به گزارش سایت خبری ساعد نیوز،یکی از مشکلاتی که ممکن است برای بسیاری از رانندگان خودرو، خصوصا خودروهای تولید داخل پیش بیاید، روغن سوزی خودرو می باشد. روغن سوزی ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد که در همه موارد، علائم یکسانی دارد. ما در ادامه ابتدا به بررسی نشانه ها و علائم روغن سوزی خودرو پرداخته و پس از آن دلایل ایجاد چنین مشکلی را مطرح خواهیم نمود. در پایان نیز روش های رفع این مشکل و راهکارهای جلوگیری از از این مشکل را مورد بحث و بررسی قرار خواهیم داد.
روغن سوزی خودرو
روغن سوزی یکی از مشکلات اجتناب ناپذیر برای خودروها یی است که مدت زمان زیادی از تولید آن ها گذشته است یا مسافت زیادی را پیموده اند. روغن سوزی اصولا به حالتی گفته می شود که موتور خودرو همراه با سوخت، مقداری از روغن موجود در موتور را نیز بسوزاند که معمولا موجب می شود تا دود تقریبا آبی رنگی از دهانه اگزوز خارج شود و به طور مستمر از میزان روغن موجود در موتور کسر شود.
روغن موتور به صورت معمولی وظیفه روان سازی حرکات قطعات موتور بدون اصطکاک و برخورد مستقیم با یکدیگر را برعهده دارد. در شرایط سلامت، روغن نباید به محفظه سیستم احتراق وارد شود. اما زمانی که مقداری از روغن وارد محفظه احتراق شده و به همراه سوخت و هوای همراه آن بسوزد، به اصطلاح می گویند که خودرو دچار روغن سوزی شده است.
با این شرایط، حتما روغن موتور نیز به صورت غیرمعقولی زودتر از زمان طبیعی خود کاهش پیدا می کند.
علت روغن سوزی خودرو می تواند به عیب در پیستون ها از جمله شکستگی آن ها، شکسته شدن رینگ ها، معیوب بودن واشر سرسیلندر، معیوب بودن کاسه نمد، معیوب بودن یاتاقان ها یا شکستن آن ها، معیوب بودن شیر PVC، معیوب بودن لاستیک گیت و همین طور فرسودگی یا خوردگی جداره پیستون ها یا سیلندرها مرتبط باشد.
از کجا بفهمیم خودرو دچار روغن سوزی شده است؟
عمده علائم روغن سوزی خودرو را می توانیم مطابق موارد زیر تعریف کنیم:
– کم شدن زودهنگام روغن
– خارج شدن دود آبی رنگ از اگزوز خودرو
– بوی روغن سوزی (درست همان چیزی ست که انتظار داریم)
– چرب شدن دهانه اگزوز
– چرب و خیس شدن شمع ها
چطور از روغن سوزی خودرو پیشگیری کنیم؟
اما تمام این ها را مرور کردیم تا به این نقطه برسیم که چطور باید از روغن سوزی خودرو جلوگیری و پیشگیری کرد؟ زمانی که خودروی شما به روغن سوزی می افتد، عاقلانه ترین عکس العملی که می توانید نشان دهید سپردن کار به دست مکانیک متخصص و ماهر خواهد بود.
انتخاب روغن موتور متناسب با خودرو
پیش از هر چیزی به خاطر داشته باشید که لزوما بهترین روغن موتور موجود در بازار، بهترین انتخاب برای خودروی شما نیست. هر خودرویی نیازمند روغن موتور با ویسکوزیته خاص است و حتما باید این مورد را با توجه به دفترچه راهنمای خودروی خود و استاندارد کمپانی سازنده، مورد نظر قرار دهید.
تعویض به موقع روغن موتور
روغن موتور را در زمان درست آن و به موقع تعویض کنید و منتظر روشن شدن چراغ چک روغن موتور نمانید. استفاده دراز مدت و بیش از حد استاندارد از روغن موتور که افت کیفیت داشته؛ می تواند در مرور زمان و رفته رفته به روغن سوزی خودرو منجر شود.
استفاده از مکمل ضد روغن سوزی خودرو
استفاده از مکمل های پیشگیرانه روغن سوزی نیز می تواند به جلوگیری از این اتفاق کمک نماید.
تعویض به موقع فیلتر روغن
غالبا توصیه می شود که در هر بار تعویض روغن، نسبت به تعویض فیلتر روغن نیز اقدام کنید. به علاوه پیش از قرار دادن فیلتر روغن، آن را با روغن موتور انباشته سازید.
استفاده از یک روغن موتور خاص
همیشه از یک نوع روغن موتور استفاده کنید. این رسم قدیمی که شاید فکر کنید پشتوانه علمی نداشته، در واقع کاملا درست بوده و اهمیت زیادی دارد. استفاده از روغن موتورهای مختلف، می تواند تداخلات عملکردی ایجاد کرده و به بروز مشکلاتی از جمله روغن سوزی دامن بزند.
باز نکردن ترموستات
هرگز ترموستات را باز نکنید. این بزرگترین اشتباهی است که برخی مرتکب می شوند.
علاوه بر این ها به خاطر داشته باشید که هر از گاهی سطح روغن را چک نمایید، تا در صورت کاهش غیرمنطقی متوجه اوضاع شوید.
در صورت اتفاق افتادن روغن سوزی خودرو چه کنیم؟
اما با این همه اگر با روغن سوزی خودروی خود مواجه شدید، می توانید از سرویس تعمیرکار در محل بهره مند شده یا خودروی خود را به نزدیکترین تعمیرگاه یا نمایندگی دارای اعتبار و قابل اطمینان ببرید. در صورتی که روغن سوزی به دلایلی که در ابتدا ذکر کردیم اتفاق افتاده باشد، غالبا تعمیر آن کاری نیست که بخواهید خودتان به انجام برسانید، مگر این که یک تعمیرکار ماهر باشید!