حلوا جوانه گندم یکی از انواع حلواها می باشد که بسیار خوشمزه و ساده است و در عین حال بسیار مقوی و پر انرژی است زیرا قرار است از آرد جوانه گندم برای تهیه آن استفاده کنیم شما می توانید برای مناسبت های مذهبی و ماه محرم و صفر و رمضان آن را تهیه کنید اما این حلوا به قدری مقوی می باشد که بهتر است برای بچه ها و کودکان خود تهیه کنید زیرا جوانه گندم انواع ویتامین ها را در خود دارد و متاسفانه کمتر به آن اهمیت داده می شود. جوانه گندم منبع گیاهی با فیبر و چربی و پروتئین سالم که شما می توانید با تهیه این حلوا از خواص آن نیز در کنار خود حلوا بهرمند شوید. جوانه گندم سیستم عصبی بدن را تقویت می کند و همچنین استرس را رفع می کند، ایمنی بدن را تقویت می کند و …
مواد لازم برای حلوای جوانه گندم
- جوانه گندم تازه ۴۰۰ گرم
- خرما بدون هسته ۸۰۰ گرم
- کره ۱۰۰ گرم
- پودر هل سبز ۱ قاشق مربا خوری
- دارچین ۱ قاشق سوپ خوری
- پودر نارگیل ۱ قاشق غذا خوری
- پودر پسته ۱ قاشق غذا خوری
- گردو پودر شده ۱۵۰ گرم
- آب ۱ پیمانه
طرز تهیه حلوای جوانه گندم
مغز گردو و دارچین و هل سبز را آسیاب کرده با آرد جوانه ی گندم خوب مخلوط کنید . و کره را در ظرفی حل کرده و جوانه چرخ شده را به آن اضافه کنید.
پس از آن مواد تهیه شده را در یک ظرف چینی با خرما مخلوط کنید و خوب ورز دهید تاخمیر نسبتا سفتی بدست آید با شعله کم به مدت ۱۵ دقیقه تفت دهید و بعد آب را اضافه کنید(به جای آب میتوانید از گلاب استفاده کنید.) و به هم بزنید و در شعله کم به مدت ۱۰ دقیقه بگذارید تا بجوشد .مواد را داخل ظرف مخصوص بریزید و روی آن را با پودر پسته، نارگیل و بادام تزیین کنید.
مواد لازم برای تهیه حلوای جوانه گندم روش دوم
- آرد گندم: ۱۳/۵ کیلوگرم
- آرد جوانه گندم: ۱/۵ کیلوگرم
- شکر: ۱ کیلوگرم
- روغن مایع، جامد یا محلی: ۳/۵ کیلوگرم
- آب ولرم: به مقدار لازم
طرز تهیه حلوای جوانه گندم روش دوم
طرز تهیه حلوا بربری به این گونه است که ابتدا در یک قابلمه مسی آرد گندم و جوانه گندم را با مقداری آب ولرم ترکیب می کنید. حدود یک سوم از روغن را به آرد ها اضافه می کنید و مواد را مرتبی هم می زنید. آب را به آرامی و در چند مرحله به آرد اضافه کنید و مدام هم بزنید. آن قدر آرد اضافه کنید که یک خمیر شل مثل ماست درست شود. آن قدر این خمیر را هم بزنید تا هیچ گلوله آردی در آن باقی نماند.
در این مرحله از طرز تهیه حلوا بربری باید قابلمه را با حرارت ملایم روی گاز قرار دهید و مدام هم بزنید. زمانی که حلوا شروع به جوشیدن کرد، حرارت را کم کنید و به هم زدن ادامه می دهید. هر زمان که حس کردید حلوا کمی غلیظ شده، روغن باقیمانده را در چند مرحله اضافه می کنید تا تمام شود. توجه داشته باشید که هر چقدر خمیر اولیه حلوا مشهدی شما شل تر باشد، هم زدن آن راحت تر است، اما زمان بیشتری برای پخت نیاز دارد. از طرفی اگر خمیر شما سفت تر باشد، هم زدن آن سخت تر و زمان پخت آن سریع تر خواهد بود.
در مرحله سوم از طرز تهیه حلوا بربری باید آن را برای حدود ۷ تا ۸ ساعت هم بزنید تا رنگ آن تیره شود و حلوا سفت شود. زمانی که حلوا به حالت مناسب رسید و به اندازه سفت شد، درست ۱ ساعت مانده به انتهای پخت، شکر را به حلوا اضافه می کنید. با اضافه کردن شکر حلوا کمی شل می شود. دوباره حلوا را هم می زنید تا سفت شود. بعد از حدود ۸ تا ۹ ساعت که حلوای شما به خوبی پخت و رنگ و غلظت مناسبی پیدا کرد، شعله گاز را خاموش می کنید.بعد از اینکه حلوا را خاموش کردید، یک دم کنی یا پارچه روی درب قابلمه قرار دهید و درب آن را بگذارید. این کار موجب می شود تا حلوا با حرارت ملایم و گرمایی که در آن وجود دارد دم بکشد. حدود ۲۰ دقیقه برای دم کشیدن حلوا صبر کنید، سپس درب حلوا را بردارید و داخل ظرف مناسب بریزید و سرو کنید.
نکات و فوت و فن های طرز تهیه حلوای جوانه گندم
- معمولاً رنگ حلوا بعد از سرد شدن مقداری تیره تر می شود، پس اگر در زمان خاموش کردن حلوا آن طور که باید تیره نشده، نگران نباشید. بعد از سرد شدن هم رنگ حلوا تیره تر خواهد شد و هم حالت سفت تری به خود می گیرد.
- جوانه گندم موجود در این حلوا موجب شیرین شدن آن می شود، به همین دلیل بسیاری از افراد در زمان پخت به آن شکر اضافه نمی کنند. برخی افراد هم بعد از پخت حلوا در صورت نیاز مقداری شکر روی آن می ریزند. از همین رو اضافه کردن شکر در حلوای بربری کاملاً اختیاری است و می توانید آن را حذف کنید.
- برای درست کردن حلوای بربری معمولاً از روغن محلی استفاده می شود، اما شما می توانید از روغن مایع و جامد نیز برای درست کردن آن استفاده کنید. توجه داشته باشید که از آنجایی که این حلوا تحت گرمای زیادی پخت می شود، استفاده از روغن مایع مناسب تر است.