمل نکنید.
کوتاه و واقعی جواب دهید
خوب است در مواقع بروز مسایل و سوالات جدی و حساس کودک خود، طبیعی و واقعی عمل کنید. نفس عمیق بکشید و جواب های درست، کوتاه و مطابق با واقعیت بدهید. دیر یا زود، کودک شما احساس راحتی بیشتری با مساله پیدا خواهد کرد و درباره احساسش با شما صحبت می کند. طبق تحقیقات این روش موجب صمیمیت بیشتر شما و فرزندان شده و امکان اینکه کودک تان در آینده مسایلش را با شما در میان بگذارد بیشتر است.
آینده همین امروز است
بسیاری از والدین هر روز مکالمات معمول زیادی در خصوص تکالیف مدرسه و حمام و کلاس های کودکان با آنها دارند و تصور می کنند رابطه عمیق با فرزندشان زمانی صورت می گیرد که آنها کمی بزرگتر شوند. اما بسیار متعجبند زمانی که متوجه می شوند بچه های آنها در سنین پایین نیز دارای اولویت هایی در خصوص ارتباط صمیمی با والدین هستند و فرصت ایجاد یک رابطه عمیق و تاثیرگذار با آنها هر روز در حال از دست رفتن است!
کودکم تو ارزشمندترینی
برای ایجاد یک رابطه عمیق، لازم است زمانی که با فرزند خویش در حال صحبت هستید به تلفن خود کاملا بی تفاوت باشید، سوار ماشین شوید و به گردش بروید و حرف های واقعی بزنید. اگر تلفن تان زنگ زد از کودک تان اجازه بگیرید و جواب بدهید. همنطور رفتار کنید که وقتی در جلسه مهمی تلفن شما زنگ می خورد. هدف این است که این پیام به کودک تان مخابره شود که گفت و گوی میان شما بسیار ارزشمند است و او از هر چیزی برای شما با اهمیت تر است.
به عنوان پدر و مادر آگاه، بیندیشید و بینید که با چه تغییراتی می توانید فضای با کیفیتی در زندگی ایجاد کنید تا کودک تان از هر آنچه که بخواهد آزادانه حرف بزند و احساس نکند امنیتش از دست رفته است. نتیجه اش را خواهید دید.